Loading view.
Luonnontuotealan hanketoteuttajien seuraava kokoontuminen on ma 28.3.2022 klo 12-14. Aiheina mm. kerkän keruun kannattavuus ja hinnoittelu, alustus Juha Vornanen. Sisältöaiheita sopii ehdottaa Juhalle ja ilmoittautuminen […]
Mitä talousveden laadun luotettavuus veden käyttäjälle merkitsee ja miten sitä varmistetaan? Minkälaisia vesivälitteisiä epidemiariskejä Suomessa on? Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan talousveden asiantuntijoiden kanssa Elintarviketurvallisuusjaoston kaksiosaiseen […]
Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa maa- ja elintarviketalouden ennusteensa webinaarissa 29.3. kello 10.00. Ennusteessa arvioidaan muun muassa sitä, miten Ukrainan tilanne vaikuttaa maatalouden näkymiin, elintarvikemarkkinoihin ja […]
Elintarvikealan viennin- ja kansainvälistymistoimijoiden verkostotapaaminen pidetään 30.3.2022 klo 9 – 11 Teamsin välityksellä. Käynnissä olevia vientiin tai kansainvälistymiseen liittyviä hankkeita pyydetään valmistelemaan etukäteen lyhyet, parin […]
Tervetuloa mukaan kansainvälisyyskeskiviikkojen toiseen etätilaisuuteen! Tapahtuma on maksuton. 30.03.2022, klo 10 - 11.30 Teams-yhteys Ohjelma Klo 10.00 Tervetuloa, Essi Keränen, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Oulu […]
Yritysvierailun tuotteistaminen ja markkinointi kansainvälisille asiakasryhmille 30.3. klo 12–15 Tiirinkosken tehdas, Hämeenlinna Suomalainen ruoka on ainutlaatuinen yhdistelmä puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta. Suomalaiset elintarvikealan tuotantoyritykset ja […]
Webinaarissa luodaan katsaus Ukrainan sodan akuutteihin vaikutuksiin ruokamarkkinoilla sekä metsäsektorilla erityisesti Suomen näkökulmasta. Lisäksi Luonnonvarakeskuksen (Luke) asiantuntijat arvioivat mahdollisia pitkän aikavälin vaikutuksia vihreän siirtymän toteutumiseen. […]
How can universities improve the resilience of the food system? What academic dimensions contribute the most to sustainable food systems? How can universities support policies […]
Varsinais-Suomessa toimii reilu 100 erikokoista leipomoa. Lisäksi, leipomotuotteita valmistetaan runsaasti myös kahviloissa, ravintoloissa, catering- ja matkailuyrityksissä. REKO ja tilamyymälät rikastuttavat tarjontaa omilla vaihtoehdoillaan. Varsinais-Suomessa viljellään […]
Tule kuulemaan ravitsemisalan huipuilta miten ravintolat voivat olla vastuullisuuden edelläkävijöitä, ja miten muutos kohti kestävämpää ja hiilineutraalimpaa huomista tehdään! Mission Positive Handprint jatkaa Mission Zero […]
Mitä talousveden laadun luotettavuus veden käyttäjälle merkitsee ja miten sitä varmistetaan? Minkälaisia vesivälitteisiä epidemiariskejä Suomessa on? Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan talousveden asiantuntijoiden kanssa Elintarviketurvallisuusjaoston kaksiosaiseen […]
Varma kevään merkki: Ruokaviraston ja Food from Finland -ohjelman yhteinen elintarvikealan vientivalmennus tulee taas! Elintarvikealan vientivalmennus: suuntamerkkejä tulevaan Webinaari Aika: 5.4.2022 klo 9.00 - 11.00 […]
Askel eli Asiakaslähtöisyyden kehittäminen lyhyissä jakeluketjuissa -hanke järjestää neljä työpajaa, joissa opit yksilöimään ja tarinallistamaan tuotteesi, ottamaan edustavia valokuvia ja tekemään puoleensa vetäviä mainoksia Työpajoissa […]
Mihin ruokahuolto on menossa tulevaisuudessa? Voiko automaatio, digitalisaatio ja robotiikka helpottaa työkuormaa tai vähentää raskaita työvaiheita? Miten työssä jaksamista voidaan tukea automaation keinoin? Tervetuloa mukaan […]
Sisä-Suomen kalatalousryhmä järjestää “Lähikalapäivän” 6.4.2022 JAMK:n BioPaavon tiloissa Saarijärvellä (Kauppakatu 5). Päivän aikana kuulemme esityksiä alan eri toimijoilta ja järjestetään työpaja, jossa pyrimme etsimään vastauksia […]
