Loading view.
Tänä päivänä samistelu ei kannata. Tarina ja kiinnostavat tuotekuvat ovat tärkeitä markkinoinnin ja myynnin työvälineitä, jotka erottavat tuotteesi muista. Tarinallistaminen eli yrityksen toiminnan muotoilu koettavaksi […]
Ruokaprovinssin eli Etelä-Pohjanmaan ruokamaakunnan yhteiset ruokaprovinssikahvit järjestetään joka kuukauden ensimmäinen KEKSIviikko klo 14.00 - 14.30 etätoteutuksena. Kahvittelun merkeissä tapaamme jonkun vaikuttavan henkilön, joka kertoo mikä […]
Alkutuotanto, rekisteröity elintarviketoiminta vai hyväksytty elintarvikehuoneisto? Tule kuulemaan milloin toiminta edellyttää elintarvikehuoneiston hyväksymistä laitokseksi ja kuinka se vaikuttaa omavalvonnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Kuinka kala-alan toimijoiden […]
Siirretty myöhempään ajankohtaan! Ruoan tuotannolla ja kulutuksella on merkittävä vaikutus ilmaston ja luonnon tilaan nyt ja tulevaisuudessa. Jotta elämäntapamme mahtuvat maapallon kantokyvyn rajoihin, tarvitaan muutoksia […]
Ilmoittautuminen Elintarvikeketjun sopimussuhteet -selvityksen julkistamistilaisuuteen on nyt auki. Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 28.2.2022 oheisen lomakkeen kautta. Aika: 3.3.2022 klo 14-16 Paikka: Suomen laki -sali, Porthania (Yliopistonkatu 3), […]
Luomuinstituutti järjestää keväällä neljä webinaaria luomututkimuksen ajankohtaisista aiheista. Webinaarit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista. Webinaarisarja jatkuu syksyllä. Kaikkiin webinaareihin pääset samasta Zoom-linkistä, […]
HÄMEEN RUOKA - Reilua lähiruokaa uudella tavalla! Ohjelma 7.3.2022 klo 18-20 1. Tervetuloa Info- ja keskustelutilaisuuteen Lasse Peltonen, operatiivinen vetäjä, Peltolan tila 2.Jatkoa Taste of […]
Tule oppimaan ja hakemaan neuvot ja vinkit suomen parhaimmalta ruokaviestijältä FOODY ALLENILTA. Ilmoittaudu 28.2. mennessä!
Webinaarin tavoitteena on tutustuttaa ruokasektorin mikro- ja pk-yrityksiä maaseuturahaston tarjoamiin rahoitusinstrumentteihin osana yritysten kehittämistoimintaa. Webinaarissa kerrotaan yritysesimerkkien avulla, mitä maaseuturahaston yritystukien vauhdittamana on ruokaketjun tai […]
Elintarvikeyrityksillä on nyt mahdollisuus kertoa kaikille kiinnostuneille omista vastuullisuusteoistaan Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelman puitteissa järjestettävässä tilaisuudessa, joka ei sisällä tuote-esittelyä. Lokakuussa järjestetyssä ensimmäisessä Yritysten vastuullisuusteot -tilaisuudessa […]
Tervetuloa webinaariin, jossa saadaan eväitä suomalaisten ruokahävikin puolittamiseen. Olet lämpimästi tervetullut mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan ruokahävikistä tai myöhemmin katsomaan tallenteen. 8.3.2022 14:00–16:00 Erilaiset asenteet, elämäntilanteet, […]
Tilaisuudessa elintarvikeviennin asiantuntija esittelee eri kohdemaita, jonka jälkeen keskisuomalaisilla elintarvikeyrittäjillä on mahdollisuus käydä keskustelua asiantuntijan kanssa. Tilaisuudessa keskitytään erityisesti elintarvikevientiin Ruotsiin ja Saksaan, mutta tilaisuus […]
Keski-Suomen ruokatoimijat tutuiksi -bussimatkat kuljettavat keskisuomalaisia ruokaverkoston toimijoita ympäri maakuntaa tutustumaan muihin paikallisiin toimijoihin. Bussimatkoja järjestetään kaksi, ja kummallakin matkalla bussi kulkee eri reittiä halki […]
