Loading view.
Askel eli Asiakaslähtöisyyden kehittäminen lyhyissä jakeluketjuissa -hanke järjestää neljä työpajaa, joissa opit yksilöimään ja tarinallistamaan tuotteesi, ottamaan edustavia valokuvia ja tekemään puoleensa vetäviä mainoksia Työpajoissa […]
Tervetuloa juhlistamaan kevättä ja kukkien puhkeamista Made in Maaseutu -hankkeen loppuseminaariin. Hanke aloitti toimintansa Erotu juurillasi! -seminaarilla ja kahden vuoden aikana olemme kasvattaneet varsia yhteiskehittämisen […]
Lähikalaa ammattikeittiöihin -hanke järjestää opintomatkan Itä-Suomeen kala-alan toimijoille 27.-29.4. Lähtö on ke 27.4. noin klo 8.00 Oulusta (Yliopistokatu 9) ja paluu pe 29.4. noin klo […]
Villiyrtit tutuiksi -etäluennolla keruutuotetarkastaja Anni Rintoo esittelee yleisimmät villiyrtit. Luennolla käydään läpi villiyrttien tunnistaminen, keruu ja käsittely. Lisäksi annetaan vinkkejä villiyrttien käyttöön. Villiyrtit ovat lähiruokaa […]
Functional Foods Forum (FFF) was founded in 2002 to strengthen Finland’s competitiveness and Finnish knowledge in the topical international trend – health-promoting foods. From the […]
FutureCrops 2.0 hankkeessa luodaan verkostoa, jossa keskitytään erilaisiin erikoiskasveihin ja niiden viljelykiertoihin ja sekaviljelyyn. Alla olevasta linkistä voi ilmoittautua. Tilaisuus pidetään 28.4 klo 13 – […]
Kevään aikana Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelma tarjoaa monta mielenkiintoista infoa. Tervetuloa mukaan! 28.4. klo 13–14 virtuaali-info, teemana sosiaalinen vastuullisuus. Ilmoittautuminen https://lnkd.in/e92Pn6Xx Tutustu ohjelmaan https://sakky.fi/fi/ekocentria/ekocentria/vastuulliset-ruokapalvelut
TuKeVa -hankkeessa (Tulevaisuuden kehitystarpeet varsinaissuomalaisessa ruokaketjussa) tehtiin vuoden 2021 aikana elintarvikeyritysten haastatteluita, joiden perusteella koostettiin niin maakunnallinen kuin alueellinen swot -analyysi. Vakka-Suomen alueella haastateltiin yhteensä […]
Kevään aikana Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelma tarjoaa monta mielenkiintoista infoa. Tervetuloa mukaan! 3.5. klo 13-14 yritysten vastuullisuusteot -info, esittelyssä tukut. Elintarvikeyrityksillä on mahdollisuus kertoa kaikille kiinnostuneille […]
Kymenlaaksossa haastatellaan maaliskuussa Kaakkois-Suomen ELY- keskuksen koordinoimana elintarviketeollisuuden työnantajia koulutus-, osaamis- ja rekrytointitarpeista sekä tulevaisuus- ja suhdannenäkymistä. Toimialatyöpajassa julkaistaan työnantajahaastattelujen tulokset ja keskustellaan tarvittavista ratkaisuehdotuksista […]
Tervetuloa Mission Positive Handprint -hankkeen järjestämään maksuttomaan työpajaan. Työpajassa keskitytään tulevaisuuden ennakointiin ja muutosjohtamiseen ravintola-alan yrittäjien ja esihenkilöiden näkökulmasta. Pääset testaamaan käytännössä tulevaisuustyön- ja muutosjohtamisen […]
Tervetuloa KV-keskiviikkojen kolmanteen webinaariin, jossa pureudutaan ruokaklustereihin – mitä ruokaklusterit ovat ja millaisia mahdollisuuksia ne tarjoavat? Euroopassa toimii monta elintarvikeklusteria, jotka auttavat elintarvikeyrityksiä kehittymään eri […]
Ruokaprovinssin eli Etelä-Pohjanmaan ruokamaakunnan yhteiset ruokaprovinssikahvit järjestetään joka kuukauden ensimmäinen KEKSIviikko klo 14.00 - 14.30 etätoteutuksena. Kahvittelun merkeissä tapaamme jonkun vaikuttavan henkilön, joka kertoo mikä […]
Askel eli Asiakaslähtöisyyden kehittäminen lyhyissä jakeluketjuissa -hanke järjestää neljä työpajaa, joissa opit yksilöimään ja tarinallistamaan tuotteesi, ottamaan edustavia valokuvia ja tekemään puoleensa vetäviä mainoksia Työpajoissa […]
Tilaisuuden tarkoituksena on tuoda Kanta- ja Päijät-Hämeen ruokasektorin toimijoita yhteen ja samalla luoda paikkaa avoimelle innovoinnille ja monialaisille näkökulmille. Tilaisuuden teemana on työmme yritysten menestyksen […]
