Päivän esitykset ja tallenne [rss-cut]
Tallenne seminaarista löytyy täältä https://tem.videosync.fi/aitojamakuja. Videon alta löytyy valikko, josta voi valita halutun puheenvuoron ja video siirtyy siihen kohtaan automaattisesti.
- Tervetuloa Lähiruokafoorumiin!, Kirsi Viljanen MMM Ruokaosasto
- Näin Suomi syö lähiruokaa Suomi syö 2016 -tutkimuksen mukaan, Riitta Ristiluoma Taloustutkimus Oy
- Kierrolla kärkeen – Alueellinen yhteistyö tuo arkeen kestävän lähiruoan, Nani Pajunen SITRA
- Meidän valintamme: elintarvikkeiden sopimusvalmistus, Åsa Alanko Domretor Oy
- Neuvontahanke – pk-yritysten neuvontaa uudistamassa, Pirjo Korpela Evira
- Pk-yritysten vienti kasvuun: Eviran vientitiimi, Sanna Kiuru ja Saara Pietilä; Visit Finland, Liisa Renfors; Food from Finland, Annaleena Soult; Finnish Food Innovations, Jukka-Pekka Inkinen; Luonnontuotteidenvienti, Simo Moisio ja Arktisuus elintarvikeviennin kärjeksi, Jaana Kotro.
- Tietoa ja työkaluja elintarvikeyrittäjille aitojamakuja.fi -sivuilla, Päivi Töyli Turun yliopiston Brahea-keskus
- Tervetuloa! Suomi-ruokaa meille ja maailmalle, Anna-Leena Miettinen MMM
- Luvut kehiin, menestys esiin – julkisen tiedon rooli elintarviketeollisuuden menestystekijänä, Heli Tammivuori Elintarviketeollisuusliitto ry
- Elintärkeä elintarvikeala – Toimialaraportin julkistus, Leena Hyrylä Kaakkois-Suomen ELY-keskus
- Yhdessä maailmalle, Esa Wrang Finpro Oy
- Myllärin näkökulma: Kaura, kaura, kaura, vienti, vienti, vienti, Miska Kuusela Helsingin Mylly Oy
Aamupäivällä käsiteltiin lähiruokaan liittyen kestävyyttä, alan uudistuvaa lainsäädännön neuvontaa sekä pk-yritysten viennin tukitoimenpiteitä. Aamupäivän järjesti valtakunnallinen lähiruoan koordinaatiohanke ja tämä oli toinen lähiruokatoimijat kokoava laaja valtakunnallinen lähiruokafoorumi.
Iltapäivällä julkistettiin Elintarviketeollisuuden toimialaraportti, joka avaa elintarvikesektorin merkitystä. Tähän liittyen kuultiin myös yrityksen sekä Elintarviketeollisuusliiton puheenvuorot. Viennin kasvumahdollisuuksia ja verkostojen tarjoamia mahdollisuuksia avasi Finpron katsaus. Iltapäivän järjesti TEM toimialapalvelu.
Lisätietoja:
Toimialapäällikkö Leena Hyrylä, leena.hyryla@ely-keskus.fi
Projektipäällikkö Päivi Töyli, paivi.toyli@utu.fi
Kehittämispäällikkö Heidi Valtari, heidi.valtari@utu.fi
Lähiruoan koordinaatiohanke
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2014-2020 toteuttavan lähiruoan koordinaatiohankkeen
tavoitteena on lisätä ja tiivistää lähiruoka-alalla toimivien yhteistyötä ja verkostoitumisen avulla kasvattaa
alan kilpailukykyä. Lähiruokakoordinaatio sovittaa yhteen kansallisia, alueellisia ja kansainvälisiä
lähiruokaan liittyviä toimenpiteitä sekä vahvistaa lähiruokaan liittyvien hankkeiden ja toimijoiden välistä
tiedonvaihtoa, yhteistyötä ja työnjakoa. www.aitojamakuja.fi
Toimialaraportit
Toimialaraportit on analyyttinen ja vuosittain päivitettävä julkaisusarja eri toimialojen liiketoiminnan
tilanteesta ja tulevaisuuden näkymistä Suomessa. Elintarvikealan toimialalta ilmestyy tänä vuonna yleinen
elintarviketeollisuuden toimialaraportti ja viime vuonna ilmestyi leipomoteollisuuden raportti. www.temtoimialapalvelu.fi/toimialaraportit