Kalenteri / Tapahtumat
ma ma
ti ti
ke ke
to to
pe pe
la la
su su
1 tapahtuma,
Ravintolan ruokatuotannon kannattavuuden kulmakivet, Helsinki
Ravintolan ruokatuotannon kannattavuuden kulmakivet, Helsinki
Tämä koulutus ei vain syvennä osaamistasi, vaan myös varustaa sinut ja tiimisi työkaluilla, jotka ovat elintärkeitä ravintolasi menestyksen kannalta. Tämä koulutus on suunnattu lounasravintolan keittiöhenkilökunnalle […]
2 tapahtumat,
Motivan vertaisoppimistilaisuudet elintarvike- ja ruokapalveluhankintoja tekeville
Motivan vertaisoppimistilaisuudet elintarvike- ja ruokapalveluhankintoja tekeville
Tilaisuudessa opit muun muassa, miten otat kestävyys- ja vastuullisuusnäkökulmat mukaan hankinnan valmisteluun jasovellat kriteereitä hankintaan. Lisäksi saat vinkkejä markkinavuoropuhelun ja -kartoituksen tekemiseen sekä, miten parhaiten […]
Ruokavientiselvitys -julkaisutilaisuus
Ruokavientiselvitys -julkaisutilaisuus
Petteri Orpon hallitusohjelmaan on kirjattu tavoite ruokaviennin kaksinkertaistamisesta. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää yritys-ja toimijakentän tarpeiden tuntemusta ja yhteisen ymmärryksen luomista pysyväisluontoisten toimintamallien muodostamiseksi. Maa- ja metsätalousministeriön […]
2 tapahtumat,
Ruokaprovinssin Keksiviikkokahvit
Ruokaprovinssin Keksiviikkokahvit
Voisiko tuottajien perustama tuottajaorganisaatio toimia välineenä maatalousyrittäjien yhteistyön kehittämisessä sekä kannattavuuskriisissä kamppailevan maatalouden tilanteen parantamisessa? Keksiviikkokahvien 2.10.2024 klo 14.00 - 14.30 aiheena on ”Tuottajaorganisaatiolla Muskeleita” […]
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi aiheena ruokaperinteet, Helsingissä, Turussa ja Seinäjoella
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi aiheena ruokaperinteet, Helsingissä, Turussa ja Seinäjoella
Klubi-illoissa keskitytään tarkastelemaan ruokaa, ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista sekä tieteelliseltä että gastronomiselta kantilta. Osallistujia yhdistää kiinnostus ruokaan. Jokaiseen klubi-iltaan kuuluu aina kaksi luentoa eri tieteenaloilta […]
3 tapahtumat,
Kokeile ja tutki Hämeessä! -webinaari
Kokeile ja tutki Hämeessä! -webinaari
Aamupäivän 3.10.2024 klo 9–11 webinaarissa esitetään livestriimauksena suoraan paikan päältä hämäläisiä koulutusorganisaatioiden tutkimus- ja kehitystiloja. Mukana ovat Hämeen ammattikorkeakoulun, Hämeen ammatti-instituutin sekä LAB-ammattikorkeakoulun elintarviketilat. Webinaari […]
Luomuinstituutin webinaarisarja: Siipikarjan ja sikojen hyvinvointi luomutuotannossa
Luomuinstituutin webinaarisarja: Siipikarjan ja sikojen hyvinvointi luomutuotannossa
