Loading view.
Elintarvikkeiden tuotekehitys ja fermentointi -koulutus 6.9. klo 9-12 ja työpaja 26.9.2022 klo 9-15. Kajaanin yliopistokeskuksen Mittaustekniikan yksiön Mity-Lab -hanke ja Idea Nature oy:n järjestävät elintarvikkeiden […]
Mitä sosiaalinen vastuullisuus tarkoittaa ravintola-alalla? Voisiko siitä viestimällä houkutella uusia työntekijöitä, ja kannustaa kokeneita osaajia pysymään alalla? Tule mukaan Mission Positive Handprint -hankkeen sosiaalisen vastuun […]
Tilaisuus on tarkoitettu biotalouden alueellisille kehittäjille ja kansallisen biotalouspaneelin jäsenille. Tilaisuus tukee alueita biotalouden toimeenpanossa sekä mahdollisessa toimeenpanosuunnitelmien laadinnassa. 27.9. klo 9 - 12.15 Ilmoittautuminen! […]
Elintarvikealan viennin- ja kansainvälistymistoimijoiden verkostotapaaminen pidetään 28.9.2022 klo 9 – 11 Teamsin välityksellä. Käynnissä olevia vientiin tai kansainvälistymiseen liittyviä hankkeita pyydetään valmistelemaan etukäteen lyhyet, parin […]
Aika: 8.9., 15.9., 21.9. ja 29.9.2022 klo 12–16 Paikka: Joensuun Tiedepuisto 4B-rakennus, Mercurius, Länsikatu 15, Joensuu Asiantuntija: Hanne Husso, Husso Consulting Mietitkö kansainvälistymistä? Viennin askeleet […]
Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelman ajankohtaisia asioita kaikille avoimissa virtuaali-infoissa. Syksyn ensimmäinen info on to 29.9. klo 13-14. Aiheena on ruokahävikki ja kuulet, miten ruokahävikkiseurannan avulla voidaan […]
Ruoka- ja Viinimessut järjestetään vuosittain samaan aikaan Turun Kirjamessujen kanssa. Tapahtuma yhdistää herkullisen ruoan ja juoman sekä kohtaamiset alan ihmisten ja harrastajien välillä. Tänä vuonna […]
Papuja pallon parhaaksi - Miksi palkokasvit kiinnostavat juuri nyt? -webinaarisarja. Papupadasta pidemmälle - palkokasveista innovatiivisia elintarvikkeita, 3.10.2022 klo 17-19 Yleisöluentosarjan toisena iltana pohdimme, millaisiin innovatiivisiin […]
Innovaatio- ja start up -päivät yhdistävät tutkimuksen, koulutuksen ja liiketoiminnan. Tavoitteena on vauhdittaa innovaatioita ja yrittäjyyttä. Kaksipäiväiseen tapahtumaan mahtuu joukko pienempiä tapahtumia. Painopiste on 1) […]
Xamkin kahden kalahankkeen loppuseminaari, jossa aiheena raaka-ainevirtojen hyödyntäminen yhteistyöllä ja tiedolla. Tapahtuman ohjelmassa on esityksiä logistiikasta, teknologiasta, digitaalisuudesta, aaltopahvi ratkaisuista, kalatalousalueista, tukitoimintamallista ja biokaasulaitoksesta. Hankkeet: […]
Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita - Ruokasektorin koordinaatio järjestää tutkimustiistai-infoja, joissa esitellään teemaan liittyviä ajankohtaisia tutkimuksia ja tuloksia. 4.10. klo 9 - 10 keskitytään luonnontuotteisiin. Riitta […]
Seminaarissa on puheenvuoroja ja keskustelua seuraavista aiheista: Mitä asioita hyväkuntoisen ikäihmisen kannattaa huomioida syömisessä, jotta toimintakyky pysyy hyvänä? Millaista on ikäihmisten syrjäytyminen ja mitkä […]
Luomualan ykköstapahtuma järjestetään keskiviikkona 5.10.2022 Ravintola Töölössä. Vuoden odotetuin asiantuntijatapahtuma kokoaa jälleen yhteen alan suunnannäyttäjät pohtimaan ruoka-alan viimeisimpiä tutkimustuloksia, megatrendejä ja mahdollisuuksia. Seuraa sivuja: https://proluomu.fi/luomuelintarvikepaiva/
Ruokaketju on murroksessa. Tapamme tuottaa ja hankkia ruokaa muuttuvat kovaa tahtia. Kaupoissa on jo nyt tarjolla mykoproteiinia ja soluviljellystä lihasta on puhetta. Onko otsikoissa ollut […]
