Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Älymaatalous-keskustelusarja kevätkesällä 2020

ke 27. toukokuun @ 08:30 - 10:00

Mille pohjalle rakennetaan suomalainen älymaatalous? Maataloutemme ja koko ruokajärjestelmämme kestävänä perustana ovat investoivat, kehittyvät, kannattavat ja kilpailukykyiset tilat. Osaaminen, innovaatiot ja tiedon fiksu hyödyntäminen ovat älymaatalouden perusta. Digitaalisuus, tiedon hyödyntäminen, uusi teknologia ja tekoälyratkaisut ovat keskeisiä muutoksen työkaluja.

Miten tutkimus, koulutus, neuvonta ja muut toimijat tukevat maatalousyrittäjiä uuden vuosikymmenen älymaatalouden rakentamisessa?

Tämän edistämiseksi järjestetään kevään ja alkukesän aikana neljän keskustelutilaisuuden sarja, joissa pureudutaan älymaatalous -teemaan neljästä näkökulmasta:

keskiviikko 20.5. klo 8.30-10 Tutkimus ja älymaatalous
Mikä on tutkimuksen rooli? Mitä uutta on tutkimuksen saralla? Viljelijät datan viljelijöinä.

keskiviikko 27.5. klo 8.30-10 Koulutus ja älymaatalous
Miten koulutussektori on edistämässä digitalisaation ja osaamisen lisääntymistä maatiloilla?

keskiviikko 3.6. klo 8.30-10 Neuvonta ja älymaatalous
Neuvonta maatalousyrittäjien tukena. Millaista neuvontaa kehittyvät maatilat tarvitsevat tulevaisuudessa?

keskiviikko 10.6. klo 8.30-10 Yrityskenttä ja älymaatalous
Kuinka arvokasta on tuotantoketjussa syntyvä data? Mahdollistaako älymaatalous paremman kannattavuuden lisääntyneen läpinäkyvyyden ja vastuullisuuden kautta ja saadaanko sillä lisäarvoa lopputuotteeseen?

Maatilat ja yrityskenttä rakentamassa älykästä maataloutta, miten teemme sen yhdessä? Miten saamme aikaan win-win -tilanteen?

Elokuussa järjestettävä Tuloswebinaari ottaa kantaa Viima-verkkoympäristössä esiin nostettuihin aiheisiin ja vetää yhteen keskustelusarjan tuloksia. Webinaarin ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

Keskustelemaan kutsutaan maatalousyrittäjiä, muita yrityksiä, neuvojia, tutkijoita, koulutuskenttää, hallintoa sekä muita maatalouden kehittämisessä mukana olevia tahoja.

Webinaarisarjan järjestävät maa- ja metsätalousministeriö, Luonnonvarakeskus ja maaseutuverkostopalvelut.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset

Tiedot

Päivämäärä:
ke 27. toukokuun
Aika:
08:30 - 10:00