Loading view.
Vastuullisten elintarvikehankintojen oppaan päivitys etenee syksyn aikana. Elintarvikeala on kehittynyt nopeasti ja kolme vuotta sitten laaditut julkisten hankintojen vastuullisuuskriteerit päivitetään vastaamaan tämän hetken markkinoita. Samalla […]
Miksi palkokasvit kiinnostavat juuri nyt? Leg4Life-hanke järjestää syksyllä 2020 webinaarisarjan. 28.9. klo 17-19 Tuoko palkokasvien viljely ruokaturvaa ja huoltovarmuutta? 12.10. klo 17-19 Maistuvia tuotteita pavuista […]
Vilja-alan yhteistyöryhmä VYR järjestää Luomuviljawebinaarin lokakuun loppupuolella. Aika: 27.10.2020 klo 9.30-14.30 Puheenjohtajana Pekka Terhemaa VYR luomutyöryhmän puheenjohtaja, ProAgria 9.30 Tilaisuuden avaus ja katsaus kotimaiseen luomuviljan […]
Maaliskuulta peruuntuneen livetapahtuman tilalla järjestetään ”Lähituotteilla makua lautaselle” -webinaari tiistaina 27.10. klo 14:00-15:30. Webinaarin lyhyet puheenvuorot käsittelevät muun muassa Pohjois-Savon lähi- ja luomutuotemarkkinoita, ja paneelikeskustelussa […]
Ruokalaakso järjestää elintarviketurvallisuusstandardien koulutuspäivän keskiviikkona 28.10. klo 8:30-16:00. Koulutus järjestetään SavoGrowlla Yrityspuisto Futurian tiloissa, mutta koronavirustilanne huomioiden siirretään tarvittaessa verkkototeutukseksi. Koulutus sisältää pieniä ryhmä- tai […]
Webinaarissa käsitellään muun muassa ABS-lainsäädäntöä, geenivarojen merkitystä elintarvikealalla sekä esitellään teemaan liittyvä koulutuspaketti. Voit tutustua asiaan Aitoja makuja -lehdessä: Nagoyan pöytäkirja huomioitava elintarvikkeiden tuotekehittelyssä Webinaari […]
Koulujakelutukea voi hyödyntää paikallisten elintarvikkeiden hankinnoissa. Tuki myös kannustaa luomutuotteiden käyttöön. Tule kuulolle webinaariimme 28.10. klo 10-11, ja nappaa vinkit sekä uusimmat tiedot koulujakelutuen hyödyntämisestä. […]
Askarruttaako sinua matkailun ja ruoka-alan tulevaisuus? Mietitkö, millaisiin haasteisiin voit törmätä ja miten niihin vastata! Tervetuloa mukaan Future Challenges in Hospitality – Saimaan ruoka- ja Matkailufoorumiin 29.10. – […]
Keväälle suunniteltu Food Business Summit 2020 siirtyy koronaviruksen vuoksi lokakuun loppuun. Tapahtuman teema säilyy samana, mutta ohjelma on tiiviimpi, lippuhinta edullisempi ja tapahtumapaikka Farmi B:n […]
Pienistä puroista suuria väyliä -hanke tuo suomalaiset viennistä kiinnostuneet elintarvikeyrittäjät yhteen. 1. PuroMeetti "Yhteistyön etsijät kohtaavat" järjestetään neljällä paikkakunnalla Helsinki, Mikkeli, Tampere ja Rovaniemi 29.10. […]
Koronaviruspandemian vaikutuksen hygieniakäytäntöihin -tapahtuma on kaksiosainen. Voit osallistua kumpaankin tai vain toiseen osaan. Osat toimivat myös itsenäisinä kokonaisuuksina. Ohjelma 29.10. 14.30 Tilaisuuden avaus Elintarviketurvallisuuspäällikkö Tiina […]
Mihin menet hämäläinen ruoka? Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan. Tilaisuudella luodaan suuntaviivoja Kanta- ja Päijät-Hämeen alueelliselle ruokastrategialle sekä tuleville kehitystoimille. Etsimme seminaarissa vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: […]
Asiakkaan ykkösvalinta – muotoile tuotteesi kilpailukykyisesti Milloin? 30.10. klo 10-14 Työpajassa paalutetaan tie menestyvään ja kilpailukykyiseen tuotteeseen ja tuotekehitykseen. Tule mukaan ja muokkaa tuotteestasi asiakkaan […]