Ruokaprovinssikahvit taas keksiviikkona 5.10.2022 klo 14.00-14.30 Seuraavilla Ruokaprovinssikahveilla jututetaan Viinamäen Farmi Oy:n toimitusjohtaja Timo Viinamäkeä siitä miten moderni maitotila tekee yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Tilan […]
Elintarvikepetoksella tarkoitetaan tahallista, lainvastaista tekoa, joka johtaa asiakasta harhaan ja jolla pyritään saamaan ansiotonta taloudellista hyötyä. Elintarvikeketjun rikosten kirjo on petoksia laajempi, kuten markkinointirikokset ja […]
Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke järjestää Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaverin 10.10.2022 klo 12-14. Alustusaiheina luonnontuotealan yrityksille suunnatun kiertotaloudesta kilpailukykyä -aihetta käsittelevän työpajan esittely (Eeva-Liisa Lilja, Fennopromo Oy), keskustelu […]
Tarvitsemme riittävästi ravitsevaa ja turvallista ruokaa myös kriisien ja erilaisten häiriötilanteiden aikana. Suomen elintarvikeomavaraisuus on korkea, mutta emme kuitenkaan ole erillään globaaleista kehityskuluista. Koronapandemia, Ukrainan […]
Reilu ruokamurros, eli siirtymä ilmastoviisaaseen ja kaikille reiluun ruokajärjestelmään, onnistuu kaikkien ruokajärjestelmän toimijoiden yhteistyöllä ja jämäkällä julkisella ohjauksella. Tervetuloa joko paikan päälle Helsinkiin tai virtuaalisesti […]
Elintarvikeyrityksillä on mahdollisuus kertoa kaikille kiinnostuneille omista vastuullisuusteoistaan kehitysohjelman järjestämissä tilaisuuksissa. Tilaisuudet eivät sisällä tuote-esittelyä. Voit liittyä tilaisuuksiin tästä Teams-linkistä. Seuraava webinaari on tiistaina 11.10. klo […]
One of the main policy goals of the Climate Smart Chefs project is to produce a strategic policy paper, the Climate Smart Chefs Vision 2030, aiming to […]
Vuonna 2010 perustettu Sauna from Finland ry klusteri kokoaa yhteen suomalaisen saunaelämyksen parissa työskentelevät toimijat ja sillä on jäsenenä 214 eri alan yritystä ja asiantuntijaa, […]
Mitä omavaraisuus tarkoittaa ruoantuotannossa? Millainen on kiertotalouden mukainen ruokajärjestelmä? Mikä on kasvin- ja kotieläintuotannon roolit kestävässä ruoantuotannossa? Mikä on suomalaisen ruoantuotannon rooli globaalissa maailmassa? Tervetuloa […]
Throughout the SIAL, Paris will be a source of inspiration for the entire food community. Discover all the latest trends and innovations, meet the right […]
Papuja pallon parhaaksi - Miksi palkokasvit kiinnostavat juuri nyt? -webinaarisarja. Palkokasvit suomalaisissa ruokavalioissa - mahdollisuudet muutokseen, 17.10.2022 klo 17-19 Yleisöluentosarjan kolmantena iltana paneudumme palkokasveihin osana […]
Mietitkö kansainvälistymistä? Viennin askeleet -valmennus tarjoaa sinulle elintarvike- ja luonnontuotealan yrittäjä erinomaisen tilaisuuden pohtia yrityksesi kehittämisen suuntaa ja viitoittaa tietä kohti vientiä. Tervetuloa ELLI-hankkeen koulutukseen, […]
Tervetuloa ELLI-hankkeen opintomatkalle Keski-Suomeen. Lähde mukaan tutustumaan alueen elintarvikeyrityksiin - saat uusia ideoita oman yrityksesi toimintaan, tuotekehitykseen ja yhteistyömahdollisuuksiin. Tutustumiskohteina on idearikkaita, kasvun eri vaiheissa […]
Tervetuloa VarsiFood-hankkeen järjestämään aamukahvitilaisuuteen keskiviikkona 26.10. klo 8:30-10. Tarjolla on aamupalan lisäksi puheenvuoroja yritysidean rahoitusvaihtoehdoista. Tilaisuus on toinen hankkeen puitteissa järjestettävien aamukahvien sarjasta – toukokuussa […]
