Ruokahankintoja dynaamisen hankintajärjestelmän kautta Pohjois-Suomessa

Tervetuloa mukaan edistämään lähi-, luomu- ja luonnonkeruutuotteiden matkaa pellolta pöytään. Perusteilla on uusi toimintamalli sekä dynaaminen hankintajärjestelmä lähialueiden pientoimittajia ajatellen. Tavoitteena on kehittää hankintajärjestelmästä mahdollisimman […]

Mitä etiikan näkökulmasta tarkoittaa tuuppaus ruokasektorilla?

Ruokasektorin koordinaatiohanke https://aitojamakuja.fi/ruokasektorin-koordinaatiohanke/ järjestää webinaarin, jossa esitellään tuuppaamista tai tuuppausta (engl. nudging) ja tarkastellaan sen eettisesti hyvää käyttöä ruokasektorilla. Tuuppauksella pyritään muuttamaan yksilöiden käytöstä esimerkiksi […]

Maistuva Oulu -tilaisuus

Etsimme lähituotteita Oulun alueen ravintoloihin ja julkiselle keittiölle – tule ja tarjoa! Keräämme nyt ruoantuottajia tarjoamaan tuottamiaan raaka-aineita ruokalistoille ja tulemaan osaksi pilottitoimintaamme. Tarvitaan siis […]

Luomua ja lähiruokaa ammattikeittiöihin Varsinais-Suomessa

Turku, Forum Marinum Linnankatu 72, Turku

Tervetuloa kuulemaan hyvistä kokemuksista luomu- ja lähiruoan käytön lisäämisessä ammattikeittiöissä! Aika: ke 22.1.2020 klo 15.00-19.30 Paikka: Forum Marinum, Linnakatu 72, Turku Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu […]

Kymenlaakson ruokamatkailun työpaja

Kouvola, Taitaja Taitajantie 2, Kouvola

Ruokamatkailu, autenttisuus ja paikallisuus ovat maailmalla kasvavia trendejä, joita hyödyntämällä alueellamme on mahdollisuus kasvaa vastuullisesti ja pitkäjänteisesti omia arvojamme kunnioittaen. Tästä kasvusta hyötyy koko arvoketju […]

Perunantutkimuksen talvipäivät Oulussa

Oulu, Arina Pakkahuoneenkatu 16, Oulu

Vuosittaiset Perunantutkimuksen talvipäivät järjestetään tänä vuonna Oulussa tammikuun lopussa. Lisätietoja, ohjelma ja ilmoittautumiset: https://perunasta.fi/talvipaivat/

Euroja viennistä ja erikoiskasveista -viljelijäseminaarit

Knehtilän tila Haapasaarentie 75, Hyvinkää

Kannattaako perusviljaa viljellä 2 euron tuntipalkalla vai saada parempaa kannattavuutta viennillä ja erikoiskasveilla? Onko tulevaisuus hömppäheinässä vai lisäarvotuotteissa? Tervetuloa kuulemaan, miten viljelijät ja elintarvikeyritykset voivat […]

Suomen Artesaaniruoka ry:n vuosikokous

Keski-Suomessa järjestetään Suomen Artesaaniruoka ry:n vuosikokous tammi-helmikuun vaihteessa 2020. Vuosikokouksen rinnalla on ohjelmassa retkiä lähialueelle. Lisätietoja tulossa! Tutustu tarkemmin yhdistykseen.