Loading view.
Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke järjestää Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaverin 28.8.2023 klo 9.30 - 11.30. Sisältöaiheita voi ehdottaa Juhalle ja ilmoittautuminen myös hänelle juha.rutanen@helsinki.fi
Luonnontuotealan kasvukoordinaattori -hankkeen päätavoitteena on luoda Länsi-Lappiin elinvoimainen luonnontuotealan osaamiskeskittymä: verkosto, joka kehittää ja kasvattaa alueen luonnontuotealan osaamista ja liiketoimintaa monialaisesti. Hankkeessa järjestetään työpajojen sarja […]
Lähde mukaan opintomatkalle Frantsilan luomuyrttitilalle ke 30.8.2023! Matkan ohjelma 7:30 Lähtö Hirvaskankaan ABC 8:00 Harjukadun tilausajolaituri Jyväskylä 8:45 Jämsä Shellin piha Matkalla lyhyt kahvitauko Frantsilan […]
Kauhajoen Ruokamessujen 31. tapahtuma järjestetään 1.-3.9.2023! Lisätietoja https://kauhajoki.fi/tyo-ja-yrittajyys/ruokamessut/
Tervetuloa taianomaiselle matkalle Imatralle ruokamaakunnan sydämeen. Kutsumme sinut Linnankosken kestikievariin, joka herää henkiin vain yhden illan ja yön ajaksi. Ajankohta on 2.9.2023 klo 18-02 ja […]
Tervetuloa kesän herkullisimpaan tapahtumaan! la 2. syyskuuta 2023 klo 12:00 - 15:00 Kisajoukkueet valmistavat makkaroita omilla, salaisilla resepteillään ja yleisö pääsee maistelemaan niitä kävelykadulla sijaitsevista […]
Suomalaisen ruoan päivää on nyt vietetty neljä kertaa ja viides tulossa! Vaikka suomalaisen ruoan päivä on joka päivä, aivan erityisesti sitä vietetään jälleen 4. syyskuuta. […]
Tiistai-iltaisin 5.9. – 17.10.2023 klo 18.30–20.00. Luennot Zoom -etäkokousohjelmalla verkossa reaaliaikaisesti. Suosittelemme osallistumista pöytäkoneella tai kannettavalla tietokoneella. Varaa käyttöösi kamera, mikrofoni ja kaiuttimet. Saat sähköpostiisi […]
Into Seinäjoki Oy järjestää ”Innovative Food Business” -tilaisuuden keskiviikkona 6.9.2023 teemalla yritysten ja kaupunkien rooli ruokajärjestelmän kestävyysmuutoksessa. Keskiviikon kohderyhmänä on erityisesti oman alueen toimijoiden kansainväliset […]
Tilaisuudessa tuodaan esiin elintarviketuotannon ilmastovaikutuksia ja yrityksen mahdollisuuksia pienentää hiilijalanjälkeään. Mitkä ovat suurimmat päästöjen aiheuttajat elintarvikeketjussa, sekä miten yrittäjä voi selvittää ja mitata oman toimintansa […]
Ruoka Akatemian ajankohtaisina teemoina ovat, miten ruoka-ala näkyy hallitusohjelmassa ja millaista tulevaisuutta tekoäly, digitaalisuus ja datatalous tuovat ruokajärjestelmään. Ruoka Akatemia 2023 -seminaarin verkkolähetys on avoin […]
Tervetuloa seminaariin kuulemaan ajankohtaista tietoa metsämarjojen, sienten ja villiyrttien hyödyntämisestä elintarvikealalla. Ohjelmassa esitykset luonnontuotealan toimintaohjelmasta sekä uudesta menetelmästä, esim. marjojen makujen uuttamiseen. Lisäksi mielenkiintoiset yritysten […]
The registration for the Nordic wildberry conference in Umeå is now open. Please register and spread the word to your network. We have early bird […]
InnoFood is an international and inspirational food innovation event to be held in Seinäjoki on 7th-8th of September 2023. Key note speeches, successful entrepreneurial cases, […]
Tänä vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta matkailun edistämistyön (nykyinen Visit Finland) aloittamisesta. Visit Finlandin ja TEMin yhteisessä juhlaseminaarissa juhlimme puolivuosisadan täyttymistä sekä keskustelemme matkailualan nykytilasta […]
MKN juhlistaa 90-vuotista taivaltaan tuomalla maistuvia maaseudun makuja ja oppeja luonnon monimuotoisuuden tukemisesta Helsingin Narinkkatorille. Tervetuloa tapaamaan meitä ja maaseudun pienyrittäjiä, kuulemaan mukavasta yhteisöllisestä toiminnasta […]
