REKOn liiketaloudellisia ja muita merkityksiä

Nina Grönqvist Helsingin yliopistosta esitteli maisteritutkielmaansa liittyviä tuloksia Ruokasektorin tutkimustiistaissa 3.9.2024. Nina on tutkinut REKOn liiketaloudellista merkitystä seuraamalla REKO-renkaiden ryhmissä tapahtunutta myyntiä joulukuu 2023 – huhtikuu 2024 välisenä aikana. Mukaan valittiin 59 REKO-rengasta eri puolilta Suomea. Lisäksi 14 tuottajaa haastattelemalla selvitettiin tuottajan kokemuksia ruokayrittäjyydestä REKOssa liittyen esimerkiksi motivaatiotekijöihin ja merkityksiin, joita REKO tuottajalle antaa.

Tutustu esitysdioihin (pdf)

Ninan Pro gradu -tutkielma valmistuu myöhemmin syksyllä ja linkki tutkimukseen lisätään aitojamakuja.fi -sivulle sekä siitä tiedotetaan muun muassa marraskuun Aitoja makuja -lehdessä. Tämä tutkimus on osa Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – Ruokasektorin koordinaatiohankkeen työtä.