Neljännen kerran järjestettävään ruokamatkailukilpailuun haettiin yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä ja tarjoavat matkailijoille ruokaan liittyviä elämyksiä. Kilpailun tavoitteena on vahvistaa elämyksellisen ruokamatkailun tuotteistamista Suomessa, etsiä ruokamatkailun kärkituotteita ja vahvistaa aitoa yhteistyötä.
Kilpailun finaaliin karsiutui 14 finalistia 77 osallistuneesta tuotteesta. Kilpailun voittajat julkistetaan 16.9.2021 Helsingin kaupungintalolla.
Finalistit:
- Gastrojuna/Gastrotrain, GreenEscape Oy, Lapinlahti, tuote kehitteillä
- Food Walk, Visit Turku, Turku
- Hotelliaamiainen, Lapland Hotels Oy, Kaupunkihotellit, Helsinki, Tampere, Oulu ja Kuopio
- Kyrö illallispaketti, Kyrö Distillery Home, Isokyrö
- Laajennettu illallinen, Ravintolamestarit Oy, Kuopio, tuote kehitteillä
- Majatalosta majataloon herkkujen saunapolku, Äksyt Ämmät Oy, Valtimo ja Nurmes
- Metsästä pöytään – lautasella villiluonto, Menu Chef, Ravintola Nokka, Helsinki
- Metsäravintola Nielu, White Label Company Oy, Nuuksion kansallispuisto
- Pohjois-Savon tarjonta kokonaisuutena: SATOA Kuopio Food Festival, SATOA Goes WILD -villiruokafestivaali ja European Region of Gastronomy- juhlavuosi kokonaisuus, Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria
- Päivä muikunkalastajan mukana, Activity Maker & Ovaskala, Savonlinna, tuote kehitteillä
- Taste of Slow Häme, Taste of Häme -verkosto (Hahkialan Kartano, Pekkolan tila, Iloranta, Tiirinkoski) Hauho ja Hämeenlinna
- Tundran maut ja muodot kurssi, TUNDRA Ceramics & Gastronomy/Studioravintola Tundra, Kuusamo
- Vantaa-menu, Vantaan kaupunki elinkeinopalvelut, Vantaa, tuote kehitteillä
- Wine in the Woods – Finland, Naturally Experiences, useita sijainteja