Palkokasveilla on iso potentiaali olla osana monenlaisten ympäristö- ja yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisua. Toistaiseksi tätä potentiaalia ei kuitenkaan ole pystytty täysimääräisesti hyödyntämään koska moderni ruokajärjestelmä on […]
Valtakunnalliset Luomupäivät järjestetään tänä syksynä kaikille avoimena maksuttomana verkkotapahtumana 3.-4.11.2020 (kumpanakin päivänä klo 9-12.30). Ilmoittaudu mukaan 30.10. mennessä täällä. Ilmoittautuneille lähetetään linkki verkkotapahtuma-alustalle tapahtumaa edeltävänä […]
Tervetuloa maksuttomaan villiyrttien jatkojalostustyöpajaan Helsingin Business Labiin! Nuorille suunnatussa työpajassa kerrataan yleisimmät villiyrtit sekä niiden keräämisen, käsittelyn ja säilömisen perusteet. Kuulet villiyrttien käytöstä niin ravintona […]
Kestääkö vai katkeaako? Mitkä ovat ruokajärjestelmämme sieto-, sopeutumis- ja muutoskyky? Laita kalenteriisi ”Toimintavarmaan ruokajärjestelmään” -webinaarin ajankohta 4.11.2020 klo 15-17. Mukana keskustelemassa mm. globaalin maatalous- ja […]
Tervetuloa maksuttomaan villiyrttien jatkojalostustyöpajaan Helsingin Business Labiin! Nuorille suunnatussa työpajassa kerrataan yleisimmät villiyrtit sekä niiden keräämisen, käsittelyn ja säilömisen perusteet. Kuulet villiyrttien käytöstä niin ravintona […]
Tervetuloa Elinkeinoa ja liiketoimintaa ruokaketjussa – ELLI -hankkeen järjestämään elintarvikealan koulutustilaisuuteen! Koulutus liittyy hankkeen koulutusohjelman tuotantotoiminnan osaamisen opintokokonaisuuteen. Aika 5. – 6.11.2020 Paikka Teams-etäkoulutus Ohjelma […]
Kalatalouden Innovaatiopäivät 5.-6.11.2020 järjestetään vallitsevasta tilanteesta huolimatta niin, että voit osallistua tapahtumaan joko paikan päällä tai etänä. Paikan päällä osallistuvien määrä on rajoitettu, ja pidämme […]
Tämä webinaari aloittaa laajemman myyntiin, markkinointiin ja viestintään liittyvän webinaarien ja työpajojen sarjan, joka on tarkoitettu Lapin alueen elintarvikealan yrittäjille ja lähiruoan tuottajille. to 5.11. […]
Welcome to the Nordic Food for Sustainability and Well-Being webinar on November 5th, 2020. The webinar is hosted by the Raisio Research Foundation and the Food Chemistry and Food Development Unit, […]
Tapahtumassa saat tietoa maaseutuyrityksien koronatuista ja Tästä selvitään -hankkeen vertaisryhmätoiminnasta, julkisiin hankintoihin osallistumisesta, Pudasjärven kaupungin lähiruokatarpeista sekä kumppanuusmaataloudesta. Aika: 05.11.2020, klo 12-15 Paikka: Liepeen pappila, […]
Koronaviruspandemian vaikutuksen hygieniakäytäntöihin -tapahtuma on kaksiosainen. Voit osallistua kumpaankin tai vain toiseen osaan. Osat toimivat myös itsenäisinä kokonaisuuksina. Ohjelma 29.10. 14.30 Tilaisuuden avaus Elintarviketurvallisuuspäällikkö Tiina […]
Yhdessä tekoja! Ruoka elämykselliseksi ja ostettavaksi osaksi Suomen matkailua! Matkailija syö ja juo useita kertoja päivässä. Positiiviset, odotukset ylittävät kokemukset, jopa elämykset saavat matkailijan hymyilemään, […]
Tämä työpaja liittyy laajempaan myyntiin, markkinointiin ja viestintään liittyvän webinaarien ja työpajojen sarjaan, joka on tarkoitettu Lapin alueen elintarvikealan yrittäjille ja lähiruoan tuottajille. pe 6.11. […]
Maa- ja metsätalousministeriö järjestää yhteistyössä OECD:n ja FAO:n kanssa virtuaalitietoiskun koskien sianlihasektorin maailmanmarkkinatilannetta, ottaen huomioon erityisesti afrikkalaisen sikaruton mm. Kiinassa ja Saksassa. Tietoisku onnglanninkielinen. Aika: […]
