Lähellä! -lähiruokatapahtuma Kuopion kauppahallissa
Kuopion Kauppahallissa järjestetään perjantaina 23.2.2024 klo 11–18 Lähellä! -lähiruokatapahtuma, jossa erityishuomiota saavat paikalliset ruoantuottajat ja ruoka-alan yrittäjät. Tampereen kauppahallista alkunsa saanutta tapahtumaa vietetään Kuopiossa jo […]
Kumppanuusmaatalousviikko: kumppanuuskeskustelut goes live-webinaari
Kumppanuusmaatalousviikko (Csa week) on osa kansainvälistä liikettä, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta kumppanuusmaataloudesta. Suomen kumppanuusmaatalousviikon teema vuonna 2024 on ”Kumppanuusmaatalous on muutakin kuin ruokaa”. Kumppanuusmaatalousviikko […]
Uniikit ruokatuotteet Japanin ja Etelä-Korean markkinoille -Ideaverstas, Pohjois-Karjala
Vienti on yksi tärkeimmistä keinoista saada lisäarvoa ruokaketjuun. Raaka-aineviennin rinnalle tarvitaan yhä enemmän innovatiivisia ja laadukkaita tuotteita, joiden avulla saamaan enemmän lisäarvoa jäämään Suomeen. Pohjois-Karjalan […]
Ruoka tulevaisuuden toreilla -työpaja, Helsinki
Helsingin kaupallisilla toreilla valmistaudutaan isompiin ja pienempiin muutoksiin ja kehityshankkeisiin. Nyt on hyvä hetki pohtia ja kokeilla, millä edellytyksillä ja missä muodoissa ruoka tulevaisuudessa toreilla […]
Lähiruoan kumppanikahvila: liikeidean konseptointi ja yhteistyön mahdollisuudet, Lappi
Jos sinulla on liikeidea lähiruokaan tai luonnontuotteisiin liittyvästä tuotteesta tai palvelusta, niin tule kirkastamaan sitä kanssamme Lähiruoan kumppanikahvilaan Louelle torstaina 29.2. klo 14–17! Muotoilutoimisto Arctic […]
Tietoisku sähköisestä digimyynnin työkalu Graanista tuottajille, etäyhteys
Tietoisku sähköisestä digimyynnin työkalusta erityisesti suoramyyjien ja REKO-tuottajien arkea helpottamaan Perjantai, 1. maaliskuuta · 10:00 - 11:30 Google Meet: https://meet.google.com/vnt-mfhq-cvu Graanin kehittäjä Maarit Rockenfeller kertoo, miten […]
Luksusjahdit-yhteistyöpäivä Lahdessa
Kohti kansainvälisiä jahtimarkkinoita: Kansainvälistymisestä kiinnostuneille mikro- ja pk-yrityksille tarjolla kattava Luksusjahdit-yhteistyöpäivä Lahdessa! Sukellamme päivän aikana luksusjahtimarkkinoiden kasvaviin mahdollisuuksiin, kuulemme siihen liittyvistä elintarvike- ja palvelumarkkinoista ja […]
Ruokasektorin tutkimustiistai-infot: Kuluttajien suhtautuminen palkokasveihin ja kasviproteiineihin
Maaliskuun tutkimustiistaissa kuulemme, miten kuluttajat suhtautuvat palkokasveihin ja kasviproteiineihin. Asiaa avaa sosiaalipsykologian vanhempi yliopistonlehtori Hanna Konttinen Helsingin yliopistosta. Parhaillaan on käynnissä Strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) […]
Kuukauden lähikalalive: särki
Tervetuloa seuraamaan kuukauden lähikala -livelähetyksiä vuoden 2024 aikana. Joka kuukasi perehdymme ajankohtaiseen kalaan tutuissa #ruokaneuvolive -lähetyksissä. Käymme läpi kalan tuntomerkit, käyttötavat sekä tietysti valmistamme herkullista […]
Ruokaprovinssikahvit: ruokajärjestelmän ilmastotyö Etelä-Pohjanmaalla
Tervetuloa lämpimästi Ruokaprovinssikahveille 6.3. tutustumaan Etelä-Pohjanmaan pyrkimykseen kohti kestävämpää ja vastuullisempaa ruokajärjestelmää! Kestävä ja vastuullinen Ruokaprovinssi-hankkeen päämääränä on vähentää ilmastopäästöjä, pienentää ympäristövaikutuksia ja edistää vastuullisuutta […]