Luomuinstituutin webinaarisarja jatkuu taas syyskuulla neljän webinaarin voimin, joissa kuullaan luomututkimuksen ajankohtaisista aiheista alan asiantuntijoiden toimesta. Aiheina ovat sekaviljely ja seoskasvustot luomuviljelyssä, siipikarjan ja sikojen […]
Yritystoiminnan aloittaminen, Teams, Pohjois-Pohjanmaa & Kainuu
Yritystoiminnan aloittaminen, Teams, Pohjois-Pohjanmaa & Kainuu
Tervetuloa kuuntelemaan Parasta paikallista pöytiin -hankkeen järjestämää infosarjaa. Sarja koostuu viidestä tilaisuudesta, joissa keskustellaan yritystoiminnan aloittamiseen, elintarvikehuoneiston perustamiseen ja kansainvälisten asiakasryhmien kohtaamiseen liittyvistä teemoista. Tietoiskut […]
1 tapahtuma,
Saksan messumatka: Food&Life, München, ilmoittaudu mukaan 4.10. mennessä
Saksan messumatka: Food&Life, München, ilmoittaudu mukaan 4.10. mennessä
Matkan ajankohta: 30.11.-4.12.2024 Matkan teema ”Feinkost” – Premium-elintarvikkeet ja nimisuojatuotteet. Tämä markkina keskittyy korkealaatuisten, usein käsityönä valmistettujen elintarvikkeiden, kuten pakastekuivattujen tuotteiden, gourmet-ruokien, luksustuotteiden ja erikoistuotteiden, levittämiseen […]
1 tapahtuma,
Slow Food Festival Västnyland / Länsi-Uudenmaalla
Tänä vuonna järjestetään Slow Food -festivaali kolmattatoista kertaa Länsi-Uudellamaalla ja neljättä kertaa Fiskarsin Puimalassa. Tervetuloa nauttimaan syksyn sadosta, paikallisista mauista ja artesaaniruuista koko Uudeltamaalta ja Varsinais-Suomesta. Viikonloppuna […]
1 tapahtuma,
1 tapahtuma,
Papuja pallon parhaaksi-yleisöluentosarja: Kestävyyden hinta puntarissa
Papuja pallon parhaaksi-yleisöluentosarja: Kestävyyden hinta puntarissa
Papuja pallon parhaaksi -yleisöluentosarjassa puidaan palkokasvien roolia monenlaisten ympäristö- ja yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisessa. Kuljemme palkokasvien matkassa pellolta pöytään ja tutkimme keinoja, joilla nämä runsaasti proteiinia […]
4 tapahtumat,
Elintarvikkeiden myynti- ja markkinointiosaaminen koti- ja vientimarkkinoilla: markkinatiedon hyödyntäminen
Moduuli 9 aiheena lokakuussa on markkinatiedon hyödyntäminen. - markkinatiedon kerääminen, jalostaminen ja analysointi liiketoiminnan kehittämisessä 8.10. klo 12.00 - 15.30 - markkinatiedon hyödyntäminen 10.10. klo […]
Luomuelintarvikepäivä
Luomuelintarvikepäivä
Koko ruokaketjun ammattilaisille suunnattu vastuullisen ruuan ykköstapahtuma Luomuelintarvikepäivä järjestetään tiistaina 8.10.2024 K-Kampuksella Helsingin Kalasatamassa. Tutustu tarkemmin ohjelmaan ja ilmoittaudu: https://proluomu.fi/luomuelintarvikepaiva/
Ruokamatkailustrategian 2024–2028 päivityksen julkistustilaisuus
Ruokamatkailustrategian 2024–2028 päivityksen julkistustilaisuus
Ilmoittaudu Hungry for Finland Ruokamatkailustrategian 2024–2028 päivityksen julkistustilaisuuteen Aika: 8.10.2024 klo 9.00–10.30 Paikka: Zoom, saat linkin ilmoittauduttuasi Lämpimästi tervetuloa!