Elintarvikkeen pakkauksella on monta tehtävää - se suojaa tuotetta, varmistaa säilyvyyden, markkinoi tuotetta, välittää tietoa. Pakkauksen valinnan lähtökohtana ovat mm. tuotteen asettamat vaatimukset ja vähittäismyyntikanava. […]
Keski-Suomen ruokatoimijat tutuiksi -bussimatkat kuljettavat keskisuomalaisia ruokaverkoston toimijoita ympäri maakuntaa tutustumaan muihin paikallisiin toimijoihin. Bussimatkoja järjestetään kaksi, ja kummallakin matkalla bussi kulkee eri reittiä halki […]
Miten ruoka-alan verkosto – Etelä-Savon ruokaklusteri – palvelisi sinua parhaiten? Tervetuloa mukaan Etelä-Savon ruokaklusterin valmistelutyöhön. 14.3.2022 klo 15.00 - 17.30 Aloitamme ruokaklusterin rakentamisen yhteisellä työpajalla, […]
Uuden Keski-Suomen ruokaverkoston kehittämisstrategian jalkauttaminen alkaa maaliskuussa työpajamuotoisen jalkauttamistilaisuuden merkeissä. Tilaisuus oli alun perin kaavailtu helmikuulle, mutta vallitsevan koronatilanteen vuoksi tilaisuus päätettiin siirtää ja sen […]
Hiililounashankkeen tarkoitus on selvittää, kuinka suuri ilmastovaikutus kotimaisilla kasviproteiineilla on, sekä kehittää lounasruokailua vähähiilisempään suuntaan. Ohjelma 15.3.2022 klo 14.00 – 15.30 14.00 Tilaisuuden avaus 14.05 […]
Täsä webinaaris sää näät vaka mitä. Om meinaan niin perusteellisen upeita puhujia ja esiintyjiä tierosa. Hyvässä lykyssä näät julkkiksia ja kuulet mikkä o tän hetken […]
Tervetuloa mukaan kansainvälisyyskeskiviikkojen ensimmäiseen etätilaisuuteen! Tilaisuudessa kuullaan uusimmista ruokatrendeistä maailmalla. Tapahtuma on maksuton. 16.03.2022 klo 10-11.30, Teams-etäyhteys Ohjelma Klo 10.00 Tervetuloa Klo 10.05 Ruokatrendit maailmalla […]
Tervetuloa kaikkien aikojen ensimmäiseen Ruokakasvatuksen teemapäivään 16.3. klo 12.15-16! Kokoamme yhteen ruokakasvatuksesta ja ruokailun kehittämisestä innostuneet henkilöt eri puolilta Suomea. Ruokakasvatus on tärkeä osa hyvinvoinnin […]
Pohjoismaiset ravitsemussuositukset uudistuvat tänä vuonna, kun ympäristökestävyys yhdistetään ravitsemussuosituksiin. Tule kuulemaan, kuinka suosituksia uudistetaan ja miten ne koetaan elintarvikealalla. Ohjelma 16.3.2022 15:00 - 16.15 (sekä Itä- […]
Tule esittelemään ilmastoviisas hankkeesi ja tutustumaan muiden hankkeiden sisältöihin ja ihmisiin hankkeiden takana virtuaalisella messuosastolla. Mitä jo tehdään maatalouden ilmastotoimien edistämiseksi? Millaisia onnistumisia hankkeessasi on […]
Alkutuotanto, rekisteröity elintarviketoiminta vai hyväksytty elintarvikehuoneisto? Tule kuulemaan milloin toiminta edellyttää elintarvikehuoneiston hyväksymistä laitokseksi ja kuinka se vaikuttaa omavalvonnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Kuinka kala-alan toimijoiden […]
The linkages between different land use practices and their influence on forest coverage has become more evident during the last years. In particular, the role […]
Koronapandemia, ilmastonmuutoksen kiihtyminen, luontokato ja muut häiriöt lisäävät ruoantuotannon ja ruokajärjestelmien haavoittuvuutta. On tärkeää kehittää järjestelmien resilienssiä eli muutosjoustavuutta terveellisen, riittävän ja kohtuuhintaisen ruoan saatavuuden […]
The Food Business Summit 2022 will be organised in the city of Seinäjoki, South Ostrobothnia as a two-day event on the 23rd and 24th of […]