Viini & Ruoka -tapahtuma järjestetään seuraavan kerran Messukeskuksessa 27.10. – 30.10.2022 samanaikaisesti Helsingin Kirjamessujen kanssa. https://viiniruoka.fi/
”Ketään ei jätetä – Leave no one behind” Suomen FAO-toimikunnan järjestämä seminaari valottaa ruokaturvan polttavia kotimaisia kysymyksiä kuluttajatutkimuksen, ravitsemustieteen ja talouden näkökulmista. Maa- ja metsätalousministeri […]
Ilmastoviisaita elintarvikkeita Suomesta vientimarkkinoille. Tule KIKE-työpajaan kehittämään yrityksenne kilpailukykyä ja vientiosaamista. Työpaja vilja-, leipomo- ja kasviproteiinituotteiden valmistajille to 27.10.2022 klo 12 -16, Zoom. Järjestäjänä Kiertotaloudesta […]
Kerromme Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelman ajankohtaisia asioita kaikille avoimissa virtuaali-infoissa. Seuraava info on to 27.10. klo 13-14. Infossa Arkean Jarkko Malmberg kertoo ruokatuotantoprosessien vastuullisuudesta sekä vastuullisuussuunnitelman […]
Lappilainen elintarvike on turvallista lähiruokaa ja sen käyttäminen luo huoltovarmuutta. Ilman lappilaista alkutuotantoa, ei ole lappilaista elintarviketuotantoa. Haluatko olla mukana turvaamassa lappilaisen ruoantuotannon huoltovarmuutta? Osallistu 28.10.2022 […]
Koulutuksen aikana kuulet mitä asioita aloittavan yrittäjän tulee huomioida yritystoimintaa aloittaessa. Miksi tarvitaan liiketoimintasuunnitelma? Mitkä asiat vaikuttavat yritysmuodon valintaan? Miksi tehdä markkinointisuunnitelma? Miten ennakoin yritykseni […]
Viexpo järjestää elintarvikealan markkinaselvitysmatkan Tanskaan (1.-4.11.2022) Agro Food Parkiin ja Foodtech Herning messuille marraskuun alussa. Matkan aikana päästään tutustumaan mm. Agro Food Parkissa toimiviin elintarvikealan […]
Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – Ruokasektorin koordinaatio järjestää tutkimustiistai-infoja, joissa esitellään teemaan liittyviä ajankohtaisia tutkimuksia ja tuloksia. Tutkimustiistait järjestetään Teams-kokouksina ja niihin ovat tervetulleita kaikki […]
Arctic Food Corner on konsepti, joka kokoaa yhteen ruokakulttuurin ajankohtaisia mahdollisuuksia yrityksille infon muodossa. Aina on myös aikaa keskustelulle. Arctic Food Corneria luotsaavat Niina Keränen/Oulu2026 […]
Lämpimästi tervetuloa Turun yliopiston Brahea-keskuksen järjestämään tapahtumaan, josta nappaat herkulliset ideat mukaasi. Esittelemme laajan kattauksen kotimaisia kasviperäisiä proteiineja sisältäviä jouluruokia Turun yliopiston Aistikattila-tilassa, jonka miljöö […]
Tilaisuuden tavoitteena on herättää keskustelua ruokahankintojen merkityksestä muuttuvassa maailmassa. Kestävyysnäkökulmat ja kansallinen huoltovarmuus tulee huomioida samalla kun valmistetaan maistuvaa ja terveellistä ruokaa eri kohderyhmille varhaiskasvatuksesta […]
Valtakunnallisten Green Care -päivien 2022 teemoja ovat polyvagaalisuus turvallisuustyökaluna epävakaassa maailmassa & Green Care -palveluja hyvinvointialueille. Päivät järjestetään kokoushotelli Murikanrannassa, Terälahdessa, Tampereen kupeessa 3.-4.11.2022. Lisätietoja […]
Tervetuloa Elinkeinoa ja liiketoimintaa ruokaketjussa – ELLI -hankkeen järjestämään elintarvikealan koulutustilaisuuteen! Aika: 3.11.2022 klo 10–12 ja 13–15 Paikka: Teams-etäkoulutus Asiantuntija Jouni Ortju, toimitusjohtaja Laatukoulutus Jouni […]