Ruokahuollon tulevaisuuden ratkaisut –työpajojen sarja on edennyt 3. tilaisuuteen asti. Tervetuloa mukaan kuulemaan ja keskustelemaan ruokapalveluiden muutosjohtamisesta. FoodRobo-hankkeessa kehitetään ja pilotoidaan automaatioratkaisuja ruuanjakeluketjuihin sekä selvitetään joukkoruokailun […]
Haluatko oppia lisää ravintolatoiminnan vastuullisuudesta? Kerromme 11.5. klo 15-16 webinaarissa, miten voit konkreettisesti ottaa huomioon vastuullisuuden eri osa-alueita yrityksesi jokapäiväisessä toiminnassa. Ilmoittautumalla saan linkin. Tilaisuuden […]
Luomuinstituutti järjestää keväällä neljä webinaaria luomututkimuksen ajankohtaisista aiheista. Webinaarit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista. Webinaarisarja jatkuu syksyllä. Kaikkiin webinaareihin pääset samasta Zoom-linkistä, […]
Etänä pidettävässä yrttipoimijakoulutuksessa opeteltavina lajeina ovat kuusenkerkkä ja koivunlehti. 11.05.2022 klo 17.30 - 19.30, Teams Koulutuksessa käydään läpi Luonnonyrttien kerääminen ja käyttö Jokamiehen oikeudet Luonnonyrttien […]
Kasvinviljely ja kasvinjalostus ovat avainasemassa niin ilmastonmuutoksen hillinnässä kuin siihen sopeutumisessakin. Uudet disruptiiviset tekniikat, kuten vertikaaliviljely, voivat tulevaisuudessa vähentää ruuantuotannon kasvihuonekaasupäästöjä ja vapauttaa ruuantuotantoon käytettävää […]
Welcome to find out more about WABEL summits and special offer for a group of companies participating with Food from Finland. Wabel is a B2B […]
Tervetuloa kuulemaan miten dynaaminen hankintajärjestelmä mahdollistaa pientuottajilta ja pk-yrityksiltä tehtävät elintarvikehankinnat. Kuulemme DPS-järjestelmää käyttäneiden ruokapalveluiden ja hankintayksiköiden käytännön kokemuksista. Tilaisuudessa kartoitetaan myös toimijoiden kiinnostusta osallistua […]
Matkailuyrityksille suunnatuissa klinikoissa käymme läpi DataHubin käyttöönottoa, tuotteen lisäämisen ja kulun DataHubissa, sekä vastataan esiin nousseisiin kysymyksiin. 13.5. klo 10 - 11 Tutustu tarkemmin ja ilmottaudu!
Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaverissa 16.5.2022 klo 12-14 muun muassa luomun näkymistä. Sisältöaiheita voi ehdottaa Juhalle ja ilmoittautuminen myös hänelle juha.rutanen@helsinki.fi
Elintarvikepäivä 2022 järjestetään jälleen tutusti livetapahtumana Helsingissä. Suomen odotetuin ja tärkein elintarvikealan ajankohtais- ja koulutuspäivä kokoaa osallistujat Messukeskukseen 17.5.2022. Muutoksen aikoina tarvitaan paitsi toivoa ja […]
Merkittäviä makuja ammattilaisille lupaa Gastro Helsinki, joka kokoaa hotelli ja ravintola-alan ammattilaiset yhteen Messukeskukseen seuraavan kerran 18.-20.5.2022. Suomen ainoa koko horeca-alan tavoittava tapahtuma Gastro Helsinki […]
Lähde mukaan verkostoitumaan ja tutustumaan uusimpiin ravintola-alan trendeihin yhdessä muiden alueen ruoka- ja ravintola-alan toimijoiden kanssa. Gastro-messujen lisäksi Messukeskuksessa on rinnakkaistapahtuma pakkaus-, elintarvike- ja muovialan […]
Tule hakemaan parhaat menovinkit kesään 20.-21.5.! Kaksipäiväinen elämyksellinen Keskustan kesän avaus kokoaa Joensuun Kauppatorille koko Pohjois-Karjalan. Pohjoiskarjalaiset matkailutoimijat esittäytyvät perjantaina ja lauantaina 20.-21.5. ja tuovat […]
Tule oppimaan käytännössä uusi, tuottava ja kestävä viljelymenetelmä, joka perustuu pysyvään penkkiviljelyyn! Työpajojen lomassa pääset keskustelemaan myös kumppanuusmaataloudesta. Työpajapäivissä opit pysyvän penkkiviljelyn perustamisen ja siihen […]
Tervetuloa Tutkijasta yrittäjäksi -aamukahvitilaisuuteen Medisiina D:n Aistikattilaan tiistaina 24.5. klo 8:30-10. Tarjolla on aamupalan lisäksi lyhyitä puheenvuoroja tutkimuksen ja yrittäjyyden suhteesta – lisäksi esittelemme paikallisia […]
