• Yrttipoimijakoulutus Saarijärvellä

    Tule suorittamaan yrttipoimijakortti! 03.06.2021 17:00 - 20:00 Luonnosta tuotteeksi -hankkeen poimijakoulutuksessa opeteltavina lajeina ovat vadelmanlehti, nokkonen, siankärsämö ja maitohorsma. Koulutuksessa käydään läpi: Luonnonyrttien kerääminen ja […]

  • Ruokamatkamuistoja Turusta!

    Turku, Forum Marinum Linnankatu 72, Turku

    Suuntaako kesäreissu Turun museoihin, tai päättyykö Saariston rengasreittiretki Aurajoen rantaan? Ruokamatkamuistotuotteita Forum Marinumin Merikeskuksen Elämystorilta kesäkuussa! Auki joka päivä kello 10-18. Tarkempi ohjelma osoitteessa: http://www.vs-lähiruoka.fi/ruokamatkamuisto

  • Uusia makuja yrteistä, Pohjois-Pohjanmaa

    Tutustumismatka yrttien saloihin – luonnonantimia keväästä syksyyn! Perehdymme villiyrttien ja yrttien käyttöön ja mahdollisuuksiin ammattikeittiöissä. Tavoitteena on löytää uusia makuja ruokalistalle hyödyntäen paikallisia raaka-aineita. Yrttialan […]

  • Ruokamatkailu nousuun Pohjois-Pohjanmaalla -webinaari

    Tervetuloa mukaan webinaariin, jossa kuullaan yrittäjien sekä elintarvike- sekä matkailualan asiantuntijoiden puheenvuoroja ruoan merkityksestä Tilaisuuden asiantuntijoiden puheenvuoroja ruoan merkityksestä matkailuelämyksissä. Tilaisuuden lähtökohtana ovat oman maakunnan […]

  • Villiyrttiruokakurssi Petäjävedellä

    Villiyrtit tutuiksi ja lautaselle! 08.06.2021 13:00 - 18:00 Keittiömestari, villiyrttikirjailija Jouni Toivasen johdolla tutustutaan villiyrtteihin ja valmistetaan niistä herkullisia ruokia. Aluksi tehdään yhdessä keruuretki ja sen […]

  • PuroMeetti Zoomissa, päivä 4: Maailmalle meno yhdessä

    Neljäs PuroMeetti torstaina 10.6.2021 klo 12:00 – 16:00  Zoom-webinaarina, teemana ”Maailmalle meno yhdessä”. Vientimarkkinoiden avaaminen sujuu parhaiten yhteistyöllä. Neljännessä PuroMeetissä pääset tapaamaan viennin kohdemaissa toimivia […]

  • Vastuullinen ravitsemus elintarviketeollisuudessa

    Vastuullisuus on vahva trendi. Uusissa Pohjoismaisissa ja suomalaisissa ravitsemussuosituksissa kestävyysnäkökulma integroidaan aiempaa vahvemmin ravitsemussuosituksiin. Ravitsemustiedon luotettavuus on osa elintarviketeollisuuden vastuullisuutta. Ravitsemussuositusten ja -trendien  ymmärtäminen auttaa […]

  • Mission Zero Foodprint – Ravintolan hiilijalanjäljillä

    Mistä ravintolan hiilijalanjälki syntyy ja miksi ravintolan kannattaa kiinnittää siihen huomiota? Entä millaisia työkaluja hiilijalanjäljen mittaamiseen on tarjolla? Mission Zero Foodprint -hankkeen webinaarissa kuulet pilottiravintoloiden kokeilemasta […]