- Tämä tapahtuma on mennyt.
Suomi-brändillä maailmalle -nettiseminaari
9.2.2021 @ 09:00 - 15:30
Tule linjaamaan elintarvikeviennin tulevaisuutta kanssamme! Etäyhteyksin järjestettävässä tilaisuudessa keskustellaan Suomi-brändistä elintarvikeviennin näkökulmasta ja kartoitetaan, minkälaisille toimenpiteille on tarvetta tulevaisuudessa. Tilaisuuteen toivomme laajasti eri kansainvälistymisen vaiheissa olevia tai vasta suunnittelevia elintarvike- tai ruokamatkailuyrityksiä, eri kohdista viennin arvoketjua. Tervetuloa mukaan tuomaan oma näkemyksesi elintarvikeviennin ja Suomi-brändin tulevaisuudesta!
Ohjelma
9.15 Verkkoyhteys avautuu
9.30 Tervetuloa
Tilaisuuden avaus, Keski-Suomen vt. maakuntajohtaja Pekka Hokkanen
Suomi-kuva ja Suomi-ruoka maailmalla, Maakuvayksikön päällikkö Laura Kamras, ulkoministeriö
Food from Finland: yhteistyöllä Suomelle entistä vahvempi ruokaprofiili maailmalla!, Head of Food Program Esa Wrang, Food from Finland, Business Finland
Tukea vientitoimiin
Tasteful by Sauna from Finland, Satu Freyberg
Miit-rekrytointipalvelu, Hanne Husso, Fennopromo
Vientipolku – Vientiviidakkoa selkeyttämässä, Mikaela Vuorisalmi, RuoKasvu-hanke, MTK
10.55 – 11.00 Tauko
Eväitä vientivaatimusten selvittämiseen, ylitarkastaja Katja Pethman, Ruokavirasto
Viennillä kasvuun ja erikoistumisella edelläkävijäksi, Case Moilanen, Marko Hammar
Suomi-ruokaa Jenkkeihin? Ruohonjuuritason kokemukset Suomi-kuvasta rapakon takaa, Minna Paakkunainen, Los Angeles, USA
12.05 – 13.00 Lounastauko
Luomu on vahva globaali brändi, Case Birkkalan tila, Simo Larmo
Case Kenkävero, D.O.Saimaa, Anne Ossi
Case Crenoco – Nordic for You, Visa Törmälä
14.00 – 14.15 Kahvitauko
Työpajat käynnistyvät klo 14.15
– Miten Suomen ruokabrändiä voisi monipuolistaa? Millaisia uusia näkökulmia voisi nostaa esiin?
– Millaisia toimenpiteitä ruokaviennin tukemiseksi tarvitaan? Mitä voin tehdä itse ja yhdessä muiden kanssa?
Työpajojen purku
Yhteenveto päivästä
15.30 Tilaisuus päättyy
#suomiruoka #ruokavienti #aitojamakuja #aitomaaseutu
Seminaarin järjestävät Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio 2 –yhteistyöhanke ja Ruokasektorin koordinaatiohanke.