Artesaaniruoan SM-kilpailu lokakuussa 2021 Ahvenanmaalla – ilmoittautuminen on auki!

Artesaaniruoan valmistajille järjestetään avoin kilpailu jo kuudetta vuotta peräkkäin. Kilpailun tavoitteena on tuotekehitys ja tiedonvaihto. Tänä vuonna se käydään 7.- 9. lokakuuta 2021 Maarianhaminassa Ahvenanmaalla.

Omien tuotteiden ilmoittaminen kilpailuun on nyt auki osoitteessa: https://artesaaniruokasm.fi/rekisterointi/ Viimeinen ilmoittautumispäivä on 19.9.2021.

Kilpailuluokkia on vuonna 2021 kahdeksan:

  • MAITOTUOTTEET
  • LIHATUOTTEET
  • KALATUOTTEET
  • LEIPOMOTUOTTEET
  • MARJA-, VIHANNES- JA HEDELMÄTUOTTEET
  • SNAKSIT (suolaiset)
  • POHJOISMAISET JUOMAT, ALKOHOLITTOMAT JUOMAT
  • INNOVATIIVINEN ARTESAANIRUOKA

Kilpailutapahtumaa on pandemian vuoksi sopeutettu niin, että se voidaan järjestää turvallisesti. Kilpailu järjestetään paikan päällä, tuotteet jätetään kilpailuun ja toimialatreffit pidetään 7.10. Seuraavana päivänä arvostellaan kaikki tuotteet. Samanaikaisesti tuomaroinnin kanssa pidetään seminaarit, teemana kestävyys. 

Seminaarit on suunnattu elintarvikealan käsityöläisille, maaseudun elintarvikealan yrittäjille sekä muille sidosryhmille. Tietyt seminaarit ovat nähtävissä myös digitaalisesti. Päivä päättyy juhlaillallisella.

Palkintojenjako ja voittajatuotteiden esittely yleisölle on 9. lokakuuta. Heti palkintojenjaon jälkeen pidetään arvosteluseminaarit. Sekä palkintojenjako että arvosteluseminaarit ovat nähtävissä myös livelähetyksenä.

Kilpailuohjelman valmistuttua se julkaistaan Artesaaniruoka SM-sivustolla, osoitteessa: https://artesaaniruokasm.fi/

Lisätietoja:
Åsa Kronhed-Sogn, Puh.+358 (0)457 345 4108 
asa.kronhed-sogn@ha.ax