HUOM! Siirtyy kesäkuulle. Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Hallitusohjelman mukainen ilmastoruokaohjelma on valmistunut ja nyt haluamme innostaa ja rohkaista kaikki ohjelmaa toteuttamaan! Julkaisuwebinaarissa kerromme, mistä ohjelmassa on […]
Tervetuloa tilaisuuteen, jossa pureudutaan maataloussektorin poikkeukselliseen markkinatilanteeseen ja tulevaan kehitykseen liha-, maito- ja viljamarkkinoilla sekä puutarhataloudessa. Luonnonvarakeskus (Luke) julkistaa 24.5. klo 9-11 maa- ja elintarviketalouden […]
Kiinnostaako yrittäjyys matkailualalla tai haluaisit kenties kehittää jo olemassa olevaa yritystoimintaansa? Lapinjärven ja lähialueen matkailuyrittäjille ja niille, joita kiinnostaa yrittäjyys matkailualalla, suunnatut työpajat toteutetaan touko-kesäkuussa. […]
Ruuantuotanto on yksi merkittävästi luonnon monimuotoisuuteen eli biodiversiteettiin vaikuttava ja siitä riippuvainen tuotannonala. Maa- ja metsätalousministeriö selvitti, miten ruokahankinnoilla voidaan parantaa luonnon monimuotoisuuden tilaa. Tilaisuudessa […]
Tervetuloa mukaan kansainvälisyyskeskiviikkojen neljänteen etätilaisuuteen! Tapahtuma on maksuton. Ohjelma 25.05.2022, klo 10-11.30, Teams-etäyhteys Klo 10.00 Tervetuloa, Arctic Food Lab -ruokaverkoston lyhyt esittely Klo 10.10 ERIAFF-verkosto […]
This webinar brings researchers and businesses together to discus the opportunities non-wood forest products bring to forest-based bioeconomy. We use examples from North Karelia, but […]
Tutkitulla tiedolla ja sektoreiden välisellä yhteistyöllä on suuri merkitys, kun yhteiskunta varautuu tulevaisuuden kriiseihin, kuten ilmastonmuutoksen tai uuden pandemian aiheuttamiin haasteisiin. Tervetuloa keskustelemaan koronapandemian opeista […]
Kiinnostaako yrittäjyys matkailualalla tai haluaisit kenties kehittää jo olemassa olevaa yritystoimintaansa? Lapinjärven ja lähialueen matkailuyrittäjille ja niille, joita kiinnostaa yrittäjyys matkailualalla, suunnatut työpajat toteutetaan touko-kesäkuussa. […]
Kuinka kertoa vastuullisuudesta vastuullisesti? Mistä uskaltaa viestiä välttyen viherpesulta tai virherpesusyytöksiltä? Miten onnistua viestinnässä hektisen arjen keskellä? Millaisia viestejä asiakkaat arvostavat ja mikä heitä puhuttelee? […]
Asiakkaat odottavat yrityksiltä arvojaan tukevia palveluja ja tuotteita ja vaatimukset vastuullisuuden suuntaan ovat kasvussa. Tilaisuudessa käsitellään vastuullisuuden merkitystä sekä miten kehittää liiketoimintaa, tuotteita ja palveluita […]
Koronapandemia, vuoden 2021 heikko viljasato, elintarviketuotannon kustannusten voimakas nousu ja Ukrainan sota ovat eri mittakaavaisia kriisejä, jotka vaikuttavat elintarvikeketjuun ja sen huoltovarmuuteen. Pyhäjärvi-instituutti ja Tampereen […]
Virtuaaliset Ruokaprovinssikahvit ovat tänään keksiviikkona 1.6.2022 klo 14.00-14.30. Pääsemme Lappajärven laineille ammattikalastaja Sampo Savolan kyytiin sekä haastattelemme Etelä-Pohjanmaan kalatalouskeskuksen toiminnanjohtaja Marko Paloniemeä. Linjoille pääsee jo […]
Mitä hyötyä on elintarvikkeiden nimisuojauksesta? Webinaarissa keskitytään nimisuojauksen merkitykseen brändäyksessä, viennissä ja ruokamatkailussa, erityisesti kansainvälisten matkailijoiden huomioimisen näkökulmasta. Webinaari 2.6.22 13-14.30 on suunnattu kaikille ruokasektorin […]
Kaikille avoimissa VARUKE-hankkeen infotilaisuuksia kerrotaan kehitysohjelman ajankohtaisista asioista. Seuraavassa infossa kaksi kehitysohjelmassa mukana olevaa ruokapalvelua kertoo vastuullisuussuunnitelmastaan. Info järjestetään 2.6.2022 klo 13-14. Katso infon ohjelma. […]
Matkailuyrityksille suunnatuissa klinikoissa käymme läpi DataHubin käyttöönottoa, tuotteen lisäämisen ja kulun DataHubissa, sekä vastataan esiin nousseisiin kysymyksiin. 3.6. klo 10 - 11 Tutustu tarkemmin ja ilmoittaudu!