Tervetuloa vaihtamaan kokemuksia luomutuotteiden tuottamisesta ja yhteistyöstä ammattikeittiöiden kanssa! Tilaisuudessa pääset kuulemaan kahden eri yrityksen polusta luomutoimittajaksi ruokapalveluille. Miten idea on lähtenyt liikkeelle ja miten […]
Vietetään yhdessä valtakunnallista lähiruokapäivää! Kansallisen lähiruokapäivän kunniaksi järjestämme retken Ruukkiin suosituille luomu- ja lähituotemarkkinoille lauantaina 9.9. Matkalla tutkimme vanhan Limingan historiaa, kohtaamme suuren määrän paikallisia […]
Hungry for Finland -verkoston ensimmäisessä webinaarissa käydään läpi keväällä 2023 tehdyn tarvekartoituksen tuloksia. Kysyimme teiltä, mitä toivotte Hungry for Finland verkostolta, ja tulokset on nyt […]
Tällä kertaa vastuullisuusteoistaan ovat kertomassa Famifarm Oy/Järvikylä markkinointipäällikkö Sini Memonen sekä Agrifutura Tomaatit Oy/Nams myyntijohtaja Teemu Kanasuo. tiistaina 12.9. klo 13-14 Webinaarien ideana on tuoda […]
Tiistai-iltaisin 5.9. – 17.10.2023 klo 18.30–20.00. Luennot Zoom -etäkokousohjelmalla verkossa reaaliaikaisesti. Suosittelemme osallistumista pöytäkoneella tai kannettavalla tietokoneella. Varaa käyttöösi kamera, mikrofoni ja kaiuttimet. Saat sähköpostiisi […]
Harva arvaa -seminaari kokoaa opit ja tähtää tulevaisuuden tekemiseen - tervetuloa mukaan! Harvaan asuttujen alueiden matkailuhankkeiden (hama) loppuseminaari kerää yhteen hama-hankkeiden aktiiviset toimijat ja muun […]
Mitä tapahtuu kestävän kehityksen mukaisen ruoan markkinalla maailmalla? Kuinka ilmastoviisaiden elintarvikkeiden kysynnän trendit kehittyvät? Tule kuulemaan näistä kansainvälisen elintarvikekaupan näkymistä KIKE Markkinakatsaukseen 14.9. klo 10 […]
Ruoka- ja elintarvikealan yrittäjä ja alan toimija – tervetuloa ruokaverkoston yhteiseen tapaamiseen Ouluun pe 15.9.2023 klo 12-16! Tilaisuudessa syvennytään elintarvikeviennin mahdollisuuksiin ja suunnataan katse erityisesti […]
Tervetuloa nauttimaan lähiruoasta ja tutustumaan lähialueen tuottajiin Oulun ammattikorkeakoulun ja opiskelijoiden järjestämään Likis-tapahtumaan syyskuussa 2023! Likis-lähiruokatapahtuma järjestetään Linnanmaalla 16.–17.9.2023 Lauantai 10–16 Sunnuntai 10–15 Lisätietoja: https://www.oamk.fi/fi/oamk/oamkissa-tapahtuu/likis
– menoa metsässä ja torilla! Marjastuksen MM-kisat on iloinen koko perheen tapahtuma, jossa mitellään leikkimielisesti maailman parhaan marjastajan tittelistä. Kisaan voi osallistua yksin tai yhdessä, […]
Sadonkorjuujuhlat Herttoniemen kartanolla Helsingissä 17.9. klo 12-16. Juhlien teema on päivä maalla. Tuomme pellolle kiertävän farmin, jonka mukana on poni, aasi, koira, minisika, vuohi, lampaita, […]
Yleisöluentosarjan ensimmäisenä iltana pohdimme keinoja, joiden avulla palkokasvien valinta ruokalautasille helpottuisi. Millaisia suosituksia palkokasvien käyttöön on uusissa pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa? Miten naiset ja miehet eroavat palkokasvien […]
Muuramessa luomu ja lähiruoka maistuvat samalla lautasella ja 25 % luomutavoite on jo lähellä. Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri lisää luomun käyttöä systemaattisesti ja viimeisen vuoden […]
Tiistai-iltaisin 5.9. – 17.10.2023 klo 18.30–20.00. Luennot Zoom -etäkokousohjelmalla verkossa reaaliaikaisesti. Suosittelemme osallistumista pöytäkoneella tai kannettavalla tietokoneella. Varaa käyttöösi kamera, mikrofoni ja kaiuttimet. Saat sähköpostiisi […]
The 2-day Finnish Food Summit in Helsinki is addressed to Finnish food industry and related stakeholders. The goal of the event is to find common views […]
Luomuinstituutin webinaarisarjassa kuullaan luomututkimuksen ajankohtaisista aiheista, kun alan asiantuntijat esittelevät tutkimustaan. Syksyn webinaarisarjassa aiheina ovat muun muassa maan kasvukunto, luomuruoan yhteydet ihmisen ja ympäristön terveyteen, […]