Luonnontuotealan kasvun pullonkaulana on raaka-aineiden saatavuus. Kerääjät eivät tiedä riittävän ajoissa ostajien raaka-ainetarpeista ja ostajia voi olla myös vaikea tavoittaa. Ostajien puolestaan on vaikea tavoittaa […]
Haluatko oppia lisää ravintolatoiminnan vastuullisuudesta? Kerromme webinaarissa, miten voit konkreettisesti ottaa huomioon vastuullisuuden eri osa-alueita yrityksesi jokapäiväisessä toiminnassa. Lisäksi saat tietoa Vastuullinen gastronomia-verkkokoulutuksesta sekä Luomua […]
Päivän teemassa paneudutaan terveelliseen ruokaan, mitä se oikein tarkoittaa ja miten vastata terveellistä ruokavaliota noudattavan asiakkaan tarpeisiin. Mietitään myös hyviä ruokamatkailutuotteita esimerkiksi liikunta- tai muihin […]
Kehitysohjelmassa järjestetään kaikille avoimia infotilaisuuksia, jossa kerrotaan kehitysohjelman ajankohtaisista asioista. Infot pidetään Teamsissa ja niitä ei tallenneta. Seuraava info järjestetään 24.3.2022 klo 13-14. Ilmoittaudu mukaan tästä […]
Ostaja - bongaa uutuuksia valikoimiisi! Lähiruokatreffeillä pääset maistelemaan herkkuja samalla kun kuulet parin minuutin esittelyn yrityksestä ja tuotteista. Tämä on nopea tapa kartoittaa uutuustuotteita omiin valikoimiin. […]
Luomuinstituutti järjestää keväällä neljä webinaaria luomututkimuksen ajankohtaisista aiheista. Webinaarit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista. Webinaarisarja jatkuu syksyllä. Kaikkiin webinaareihin pääset samasta Zoom-linkistä, […]
Luonnontuotealan hanketoteuttajien seuraava kokoontuminen on ma 28.3.2022 klo 12-14. Aiheina mm. kerkän keruun kannattavuus ja hinnoittelu, alustus Juha Vornanen. Sisältöaiheita sopii ehdottaa Juhalle ja ilmoittautuminen […]
Mitä talousveden laadun luotettavuus veden käyttäjälle merkitsee ja miten sitä varmistetaan? Minkälaisia vesivälitteisiä epidemiariskejä Suomessa on? Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan talousveden asiantuntijoiden kanssa Elintarviketurvallisuusjaoston kaksiosaiseen […]
Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa maa- ja elintarviketalouden ennusteensa webinaarissa 29.3. kello 10.00. Ennusteessa arvioidaan muun muassa sitä, miten Ukrainan tilanne vaikuttaa maatalouden näkymiin, elintarvikemarkkinoihin ja […]
Elintarvikealan viennin- ja kansainvälistymistoimijoiden verkostotapaaminen pidetään 30.3.2022 klo 9 – 11 Teamsin välityksellä. Käynnissä olevia vientiin tai kansainvälistymiseen liittyviä hankkeita pyydetään valmistelemaan etukäteen lyhyet, parin […]
Tervetuloa mukaan kansainvälisyyskeskiviikkojen toiseen etätilaisuuteen! Tapahtuma on maksuton. 30.03.2022, klo 10 - 11.30 Teams-yhteys Ohjelma Klo 10.00 Tervetuloa, Essi Keränen, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Oulu […]
Yritysvierailun tuotteistaminen ja markkinointi kansainvälisille asiakasryhmille 30.3. klo 12–15 Tiirinkosken tehdas, Hämeenlinna Suomalainen ruoka on ainutlaatuinen yhdistelmä puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta. Suomalaiset elintarvikealan tuotantoyritykset ja […]
Webinaarissa luodaan katsaus Ukrainan sodan akuutteihin vaikutuksiin ruokamarkkinoilla sekä metsäsektorilla erityisesti Suomen näkökulmasta. Lisäksi Luonnonvarakeskuksen (Luke) asiantuntijat arvioivat mahdollisia pitkän aikavälin vaikutuksia vihreän siirtymän toteutumiseen. […]