Leg4Life-hankkeen politiikkasuosituksen julkaisutilaisuus: Kotimaiset palkokasvit edistävät kestävää ruokajärjestelmää
Olemme Leg4Life (Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä) -hankkeessa tutkineet vuodesta 2019 alkaen kotimaisen palkokasvituotannon ja palkokasvien käytön haasteita ja ratkaisumahdollisuuksia. Kokosimme tähänastiset tulokset politiikkasuositukseksi, […]
Luonnonyrttien käytön historia ja tulevaisuus, Äkäslompomo ja etänä
Luonnontuotealan kasvukoordinaattori -hankkeen päätavoitteena on luoda Länsi-Lappiin elinvoimainen luonnontuotealan osaamiskeskittymä: verkosto, joka kehittää ja kasvattaa alueen luonnontuotealan osaamista ja liiketoimintaa monialaisesti. Hankkeessa järjestetään työpajojen sarja […]
Mallia maailmalta elintarvikealan kehittämiseen, verkossa
Tule hankekehittäjien infoon 17.5.2023 klo 13 – 15 Zoomiin kuulemaan kiinnostavista käytännöistä, joilla ruokaketjun kehittämistä tehdään eri maissa. Saat vinkkejä sovellettavaksi omassa työssäsi. Ilmastonmuutos, energiakriisi […]
Saimaan lähiruokatori Lappeenrannan satamatorilla
Lämpimästi tervetuloa mukaan Saimaan alueen alkutuottajille, matkailuyrityksille sekä kaikille eteläkarjalaisille tarkoitettuun tilaisuuteen 20.5.2023 klo 9-13. Tilaisuus on jaettu kahteen osioon: klo 9 - 10 verkostoitumistilaisuus: […]
EU direktiiviehdotus Vihreistä väittämistä -työpaja
EU:n komissio antoi 22.3. direktiiviehdotuksen vihreistä väittämistä, jolla tarkennetaan ympäristömainonnan pelisääntöjä. Direktiiviehdotuksen tavoitteena on antaa kuluttajille ja eri toimijoille luotettavaa ja yhdenmukaista tietoa tuotteen tai […]
Ympäristökestävyyden edistäminen ruokasektorilla -seminaari (Helsinki) / -webinaari
Luonnonvarakeskuksessa tutkitaan laajasti ruuan ympäristövaikutuksia ja käynnissä onkin useita tutkimusprojekteja, joissa kehitetään ympäristövaikutusten laskentamenetelmiä, sekä edistetään tiedon hyödyntämistä käytännön sovellutuksissa. Luonnonvarakeskus (Luke) järjestää yhdessä maa- […]
Elintarvikepäivä 2023
Vuotuinen Elintarvikepäivä järjestetään vuonna 2023 toukokuun 23. päivä. Lisätietoja https://www.etl.fi/ajankohtaista/tapahtumat/elintarvikepaiva-2023.html
Millaiset ovat maa- ja elintarviketalouden näkymät heiluvassa markkinatilanteessa?
Tervetuloa tilaisuuteen, jossa pureudutaan muun muassa maatilojen sopeutumiseen heiluvaan markkinatilanteeseen. Lisäksi arvioidaan, miten maatalouspolitiikan muutos näkyy tilatasolla. Aika: 24.5.2023 klo 9–11 Webinaariin ilmoittautuminen viimeistään 22.5.2023 […]
Ruokaelämyksiä luksusmatkailijalle -webinaari
Suomalainen luksus tarkoittaa merkityksellisiä ja autenttisia elämyksiä ainutlaatuisessa, puhtaassa ympäristössä. Luksusmatkailun uudelle matkailjasukupolvelle tärkeitä asioita ovat nk. viisi C:tä: Culture, Cuisine, Community, Content, Customization. 25.5. […]
Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaveri
Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke järjestää Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaverin 29.5.2023 klo 12-14. Hanke- ja ajankohtaiskuulumisten lisäksi aiheina mm. esimerkit luomuluonnontuotteiden tuotantoketjuista ja valvonnasta (Brita Suokas) sekä Viron […]