Hyvien vastuullisuuskäytänteiden edistäminen ravintolatoiminnassa nyt ja tulevaisuudessa, webinaari
Ruoantuotannon ja -kulutuksen vaikutukset ympäristöön, ihmisiin ja yhteiskuntaan ovat nousseet keskeiseksi puheenaiheeksi paitsi kuluttajien keskuudessa, myös ravintola-alalla. Ravintolat ovat yhä tärkeämmässä roolissa kestävien valintojen mahdollistajina […]
Ilmasto- ja luontoystävällistä ruokaa iltapäiväkahvit ruokapalveluille, webinaari
Ammattikeittiöiden toimintaa ohjaa useat lisääntyvät vaatimukset ja asiakkailta tulevat toiveet. Esimerkiksi Kirkon ympäristödiplomi ohjaa seurakuntia kohti hiilineutraaliutta ja ympäristövastuullista toimintaa. Milloin? 19.8.2025 klo 13–14 Kenelle? […]
Politiikkasuosituksen julkistustilaisuus: Palkokasvien syöminen edistää terveyttä ja kestävyyttä, webinaari
Väestön terveyttä ja ruokavalioiden kestävyyttä haastavat pieni kasvisten, marjojen ja hedelmien sekä täysjyväviljan kulutus ja runsas eläinperäisten ruokien kulutus. Proteiinipitoiset ja runsaskuituiset palkokasvit parantavat ruokavalioiden […]
Lähikalaa ravintoloihin, Ii ja osin etänä
Millaisia lähikaloja ja kalatuotteita Perämeren alueella on saatavilla? Kuinka lisäämme kotimaisen kalan arvostusta ja käyttöä ravintoloissa ja matkailupalveluissa? Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan kala-alan kehittämisestä. Lopuksi […]
Kehitä ruokamatkailutuotteita tarinallistamisen avulla, webinaari 2
Tule mukaan ja inspiroidu siitä, miten voisit kehittää liiketoimintaasi ja tuotteitasi tarinallistamisen avulla. Webinaarit ovat käytännönläheisiä työpajoja, ja webinaarien tuloksena on tarkoitus kehittää idea ruokamatkailutuotteesta. […]
Luonnon päivä luomutiloilla 2025
Luomutilat avaavat ovensa kuluttajille Suomen luonnon päivänä eli lauantaina 30.8.2025. Silloin on mahdollista lähteä tutustumaan luomutiloihin ja luomutuotantoon eri puolilla Suomea sekä tekemään herkullisia luomuostoksia. […]
Vientiyritysten yhteistapaaminen Tampereella
VIKE-hanke kutsuu kansainvälisille markkinoille tähtäävät kasvuyritykset koolle. Tavataan seuraavan kerran 2.9.2025 Tampereella! Sanoista teoiksi! Tervetuloa vientiyritysten yhteistapaamisiin, jossa tutustutaan toisiimme, jaetaan vientitietoa ja suunnitellaan yhteisiä […]
Suomalaisen ruoan päivä
Ruokatieto aloittaa 4.9. aamun webinaarilla, joka toteutetaan tänä vuonna PTT:n kanssa. Suomalaisen ruoan päivä on jo vakiinnuttanut paikkansa juhlapäivien joukossa – tehdään siitä jälleen tänä […]
Muuttuva ruoka, muuttuva maailma – mikä on suomalaisen ruoan rooli? webinaari
Ruokatieto Yhdistys ry ja Pellervon taloustutkimus PTT järjestävät torstaina 4.9. webinaarin, jossa pohditaan kotimaisen ruoan roolia muuttuvassa maailmassa: toimintaympäristö on murroksessa - miten suomalaisen ruoan ja […]
Paikallinen elintarviketuotanto ruokaturvan rakentajana -webinaari
Miksi on tärkeää, että alueellamme on paikallista ruoantuotantoa? Mitä ruokaturvan kehittäminen vaatii? Tervetuloa 4. syyskuuta viettämään suomalaisen ruoan päivää ja kuulemaan asiantuntija- ja yrityspuheenvuoroja Suomesta […]