Som en följd av det Grönländska projektet ” Reinventing the Arctic Kitchen” som finansierats av Ny Nordisk Mat, har ett säl-projekt pågått på Åland med […]
Tilaisuudessa on mahdollisuus kuulla ja kysyä maankäytön tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta ja hakuprosessista sekä luoda uusia yhteyksiä alan osaajiin. Varaa aika jo kalenteriisi, kutsu ilmoittautumislinkkeineen lähetetään lähempänä […]
Työpajan tavoitteena on kehittää käytännön ratkaisuja ravintoloiden kuluttajaviestintään. Yhdessä pohdimme, miten ravintola voi tuoda ympäristöön liittyviä käytännön toimiaan (hiilijalanjäljen pienentäminen, hävikki, raaka-aineet, ruoka-annokset) näkyväksi asiakkaille. […]
Elintarvikealan toimija, osallistu etänä järjestettävään tilaisuuteen, jossa käsitellään tuotepakkauksen merkitystä osana asiakkaallesi tarjoamaa palvelua. Pääset hyödyntämään tietoja omassa liiketoiminnassasi pakkaus- ja palvelumuotoilun mahdollisuuksia, muun muassa […]
Proteomiikka tutkimusmenetelmänä sekä sen käyttösovellukset Tervetuloa tiistaina 10.11.2020 klo 15-16 Ruokalaakson ja Elintarviketieteiden seuran Itä- ja Pohjois-Suomen jaoston järjestämään webinaariin, jossa tutustutaan proteomiikkaan tutkimusmenetelmänä sekä […]
Tämä webinaari on osa laajempaa myyntiin, markkinointiin ja viestintään liittyvän webinaarien ja työpajojen sarjaa, joka on tarkoitettu Lapin alueen elintarvikealan yrittäjille ja lähiruoan tuottajille. ke […]
Maukas, värikäs, terveyttä edistävä ja monipuolinen ruoka oikea-aikaisesti tarjottuna tuottaa lapselle ruokailoa ja terveyttä. Ravitsemussuositusten mukaisesti koottu ruokavalio tulee lapsen ja nuoren kehitystä ja hyvinvointia. […]
Hämäläisen luomun tiekartta on suunnitelma luomun kehittämiseksi Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Suunnitelma rakennettiin vuosien 2019 ja 2020 aikana. LuomuHäme 2030 tiekartan julkistaminen ke 11.11.2020 klo 10–12.15; […]
Tervetuloa kuulemaan Luomubuumi-hankkeen esityksiä webinaarissa! Hankkeessa on kartoitettu luomuelintarvikkeiden nykytarjontaa, potentiaalisia markkina-aukkoja sekä haettu ideoita työpajoista ja kansainvälisiltä messuilta. Tältä pohjalta on ideoitu tuotekonsepteja, joita […]
Tämä työpaja on osa laajempaa myyntiin, markkinointiin ja viestintään liittyvän webinaarien ja työpajojen sarjaa, joka on tarkoitettu Lapin alueen elintarvikealan yrittäjille ja lähiruoan tuottajille. to […]
Ruoka-ala on vesi-intensiivinen toimiala. Viljely, karjatalous ja elintarvikkeiden valmistaminen on mahdotonta ilman riittävää ja laadukasta vettä. Vesijalanjälki nousee hiilijalanjäljen lisäksi yhdeksi tuotannon kestävyyskriteeriksi. Ruokaketjun Tulevaisuustärskyjen […]
Päivän tärkein tavoite on laajentaa näkökulmaa siihen, millaista maaseudun yrittäjyys on tulevaisuudessa, antaa työkaluja yritystoiminnan kehittämiseen ja kannustaa maatalousyrittäjiä monipuolistamaan toimintaansa. Aika: tiistai 17.11.2020 klo […]
Ruokavirasto järjestää eläinperäisiä elintarvikkeita EU:n sisämarkkinoilta Suomeen tuoville toimijoille koulutuksen 17.11.2020. Koulutus pidetään klo 10-12 verkkokoulutuksena Teams-yhteydellä. Koulutuksen aiheena on mm. ajankohtaiset asiat sisämarkkinatuonnin valvonnassa, uusi […]
