Leg4Life-hankkeen päätöstilaisuus: Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä, Helsinki ja etäyhteys
Tervetuloa Leg4Life-tutkimushankkeen päätöstilaisuuteen keskiviikkona 7.5.2025 klo 12-16! Esittelemme tilaisuudessa keskeisiä tuloksiamme sekä hankkeessa kertyneitä oppeja ja oivalluksia ja keskustelemme palkokasvien tulevaisuudesta Suomessa. Hanke päättyy virallisesti […]
Grüne Wocheen tammikuussa 2026, infotilaisuus
Euroopan suurin elintarvike- ja ruokamatkailualan kuluttajatapahtuma Internationale Grüne Woche (IGW) pidetään Berliinissä 16.- 25.1.2026. Grüne Woche täyttää 100 vuotta. Ilmoita kiinnostuksesta ja lähde näytteilleasettajaksi Grüne Woche -messuille 16. - […]
Ruokaprovinssin KEKSIviikkokahvit: Ruoka tapahtumissa
Kesä on tapahtumien aikaa ja 7.5.2025 klo 14-14.30 KEKSIviikkokahveilla syvennytään tapahtumaruokailuun! Aiheesta tulevat keskustelemaan Asta Asunmaa Etelä-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaisista sekä Provinssin festivaalijohtaja Ville Koivisto, […]
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi, teemana jäätelö
Tieteellisgastronominen ruokaklubi – tuttujen kesken TG-klubi – on Turun yliopiston Ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskuksen ja Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston yhteinen avoin tapahtuma. Klubi järjestetään samaan aikaan sekä Helsingissä, Turussa että […]
Uudenlainen vientimalli elintarvikeyrityksille, Pohjois-Savo
Pohjois-Savon Agri-Food klusteri, Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry, Kuopion alueen Kauppakamari, Savon Yrittäjät ja FinFoodNET-hanke kutsuvat yrityksenne aamukahvitilaisuuteen to 8.5. klo 8:30-10:30. Tervetuloa paikan päälle Kuopioon […]
Kyberturvallisuusdirektiivi (NIS2) elintarviketoimialalla, Teams
Ruokavirasto järjestää elintarvikealan toimijoille aiheeseen liittyvän keskustelutilaisuuden Teamsilla 8.5.2025 klo 9-10.30. Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 6.5.2025, saat osallistumislinkin sähköpostitse tilaisuutta edeltävänä päivänä. Tutustu asiaan tarkemmin ja […]
Proteiinimarkkinoiden trendit ja kehittyvät teknologiat -työpaja, Seinäjoki
Tapahtumassa kuulet SEAMK Food Labs -palvelutarjonnasta, pakkauslainsäädännön ajankohtaisista asioista, elintarvikejärjestelmän trendeistä, kuivaus- ja haihdutusteknologioista sekä pääset tutustumaan uusinta teknologiaa käyttäviin pilot-mittakaavan laitteisiin. Uusimpina investointeina tiloistamme […]
Lähituotteet tutuksi – lähituotteiden maistelupäivä Kuopiossa
Lähituotteilla makua lautaselle -hanke ja Kespro Kuopion Noutotukku järjestävät yhteistyössä Lähituotteiden maistelupäivän torstaina 8.5.2025 klo 9–14 Kuopion Kespron Noutotukulla (Leväsentie 3). Tapahtuma on suunnattu ruokaketjun toimijoille, kuten alkutuottajille, jatkojalostajille, ravintoloille, ammattikeittiöille sekä muille Y-tunnuksellisille yrityksille. […]
EIP-rahoitushakuinfo, webinaari
Seuraava valtakunnallisten EIP-hankkeiden hakukierros on auki 5.5.-29.8.2025. Hakukierroksella ei ole teemarajausta. Nyt on hyvä tilaisuus valmistautua tulevaan hakuun ja kuulla asiantuntijoiden ohjeita ja vinkkejä hakuun […]
Suunnistetaan yhdessä ruokatulevaisuuksiin: Ruokatulevaisuudet -hankkeen päätösseminaari, Helsinki
Ruokatulevaisuudet-hankkeessa (https://blogs.helsinki.fi/ruokatulevaisuudet/) on tutkittu maatalousyrittäjien ja kuluttajien näkökulmia ruoan tuotannon ja kulutuksen tulevaisuuteen ja ohjauskeinoihin sekä kehitetty työkaluja, jotka auttavat ruokajärjestelmän toimijoita hahmottamaan tulevaisuuden haasteita […]