KasvisPro Edu –hankkeessa vahvistetaan ravitsemisalan ammattiopetuksen ja ammattikeittiöiden kasvisruokaosaamista kouluttamalla, tarjoamalla koulutusaineistoja ja verkostoimalla ammatilliset opettajat ja ruokapalveluammattilaiset kehittämisyhteistyöhön kasvispohjaisia tuotteita valmistavien yritysten kanssa.
Hankkeessa perustetaan kaksi kokeilevan kehittämisen yhteistyöryhmää Mikkelin ja Seinäjoen alueelle, joihin voi osallistua toimijoita myös muualta Suomesta. Tavoitteena on tiivistää ammattikeittiöiden ja elintarviketeollisuuden sekä toisen asteen opetuksen yhteistyötä kasvisruokailun edistämisessä. Yhteistyöryhmässä kehitetään yhdessä kokeillen esimerkiksi olemassa olevia tai uusia elintarviketeollisuuden kasvipohjaisia tuotteita ammattikeittiöiden tarjontaan soveltuvaksi. Kokeilujen lopputuloksena syntyy toimintamalli, jota voidaan hyödyntää myös tulevaisuudessa.
Valtakunnallinen haku on avoin ammattikeittiöiden henkilöstölle, kasvipohjaisia tuotteita valmistaville yrityksille sekä ammatillisille opettajille, kouluttajille ja kehittäjätahoja.
Tarkempia tietoja löytyy alla olevista hakukuulutuksista eri yhteistyöryhmille – haku 31.7. mennessä:
- ammattikeittiöt (pdf)
- oppilaitokset (pdf)
- ruokateollisuus (pdf)
KasvisPro Edu-hanke: Hankkeen päätoteuttajana toimii Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy (Xamk) ja osatoteuttajina Seinäjoen ammattikorkeakoulu (SeAMK), Jyväskylän ammattikorkeakoulu (Jamk) ja Ammattikeittiöosaajat ry (Amko).
Hankeen toteutusaika 1.11.2024 – 31.12.2026.
Lisätietoa hankkeesta löydät täältä: https://www.xamk.fi/hanke/kasvispro-edu