Ilmoittautuminen Artesaaniruoka SM 2021 -kilpailun oheisohjelmaan on avattu

Högskolan på Åland järjestää 7.-9. lokakuuta 2021 avoimen artesaaniruoka SM-kilpailun Maarianhaminassa, Ahvenanmaalla. Kilpailun tarkoituksena on tukea ja inspiroida ruoka-artesaaneja tuotekehityksessä sekä lisätä tietoisuutta ja kysyntää artesaaniruoasta. Ilmoittautumisaika kilpailuun päättyy 19. syyskuuta 2021.

Tapahtuma on myös kohtaamispaikka aiheesta kiinnostuneille. Kilpailun lisäksi tapahtumassa järjestetään seminaareja ja muuta ohjelmaa ruoka-artesaaneilta ruoka-artesaaneille. Kohderyhmä on yrittäjät, jotka harjoittavat käsityömäistä ruoan jalostustoimintaa, sekä muille maaseudun elintarvikealan yrittäjille, opiskelijoille ja alan toimijoille. Osaa ohjelmasta voi seurata myös etänä.

Tapahtuma alkaa toimiala- ja verkostoitumistreffeillä niille, jotka työskentelevät tai haluaisivat työskennellä luovan ja käsityömäisen elintarviketuotannon parissa. Toimialatreffit anatavat mahdollisuuden tavata kollegoita ja keskustella työn edellytyksistä ja siitä, miten niihin voidaan vaikuttaa. Toimialatreffeillä tutustutaan mm. kiertoon perustuvaan kaupunkiviljelykseen, tavataan pienimuotoiseen tuotantoon ja eläinten hyvinvointiin panostavia yrittäjiä ja maistellaan ahvenanmaalaisia artesaaniruokia. Päivä päättyy seurusteluun Bryggeri & Pub
Stallhagenissa.

Lisäksi ohjelmassa on seminaari, joka järjestetään yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriön kanssa osana Suomen puheenjohtajakautta Pohjoismaiden ministerineuvostossa 2021 ja Ny Nordisk Mat -ohjelman puitteissa. Tämän vuoden seminaarin teema on “Kestävästi pellolta pöytään”. Viljelijät, kuljetus- ja logistiikkatoimittajat sekä yhä useammat kuluttajat tiedostavat miten kestävät menetelmät muodostavat tulevaisuuden elinkelpoisen elintarvikeketjun. Seminaarissa käsitellään useita näkökulmia, jotka edistävät kestävään tulevaisuuteen liittyvien uusien arvoketjujen kehittämistä pellolta pöytään. Seminaarit ovat avoimia yleisölle.

Seminaarit ja palkintoseremonia järjestetään hybridinä, eli niitä voi seurata etänä tai paikan päällä. Suoraa lähetystä voi seurata verkkosivuston linkin kautta. Ohjelmat tallennetaan, joten niitä voi katsoa myös myöhemmin.

Kaikkiin ohjelmanumeroihin tulee ilmoittautua ennakkoon tapahtuman verkkosivuilla. Ilmoittautuminen koskee myös ohjelmia, joita voidaan seurata etänä. Ohjelmat ovat ilmaisia
lukuun ottamatta tapahtumia, jotka sisältävät ruokaa tai tuotteita.

Tutustu ohjelmatarjontaan verkkosivullamme ja ilmoittaudu viimeistään 24. syyskuuta 2021!

Lisätietoja antaa:
Artesaaniruoka SM 2021
Projektipäällikkö, Åsa Kronhed-Sogn
+358 457 345 4108, asa.kronhed-sogn@ha.ax