Tieteellisgastronominen ruokaklubi – tuttujen kesken TG-klubi – on Turun yliopiston, Hotelli- ja ravintolamuseon sekä Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston yhteinen avoin tapahtuma, joka kokoontuu joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona, kesä- […]
Tilaisuudessa käydään läpi oman tuotteen kulku askel askeleelta teurastamolta asiakkaan käsiin sekä mitkä asiat elintarvikelainsäädännöstä pitää ottaa huomioon. Lisäksi asiaa mm. suoramyynnin aiheuttamista kuluista, elintarvikkeiden […]
Tilaisuudessa julkaistaan Vastuullinen ruokapalvelu -ohjelma ja kuullaan ruokapalvelutoimijoiden kokemuksia vastuullisuusohjelmasta. Aika: to 21.9.2023 klo 13.30-15.30 Paikka: Kilta-sali, Lapinrinne 1, 00180 Helsinki Voit osallistua paikan päällä […]
Euroopan unionin virallista luomutuotannon päivää juhlitaan 23.9. monin tavoin koko Euroopassa. Merkkipäivä on osa EU:n vihreän siirtymän toimeenpanoa ja EU:n luomutuotannon toimintasuunnitelmaa. Päivän tarkoituksena on […]
Haaga-Helia AMK:n palvelumuotoilun asiantuntijat paneelikeskustelevat palvelumuotoilusta ja yhteiskehittämisestä. Lisäksi esitellään HOHA-hankkeessa syntynyt Tarinallistamisen käsikirja! Aika: 26.9. klo 9–10.30 Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://www.hungryforfinland.fi/webinaarit/
Osa 2 Vihannesten tukku- ja vähittäiskauppa sekä erilaiset viljelijäyhteistyön mallit ja sopimukset Aika ja paikka: 26.9.2023 klo 9–11 Teams Ilmoittautuminen: https://bit.ly/Osa2 Hyödynnä vihannesalan tietopaketin toinen osa […]
Luomualan ehdoton ykköstapahtuma järjestetään keskiviikkona 27.9.2023 Ravintola Töölössä, ikonisessa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun entisessä päärakennuksessa. Vuoden mielenkiintoisin asiantuntijatapahtuma kokoaa jälleen yhteen alan suunnannäyttäjät pohtimaan ruoka-alan viimeisimpiä tutkimustuloksia, […]
Ruoka on yksi perustarpeistamme. Ruokajärjestelmä on väistämättä muutosten edessä, jotta voimme turvata ruokahuollon niin Suomessa kuin globaalisti ja samalla vähentää ruoantuotannon ympäristövaikutuksia. Monimutkaisen ruokajärjestelmän ymmärtäminen […]
Webinaarissa kerrotaan ylijäämäruoan myymisen ja jakamisen kokemuksista sekä avataan aihepiiriin liittyvää lainsäädäntöä. ke 27.9.2023 klo 14-15, Teams Ohjelma: Lainsäädännön näkökulma ylijäämäruoan myyntiin ja lahjoittamiseen, Miia Kapanen, johtava […]
Tervetuloa agroBRIDGES EU-hankkeen online-tilaisuuteen, jossa esittelemme lyhyiden elintarvikeketjujen hyödyntämiseen, markkinointiin ja koulutukseen liittyviä työkaluja, joita hankkeen aikana on kehitetty. To 28.9.2023 klo 9.00–10.30 Tilaisuuden agenda: […]
Food Pilot Plant -tuotekehitysympäristön (pdf) avajaisjuhla Lahden kampuksella LAB-ammattikorkeakoululla to 28.9.2023 klo 13 alkaen Juhlapuheita klo 13–14.30, kahvit ja klo 15-18 tilojen esittelyä. Ilmoittautuminen 18.9.2023 […]
Welcome to celebrate 10 years of REKO! Time: 28.9.2023, 14:00 - 16:00 Place: Hanken Auditorium, Kirjastokatu 16, Vaasa. The event is hybrid, online participation also […]
Ylen, Erätauko-säätiön ja Hämeenlinnan kaupungin yhteistyössä järjestämän keskustelufestivaalin tavoite on edistää positiivista keskustelukulttuuria ja rohkaista suomalaisia mukaan palauttamaan ilo keskusteluihin. Maa- ja metsätalousministeriö tuottaa tapahtumaan […]
Liperin Leipäpäivä -sadonkorjuutapahtuma 30.9.2023 klo 10-15. Tapahtuma järjestetään Liperin koulukeskuksessa, Koulukuja 2 Liperin kk. Tarjolla sadonkorjuun tuotteita, leipää, leivonnaisia, käsitöitä, ruoka-annoksia, kahvilapalveluja, ruispuuroa ja järjestöjen […]