Älymaatalous-keskustelusarja kevätkesällä 2020
Mille pohjalle rakennetaan suomalainen älymaatalous? Maataloutemme ja koko ruokajärjestelmämme kestävänä perustana ovat investoivat, kehittyvät, kannattavat ja kilpailukykyiset tilat. Osaaminen, innovaatiot ja tiedon fiksu hyödyntäminen ovat […]
Luonnontuotteet II, käytännön päivät, Joensuu
Luonnonyrtit elintarvikkeiden raaka-aineina. Käytönnön päivät: 1. pv: Luonnonyrttien talteenotto ja säilöntä, 2. pv: Luonnonyrtit ruoanvalmistuksessa. Tämä on osa ELLI-hankkeen laatuosaamisen, tuotantotoiminnan osaamisen ja jatkojalostustoiminnan osaamisen […]
SOME-haltuun webinaari
Tule mukaan some-webinaariin, jossa mietitään sitä oikeaa some-viestintää juuri sinun yrityksellesi. 26.5. klo 13.00 - 15.00 pidettävän webinaarin sisältönä: lyhyt katsaus Suomen suosituimpiin kanaviin ja […]
Webinaari: Mitä elintarvikeketjun siirtyminen biotalouteen voi tarjota maaseudulle?
Tervetuloa kuulemaan biotalouteen siirtymisestä elintarvikeketjussa! Webinaarissa professori Juha Helenius Helsingin yliopiston Rurala-instituutista alustaa puheenvuorossaan biotalouteen siirtymisen perusteista ja siitä, mitä se voisi merkitä elintarvikeketjulle sekä […]
Älymaatalous-keskustelusarja kevätkesällä 2020
Mille pohjalle rakennetaan suomalainen älymaatalous? Maataloutemme ja koko ruokajärjestelmämme kestävänä perustana ovat investoivat, kehittyvät, kannattavat ja kilpailukykyiset tilat. Osaaminen, innovaatiot ja tiedon fiksu hyödyntäminen ovat […]
Tuotteista Suomen suvi -koulutuskokonaisuus
Forssan ammatti-instituutti Saksankatu 26, ForssaKoulutus painottuu tuotekehityksen näkökulmaan sekä alan- ja sidosryhmätoimijoiden osaamisen kokemukselliseen hyödyntämiseen. Opintoihin on mahdollisuus sisällyttää osallistujien aktiivisuuden ja kiinnostuksen mukaan lisäopintoja esim. elintarvikeviennistä. Osallistujilla on […]
Webinaari kuhnuritoukkien hyödyntäminen elintarvikkeena
Kuhnuritoukille on haettu SML:n toimesta uuselintarvike statusta. Hakemustamme ei ole vielä hyväksytty, mutta koska sen käsittely on prosessissa, voidaan kuhnuritoukkia myydä elintarvikkeeksi myös kesällä 2020. […]
Elintarvikekuljetukset ja niiden yhdistely muihin kuljetuksiin -webinaari
Webinaarissa esitellään elintarvikkeiden ja muiden kuljetusten yhdistelyn mahdollisuuksia sekä niihin liittyvää lainsäädäntöä. Yhdistelystä kertovat webinaarissa julkaistavan infograafin pohjalta Arttu Lauhkonen/VTT sekä Johanna Mattila/Turun yliopisto Brahea-keskus. […]
Food Business Challenge 2020 finaali: FBC Awards online
Valtakunnallisessa Food Business Challenge –ideakilpailussa palkitaan opiskelijoiden parhaat uudet liikeideat ja innovaatiot ruoka-alalla pellolta pöytään. Keynote -puheenvuoro: Lauri Reuter, Nordic FoodTech VC: Ruoan kestäviä tulevaisuuksia: […]
Webinaari: Koronarahoitus maatilakytkentäisille, maataloustuotteita jalostaville ja alkutuotannon yrityksille
Maaseudun yritysten ja alkutuotannon väliaikainen tuki on tarkoitettu koronaviruspandemian aiheuttamiin talousvaikeuksiin eikä se edellytä kehittämistoimenpiteitä yritykseltä. Tuen määrä on 5000–10 000 euroa ja päätöksen avustuksesta […]