Ruokaturva Suomessa 2030 -yleisötilaisuus, Tiedekulmassa Helsingissä ja etänä
Ruokaturva Suomessa 2030 -yleisötilaisuus, Tiedekulmassa Helsingissä ja etänä
Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta järjestää kaikille avoimen yleisötilaisuuden ”Ruokaturva Suomessa 2030” tiistaina 8.10.2024 klo 17.00–19.00. Tilaisuus pidetään Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, Helsinki), ja sitä voi seurata myös verkossa […]
3 tapahtumat,
Nordic Organic Food Fair & Eco Living Scandinavia, Stockholm
Pohjoismaiden tärkeimmät luomutuotteiden ja vastuullisesti tuotettujen tuotteiden messut, Nordic Organic Food Fair & Eco Living Scandinavia, järjestetään 9.–10.10.2024 Kistamässanissa Tukholmassa. Messut on suunnattu alan ammattilaisille […]
Elintarvikehuoneiston perustaminen ja toiminta, Teams, Pohjois-Pohjanmaa & Kainuu
Elintarvikehuoneiston perustaminen ja toiminta, Teams, Pohjois-Pohjanmaa & Kainuu
Tervetuloa kuuntelemaan Parasta paikallista pöytiin -hankkeen järjestämää infosarjaa. Sarja koostuu viidestä tilaisuudesta, joissa keskustellaan yritystoiminnan aloittamiseen, elintarvikehuoneiston perustamiseen ja kansainvälisten asiakasryhmien kohtaamiseen liittyvistä teemoista. Tietoiskut […]
4 tapahtumat,
KareliaBite -tapahtuma: Kansainväliset ruokalahjat, Joensuu
KareliaBite -tapahtuma: Kansainväliset ruokalahjat, Joensuu
Elintarvike-, luonnontuote- ja matkailualan yritykset kohtaavat makujen ja elämysten markkinoilla. Tilaisuudessa voit tavata potentiaalisia asiakkaita ja kuulla ajankohtaisia nostoja meiltä ja maailmalta. Kasvata verkostoasi, löydä […]
Elinvoimaa lähiruokahankinnoilla, webinaari
Elinvoimaa lähiruokahankinnoilla, webinaari
Tervetuloa 10.10.2024 klo 14.00-15.30 Elinvoimaa lähiruokahankinnoilla webinaariin. Luvassa tietoa lähiruoan elinvoimavaikutuksista ja siitä, miten lähiruoan määrää julkisissa ruokapalveluissa voidaan lisätä dynaamisella hankintajärjestelmällä. Tilaisuudessa keskustellaan myös […]
4 tapahtumat,
Satakunta lautasella -lähiruokapäivä
Satakunta lautasella -lähiruokapäivä
Perinteisesti Otson päivänä juhlistetaan ruokapalveluissa lähiruokaa otsikolla "Satakunta lautasella" 11.10.2024. Lisätietoja tulossa https://siksesparasta.fi/
Lähellä! -tapahtuma Kuopion kauppahallissa
Lähellä! -tapahtuma Kuopion kauppahallissa
Kuopion kauppahallin kauppiasyhdistys järjestää yhteistyössä MKN Itä-Suomen ja Agri-Food Network sekä Lähituotteilla makua lautaselle -hankkeiden kanssa järjestyksessään kolmannen Lähellä! lähiruokatapahtuman Kuopion kauppahallissa pe 11.10. klo […]
KareliaBite-valmennus: Tuotteen matka kansainväliseksi, Joensuu
KareliaBite-valmennus: Tuotteen matka kansainväliseksi, Joensuu
Valmennukseen voivat osallistua elintarvike- ja luonnontuotealan yritykset sekä muut aiheesta kiinnostuneet! Voit siis osallistua valmennukseen, vaikka tuotteita ei olisi vielä olemassakaan. Saat valmennuksesta olennaista tietoa […]
2 tapahtumat,
Opportunities and Challenges of LCA – from footprinting to sustainability assessment, Helsinki
Opportunities and Challenges of LCA – from footprinting to sustainability assessment, Helsinki
In the afternoon, there is the possibility to attend the public examination of Kirsi Usva’s doctoral dissertation, continuing the theme in the same location at […]
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
1 tapahtuma,
Suomen maapaviljonki SIAL 2024 -messuilla Pariisissa, Ranska
SIAL -messuille toteutetaan Suomen maapaviljonki 19. – 23.10.2024. Lue lisää ja ilmoittaudu tästä linkistä.
3 tapahtumat,
Agri-Food klusteritreffit: Systemaattinen hyvinvointityö eläinten parissa apuna tuotteiden markkinoinnissa, Pohjois-Savo
Agri-Food klusteritreffit: Systemaattinen hyvinvointityö eläinten parissa apuna tuotteiden markkinoinnissa, Pohjois-Savo
Klusteritreffeillä kuullaan ja keskustellaan klusterikumppaneiden tekemästä hyvinvointityöstä eläinten kanssa ja sen hyödyntämisestä tuotteiden markkinoinnissa. Luonnonvarakeskus ja Savonia-AMK kertovat lyhyesti meneillään olevista hyvinvointitutkimuksista. Päivän päätteeksi on […]
Papuja pallon parhaaksi-yleisöluentosarja: Miten käy elintärkeän B12-vitamiinin saannin kestävyyssiirtymässä?
