Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Luonnontuotteet liikkeelle – kysyntä ja tarjonta kohtaamaan

23.3.2022 @ 09:00 - 12:00

Luonnontuotealan kasvun pullonkaulana on raaka-aineiden saatavuus. Kerääjät eivät tiedä riittävän ajoissa ostajien raaka-ainetarpeista ja ostajia voi olla myös vaikea tavoittaa. Ostajien puolestaan on vaikea tavoittaa raaka-ainetuotannosta kiinnostuneita. Usein raaka-ainetarpeet huomataan vasta keruukauden kynnyksellä tai jopa sen päätyttyä. Tilaisuuden avulla autetaan ketjun toimijoita kohtaamaan ja ennakoimaan tulevan keruukauden toimintaa.

Aika: 23.3.2022 klo 9-12

Paikka: Webinaari Teams-yhteydellä, linkki tilaisuuteen!

Ohjelma

9.00 Tervetuloa!

Birgitta Partanen, Arktiset Aromit ry

9.05 Yrityskyselyn tuloksia ja keruun organisoinnin ratkaisuja

Juha Rutanen, Ruralia-instituutti

9.20 Keruun organisointi – kokemuksia Pohjois-Pohjanmaalta

Miia Konttinen, Oulun 4H-yhdistys

9.30 Kokemuksia keruusta ja raaka-aineiden hinnoittelusta

Marko Ämmälä, Suomen Metsäkeskus

9.40 Yrityspuheenvuorot luonnontuotteiden raaka-aineketjusta

Petri Koivisto, Nordic Herbs Oy

Kaj Kostiander, Tornion Panimo Oy

Saska Tuomasjukka, Lapin Maria Oy

Tauko

Juha Taponen, Donna Taponero

Miia Leino, Luonkos Oy

Toni Saha, Metsäkansa Osuuskunta

Osallistujien raaka-aineen kysyntä ja tarjonta

11.10 Kerääjä.fi kohtaamispaikkana ostajille ja kerääjille

Juha Rutanen, Suomen Luontoyrittäjyysverkosto ry

11.20 Luomusta lisäarvoa luonnontuotteille

Anne Annala, Luomua metsäluonnosta -hanke, Suomen metsäkeskus

11.30 Miten tästä eteenpäin? Keskustelua ja ideointia

11.55 Yhteenveto ja tilaisuuden päätös

Webinaarin järjestävät yhteistyössä Suomen metsäkeskus, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti, Suomen Luontoyrittäjyysverkosto ry ja Arktiset Aromit ry sekä Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – Ruokasektorin koordinaatio-, Luomua metsäluonnosta- ja Luonnosta kestävästi ja vastuullisesti II -hankkeet.

Details

Date:
23.3.2022
Time:
09:00 - 12:00