Webinaari käsittelee palkokasvien tuottamisen eri osa-alueilta: Tilaisuudessa kuullaan palkokasvituottajien viljelykokemuksista niin tavanomaisessa tuotannossa kuin luomussakin. Lisäksi kuullaan palkokasvien kaksivaiheisesta sadonkorjuusta sekä luodaan katsaus markkinamahdollisuuksiin ja […]
Luonnontuotealan perinteinen valtakunnallinen tapahtuma järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti verkossa. Seminaarissa tarkastellaan tällä kertaa Pohjois-Savon toimintaan tutustumisen lisäksi erityisesti luonnontuotteiden terveys- ja hyvinvointihyötyjen tuotteistamista, kestävää ja […]
EU:n yhteisen maatalouspolitiikan eli CAP-uudistuksen valmistelu on parhaillaan käynnissä. Nyt on hyvä hetki pysähtyä tarkastelemaan valmistelutilannetta webinaarissa 18. marraskuuta. Aamupäivän aikana kuulemme ajankohtaisia kuulumisia EU-tason […]
Vuoden 2020 Tietoprovinssi järjestetään virtuaalisesti. Suorat lähetykset ovat tarjolla neljänä marraskuun keskiviikkona. Ruokaan liittyvää asiaa 18.11. klo 9.30 - 11.30 otsikolla Kestäviä ruokaratkaisuja Etelä-Pohjanmaalla. Aamupäivä […]
InsectSavo-hanke järjestää etäyhteydellä työpajan 18.11.2020 klo 13-16. Ohjelma: 13.00 – 13.05 Tervetuloa, Puheenjohtaja Jenni Korhonen/UEF 13.05 – 13.45 Uuselintarvikkeet EU:ssa hyönteisnäkökulmasta, Anna Mizrahi/Ruokavirasto 13.45 – […]
Pakastekuivausteknologian kiinnostavuutta ja investointihalukkuutta selvitettiin Itä-Suomessa kesällä 2020. Selvityksestä saatujen rohkaisevien tulosten pohjalta järjestetään kaikille aiheesta kiinnostuneille avoin webinaari, jossa perehdytään pakastekuivausmenetelmään ja kuullaan mitä […]
Webinaarin järjestää International Whole Grain Initiative (WGI), joka kokoaa yhteen keskeisiä sidosryhmiä eri puolilla maailmaa, mukaan lukien monia kansalaisjärjestöjä, yrityksiä, tutkijoita ja yhdistyksiä, jotka ovat […]
Tervetuloa verkossa toteutettavaan Lapsen oikeuksien päivän ruokakasvatustapahtumaan! Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki lasten ja nuorten ruokakasvatuksesta kiinnostuneet. Tapahtumassa pääset kuulemaan asiantuntijoiden puheenvuoroja ruokakasvatuksesta Suomessa ja naapurimaissa, […]
Projekt EkoNu 3.0. bjuder in er till ett intressant webbinarium, fredag 20.11. kl. 10-11:00 med Gunnar Rundgren från Sverige! Lantbrukskonsulten Gunnar Rundgren hävdar att vegetabilier […]
Luonnontuotealan hanketoteuttajien seuraava skype-kokoontumisemme on ma 23.11. klo 12-14. Sisältöaiheita sopii ehdottaa Juhalle ja ilmoittautuminen myös hänelle juha.rutanen@helsinki.fi
Elintarviketieteiden Seuran Vilja-alan jaoston järjestää webinaarin maanantaina 23.11. klo 13-15.20 Teams-yhteydellä. Iltapäivän ohjelma: 13.00 Tilaisuuden avaus vanhempi asiakaspäällikkö Erkki Vasara, Luonnonvarakeskus TULEVAISUUDEN VILJELYTAVAT JA -KASVIT […]
Kasvintuotanto uudistuu Suomessa nyt monin tavoin. Ilmaston lämpeneminen ja kulutustottumusten muutos vauhdittavat viljelijöitä ja jatkojalostajia etsimään uusia kuluttajia kiinnostavia raaka-aineita ja viljelykasveja. Proteiinikasveille ja muille […]
Terveyttä ja iloa ruoasta -hankkeen loppuseminaari on suunnattu kaikille ruokakasvatuksen toteuttamisen, kehittämisen, arvioinnin ja ohjaamisen parissa työskenteleville. Seminaarin teemana on "Hyvinvoiva lapsi – kehittämisestä ja […]
Tiedätkö kuka on vastuussa kestävän ruokavalion tarjoamisesta julkisissa keittiössä? Tai ruokahävikin vähentämisestä? Kuinka saada luomuruokaa julkisiin laitoksiin? Jos nämä kysymykset kiinnostavat, tule mukaan kansainväliseen verkkokonferenssiimme. […]