Papuja pallon parhaaksi-yleisöluentosarja: Miten käy elintärkeän B12-vitamiinin saannin kestävyyssiirtymässä?
Papuja pallon parhaaksi -yleisöluentosarjassa puidaan palkokasvien roolia monenlaisten ympäristö- ja yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisessa. Kuljemme palkokasvien matkassa pellolta pöytään ja tutkimme keinoja, joilla nämä runsaasti proteiinia […]
2 tapahtumat,
Elintarvikkeiden myynti- ja markkinointiosaaminen koti- ja vientimarkkinoilla: viestintäosaaminen
Moduuli 10 aiheena lokakuussa on viestintäosaaminen. - myynti- ja markkinointiviestintä 22.10. klo 12.00 - 15.30 - digitaalinen markkinointi, mallit ja työkalut 24.10. klo 11.30 - […]
3 tapahtumat,
Lähituotteilla makua lautaselle -tilaisuus, Kuopio
Lähituotteilla makua lautaselle -tilaisuus, Kuopio
Tervetuloa mukaan koko pohjoissavolaisen ruokaketjun tilaisuuteen 23.10.2024. Tilaisuus on avoin kaikille ruoka-alan toimijoille; alkutuottajat, jatkojalostajat, elintarviketeollisuus, julkinen sektori, ravintolat, tukut, vähittäiskaupat sekä ruoka-alan kehittäjät. Tilaisuudessa […]
2 tapahtumat,
Lautaselle 2024
Lautasella on erityisruokavalioiden oma tapahtuma Messukeskuksessa Helsingissä. Tarjolla on maistuvia herkkuja, joissa huomioidaan niin gluteenittomuus, vege ja vegaanisuus sekä erilaiset allergiat. Tutustu uutuustuotteisiin, tee ostoksia ja maistele herkkuja! Poimi […]
3 tapahtumat,
Elintarvikejalostuksen hanketreffit, etäyhteydellä
Elintarvikejalostuksen hanketreffit, etäyhteydellä
Lämpimästi tervetuloa Elintarvikejalostuksen hanketreffeille 28.10. Oi jalostamisen jalo taito! Jalostuksella elintarviketuotteiden arvoa saadaan nostettua, mutta se vaatii monipuolista osaamista, tiloja ja muita resursseja. Yhteistyö on yksi […]
Innovaatioiltapäivä Etelä-Savossa
Innovaatioiltapäivä Etelä-Savossa
Viime vuoden tapaan ESedulla järjestetään innovaatioiltapäivä, jossa on nähtävillä ja maisteltavissa erilaisia elintarviketuotekokeiluja – tänä vuonna pääraaka-aineeksi valittiin kuore. Iltapäivässä on myös mukana kala-alan yrittäjiä […]
5 tapahtumat,
Tiedosta toimintaa maankäyttösektorilla -tapahtuma, Helsinki ja etänä
Tiedosta toimintaa maankäyttösektorilla -tapahtuma, Helsinki ja etänä
Maankäyttösektorin ilmastotoimia edistävän uuden tiedon tuottamiseen on laitettu merkittävä määrä rahaa ja työtä. Hiilestä kiinni -toimenpidekokonaisuuden viimeisetkin hankkeet ovat päättymässä. Miten tämä tieto saadaan pienentämään päästöjä ja […]
Yhteistyössä luomua Hämeeseen, Inkalan Kartano
Yhteistyössä luomua Hämeeseen, Inkalan Kartano
LuomuHäme visiossa 2030 sekä Luomu 2.0 ohjelmassa yksi tulevaisuuden kehittämisen painopisteistä on jalostusasteen lisääminen. Luomukysynnän kasvu on suoraan riippuvainen elintarvikkeiden jalostusasteen nostamisesta ja uusien tuotteiden […]
Elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden konseptointi Saksan markkinoille 1
Elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden konseptointi Saksan markkinoille 1
Kahden valmennuskerran kokonaisuudessa saat kattavan käsityksen tuotteistamisen eri vaiheista ja saat työkaluja vakuuttavan konseptin rakentamiseen. Valmennuksissa käsitellään seuraavia teemoja: Mistä tuotteistaminen lähtee liikkeelle, ja mitä […]
