Miten ruuan hinnan nousu vaikuttaa kuluttajien käyttäytymiseen ja miten raha kiertää Suomen ruokaketjussa?
Tervetuloa kuulemaan ensimmäisiä tuloksia Pellervon taloustutkimus PTT:n, Luonnonvarakeskus Luken ja REINU econin tutkimushankkeesta, jossa selvitetään suomalaisen ruokaketjun arvonmuodostusta sekä markkinahäiriöiden vaikutusta. Samalla etsitään ratkaisuja markkinoiden […]
Lähikalaa lautaselle -kick off, Pohjois-Pohjanmaa
Tervetuloa Lähikalaa lautaselle -kick off -tilaisuuteen! Kuinka lisäämme lähikalan käyttöä ammattikeittiöissä? Millaista yhteistyötä tarvitaan kalastajien, jalostajien ja ammattikeittiöiden välillä? Entä kuinka teemme lähikalan käyttöä näkyväksi […]
Kasviproteiinin valmistus -koulutus Raisiossa
Kurssilla tutustutaan uusiin raaka-aineisiin ja tehdään erilaisia kasvistuotteita joulupöytään. Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutukseen sisältyvällä lähipäivällä on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkinnon opiskelijoille. 21.11.2023 klo […]
ETS: Totta vai tarua? Elintarvikkeiden säilyvyys ja siihen liittyvät uskomukset, webinaari
Elintarviketieteiden Seuran Elintarviketurvallisuusjaosto järjestää marraskuussa elintarvikealan ammattilaisille suunnatun webinaarin: Totta vai tarua? Elintarvikkeiden säilyvyys ja siihen liittyvät uskomukset AIKA: Ke 22.11.2023 klo 9:00 – 10:30 (Teams) […]
Pakastekuivaus tuotekokeiluissa, Kainuu
Työpajassa perehtydään pakastekuivauksen perusteisiin ja saadaan tietoa toimintatavan käyttöön ottamisesta, laitteiston käytöstä ja opitaan eri luonnon materiaaleista, joita laitteella voidaan pakastekuivata. Osallistujien omia kehitysideoita voidaan […]
Tutkimuksesta käytännön sovellutuksiksi, Helsinki
Miten edistää tieteellisen tiedon jalostumista niin elinkeinoelämän kuin julkisen sektorin ratkaisuiksi? Ilmastotutkimusta tehdään parhaillaan laajalla skaalalla. Jotta tutkimus olisi mahdollisimman vaikuttavaa, tulosten tulisi olla hyödynnettävissä […]
Luontokutsut-webinaari, Varsinais-Suomi
Webinaarin vieraina on tällä kertaa kaksi yrittäjää. Heiltä kuulemme mm. miten suomalaiseen ruokaan suhtaudutaan maailmalla ja miten ihmeessä etelänavalla syötiin keskisuomalaista lähiruokaa. Webinaari toteutetaan osana […]
RUOKAVARMA-loppuseminaari: Ruokajärjestelmien haavoittuvuudet
Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan ruokajärjestelmän haavoittuvuuksista! Perjantai 24.11.2023 klo 10-13 Merikasarmin ritarisali, Laivastokatu 22, Helsinki Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu 20.11. mennessä: https://www.ruokavarma.info/
Lapin ruoka -päätöswebinaari – lähielintarvikehankinnat julkisella sektorilla
Kutsumme koko Suomen kaikki elintarvikealan toimijat mukaan kuulemaan miten lähellä tuotettuja elintarvikkeita voidaan hyödyntää julkisella sektorilla tehokkaimmin hankintaprosessin kautta. Lapissa on kaksi vuotta kierretty julkisen […]
Pohjoissavolaisen ruokaketjun treffit, Suonenjoki
Ruokaketjun treffit -Yhteistyöllä kohti kestävämpää tulevaisuutta – on tarkoitettu kaikille pohjoissavolaiseen ruokaketjuun kuuluville toimijoille aina alkutuotannosta, jatkojalostukseen, kaupan- ja ravitsemisalan toimijoihin saakka. Tule verkostoitumaan, kehittämään […]