Näin myyt tai luovutat ravintolan tai ruokapalveluyksikön hävikkiä Hävikin synnyn ehkäisy on tärkeintä, mutta aina hävikkiä ei voida estää. Euroopan jätteen vähentämisen viikolla järjestettävässä webinaarissa […]
This online event falls at the optimum moment in a major European Commission reform process: the Impact Assessment of the GI reform – to “strengthen […]
Miten voi hyödyntää luomun käyttöä ravitsemispalveluiden markkinoinnissa? Ovatko asiakkaat kiinnostuneita luomusta? Keskiviikko 25.11.2020 klo 15-16 KURVI-hankkeen Luomusta kilpailuvaltti! -webinaarissa kerrotaan luomuviestinnästä ja asiakkaiden kiinnostuksesta luomuun. […]
Enabling agri-food industry transformation, November 26, 2020, 1pm – 3pm Photonics Finland and Food Tech Platform Finland are organizing a webinar for finding new opportunities […]
Kaupallistamisen haasteet hoitokalastuksessa Itämeri ja monet sisävedet kärsivät liiallisesta ravinnekuormituksesta. Kotimaisen kalan, kuten särjen, lahnan ja silakan syöminen on kustannustehokas keino kierrättää ravinteita pois vesistöistä. […]
Webinaarissa käsitellään laajaa skaalaa aiheita siirtohoidosta marjojen ja erikoiskasvien viljelyyn ja pölytykseen. Ajankohta: 30.11.2020 klo 17.30 - 20.30 Tutustu ohjelmaan (pdf) ja ilmoittaudu 28.11. mennessä.
Koronapandemia on kurittanut maailman ja Suomen talouksia, osa vaikutuksista on jo tiedossa, osa ei. Taloudelliset vaikutukset jakautuvat kuitenkin epätasaisesti eri toimialojen välillä. Webinaarin avaa työ- […]
Yhteistyö ja kumppanuus -webinaari. Webinaarissa käydään läpi yritysyhteistyöhön liittyviä sopimuksellisia perusasioita. Webinaaria pitämässä juridiikan ja yrittäjyyden asiantuntija Tia Lämsä. Yhteistyö ja kumppanuus-webinaari 1.12. klo 10-12 […]
"Kartoita yrityksesi tilanne – missä ovat tarinasi ja tietosi?” Kun markkinatilanteet muuttuvat nopeasti ja yrityksesi käytettävät resurssit pienentyvät, on osattava tehdä tietoon pohjautuvia päätöksiä, fokusoitava tuotekehitystä, […]
Yrittäjä tai yrittäjäksi aikova, kiinnostaako sinua luonnontuotteiden jatkojalostus? Kotimaisilla korkean jalostusasteen luonnontuotteilla on kasvavaa kysyntää, mutta jatkojalostus vaatii oikeat välineet ja erityistä tarkkuutta. Tule keskustelemaan […]
Euroopan unionin yhteinen maatalouspolitiikka (CAP) ja siihen rahoituskaudeksi 2021–2027 tehtävät uudistukset vaikuttavat merkittävästi Suomen maa- ja elintarviketalouden toimintaedellytyksiin Tervetuloa Luonnonvarakeskuksen (Luke) julkistuswebinaariin, jossa pureudutaan EU:n […]
Pakkaus, brändäys ja logistiikka ovat aiheita, jotka tuottavat usein päänvaivaa erityisesti pienille yrityksille. Tähän tilaisuuteen olemme koonneet näistä aiheista esityksiä, jotka auttavat sinua eteenpäin käytännön […]
Welcome to the webinar organized by Agroforestry in Barents Region -project on 2.12.2020 at 12:00. Please see the webinar program below or in the attachment. […]
Amazon tuli Ruotsiin, mitä se tarkoittaa suomalaisille yrityksille? Mitä ruotsalaiset kaupat miettivät muuttuneesta markkinatilanteesta? Mitä Amazonissa menestyminen vaatii ja mitkä ovat tärkeimmät opit siellä jo […]
Kasviproteiinien kysyntä kasvaa sekä elintarvike- että rehukäytössä, ja kotimaisen proteiinikasvituotannon määrää olisi tärkeää nostaa. Lounais-Suomi on ilmastoltaan potentiaalisinta proteiinikasvien viljelyaluetta. Webinaarin ohjelmassa pe 4.12. klo […]