Lisää kotimaista kalaa ammattikeittiöiden tarjontaan – osa 2, webinaari
Lisää kotimaista kalaa ammattikeittiöiden tarjontaan – osa 2, webinaari
Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahasto järjestää webinaarin tiistaina 29.10. klo 13.30-15.00. Webinaari on tarkoitettu erityisesti kala-alan yrityksille ja ammattikeittiöille. Webinaari on osa keväällä 2024 käynnistynyttä […]
3 tapahtumat,
HANSALIM – a South Korean concept for selling and marketing local products
HANSALIM – a South Korean concept for selling and marketing local products
Lokakuun Verkostoaamuun 30.10. klo 8:30-10:00 saapuu kansainvälisiä vieraita kertomaan Etelä-Koreasta lähtöisin olevasta HANSALIM-konseptista, joten tämä verkostoaamu on englanniksi. Tervetuloa linjoille! Learn more about HANSALIM- a […]
Osta ja myy helposti – hyödynnä digiä – webinaari, Etelä-Savo
Osta ja myy helposti – hyödynnä digiä – webinaari, Etelä-Savo
Tietoisku on suunnattu erityisesti tuottajille, suoramyyntitiloille, elintarvikejatkojalostajille eli yrityksille, jotka harjoittavat suoramyyntiä. Aamupäivän aikana luodaan katsaus olemassa oleviin myyntikanaviin ja esimerkkinä kerrotaan Graanin myynti- ja […]
Elintarvikehygienia yritystoiminnassa, Teams, Pohjois-Pohjanmaa & Kainuu
Elintarvikehygienia yritystoiminnassa, Teams, Pohjois-Pohjanmaa & Kainuu
Tervetuloa kuuntelemaan Parasta paikallista pöytiin -hankkeen järjestämää infosarjaa. Sarja koostuu viidestä tilaisuudesta, joissa keskustellaan yritystoiminnan aloittamiseen, elintarvikehuoneiston perustamiseen ja kansainvälisten asiakasryhmien kohtaamiseen liittyvistä teemoista. Tietoiskut […]
5 tapahtumat,
Maksuton digi-info: Tehoa suoramyyntiin – hyödynnä digiä
Maksuton digi-info: Tehoa suoramyyntiin – hyödynnä digiä
Kaipaatko tehoa suoramyyntiin? Tule kuulemaan, miten voit tuottajana tai jatkojalostajana hyödyntää digitaalisuutta suoramyynnissä. Työkalu yhdistää sinut suoraan asiakkaisiin ilman välikäsiä ja tekee myyntiprosessista sujuvan! Graani […]
Ikääntyneiden ravitsemus ja erityisruokavaliot, Helsinki
Ikääntyneiden ravitsemus ja erityisruokavaliot, Helsinki
Tämä koulutus on tarkoitettu keittiön henkilökunnalle ja osaston työntekijöille, jotka ovat vastuussa ikääntyneiden aterioiden valmistuksesta ja tarjoilusta. Kurssi tarjoaa syvällistä tietoa ja käytännön taitoja ikääntyneiden […]
Tuohta tarinoista -tournee, Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala
Tuohta tarinoista -tournee, Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala
Näinkin sen voi tehdä! Tuohta tarinoista -hanke tarjoaa opinto- ja verkostoitumismatkan mikkeliläisten yritysten tarinankerrontaan eteläsavolaisille ja pohjoiskarjalalaisille ruoka- ja matkailualan yrittäjille. Tule mukaan inspiroitumaan! 31.10.2024 […]
Munat samassa korissa? seminaari Laitilassa
Munat samassa korissa? seminaari Laitilassa
Seminaari elintarvikeyritysten riskienhallinnasta, varautumisesta ja tiedolla johtamisesta. Viime vuosien tuomat haasteet elintarvikealalla ovat vaatineet joustavuutta ja muutoskykyä alan pk-yrityksiltä. Miten erilaisiin hätätilanteisiin voi varautua ja […]