Ponnista Ruotsista kohti globaaleja markkinoita Ruotsi on vakaa, kasvava ja lähellä oleva markkina, jonne yrityksen kannattaa lähteä hakemaan kasvua. Kilpailu on kuitenkin kovaa ja viennin […]
Käytännönläheistä tietoa uusiutuvan enrgian käytöstä marjatilalla. Tilaisuuden järjestää Marjamaat 2 -hanke. 06.04.2022 12:00 - 16:00 Webinaarin ohjelma Avaus * erikoisviljelyasiantuntija Marjo Marttinen, ProAgria Keski-Suomi ja […]
Ruokaprovinssin eli Etelä-Pohjanmaan ruokamaakunnan yhteiset ruokaprovinssikahvit järjestetään joka kuukauden ensimmäinen KEKSIviikko klo 14.00 - 14.30 etätoteutuksena. Kahvittelun merkeissä tapaamme jonkun vaikuttavan henkilön, joka kertoo mikä […]
Tervetuloa Pohjoisen Luomupäiville Kalajoelle! Kalajoki, 07.04.2022-08.04.2022 alkaen klo 9.30 Santa's Resort & Spa Hotel Sani, Jukupolku 5 Pohjoisen Luomupäiville ovat tervetulleita luomutuottajat ja luomutuottajiksi aikovat […]
Lähiruoka & Luomu kuuluu, järjestetään 7.-10.4.2022 Kevätmessujen yhteydessä. Herkkuja luomuna ja läheltä Lähiruoka & luomu -tapahtuma on omistettu suomalaisille pientuottajille, lähellä tuotetulle ruoalle sekä sertifioiduille […]
Pirkanmaalaiset maatilat ja elintarvikejalostajat! Nyt on tarjolla näkyvyyttä ja lisämyyntiä heti 2022 kesäkauden alkuun, kun paikalliset jalostajat, pientuottajat ja suoramyyvät maatilat pääsevät esittäytymään Pirkkalan Citymarketilla […]
Joutsenmerkittyjen ravintoloiden ja kongressikeskusten uusissa kriteereissä korostetaan ruokahävikin ehkäisemistä. Myös vaadittujen luomuraaka-aineiden osuus on aiempaa suurempi. Vaadittu määrä nousee vaiheittain 7 prosenttiin kaikista raaka-aineista tai […]
Matkailuyrityksille suunnatuissa klinikoissa käymme läpi DataHubin käyttöönottoa, tuotteen lisäämisen ja kulun DataHubissa, sekä vastataan esiin nousseisiin kysymyksiin. Tilaisuus tallennetaan. 8.4. klo 10-11 Lisätietoja ja ilmoittaudu
Kestävät hankinnat Hämeessä webinaarisarja tarjoaa lyhyitä tietoiskuja, uusia avauksia ja näkökulmia tulevaisuuden julkisille hankinnoille erityisesti ruokasektorilla. Mitä meneillään Hämeessä, mitä mahdollisuuksia julkiset hankinnat voivat tarjota juuri […]
Euroopassa vallitseva sota ravistelee rajusti koko ruokajärjestelmää ja energiamarkkinoita ja tuottaa näkymiä jännitteen painopisteen mahdollisesta laajenemisesta. Odotukset kotimaiselle ruoantuotannolle ja maaseudun elinvoimalle ovat isot. Odotuksiin […]
Oletko miettinyt kansainvälistymistä? Kiinnostaako sinua kuulla millaisia mahdollisuuksia kansainvälistyminen voisi tuoda yrityksellesi ja miten avaat viennin ovia pienilläkin resursseilla? Oivalluksia-webinaarisarja on sinua varten. Sen ensimmäisessä […]
Koulutuksessa käydään läpi päivitetyt Ruokaviraston luonnonmukaisen keruutuotannon ohjeet alkutuotannon osalta, eli erityisesti luomukeruualueiden perustaminen ja ylläpito. Koulutus on tarkoitettu kaikille luomukeruutoiminnan toimijoille ja sidosryhmille. Koulutus […]
Tervetuloa kuulemaan, miten luomuluonnontuotteita voi käyttää ammattikeittiöissä, miten luonnontuotteita voi käyttää upeasti ravintolakäytössä ja mikä on Kerääjä.fi. Aika: 13.4.2022 klo 14–16 Ohjelma (lataa tästä ohjelma […]
Kuljetuksen ja logistiikan haasteet nousivat esille TuKeVa-hankkeen vuonna 2021 tekemissä yrityshaastatteluissa. Sen koettiin jopa olevan kasvun este. Saaristossa kuljetuksilla on vielä omat, meriteistä aiheutuvat erityishaasteensa. […]
Järjestämme Rasekon FoodLaboratoryn tiloissa kasviproteiinin kehityspajan, jonka tarkoituksena on koota tuottajat ja käyttäjät yhteisen aiheen pariin. Tavoitteenamme on saada viljellyt kasviproteiinit ruokahuollon, ravintoloiden ja vähittäiskauppojen […]
Julkisin varoin hankittuja aterioita syödään Suomessa vuosittain yli 400 miljoonaa lautasellista. Julkisia hankintoja tehdään myös monella muulla osa-alueella, kuten tiestön kunnossapito, energia, erilaiset tarvikkeet ja […]
Askel eli Asiakaslähtöisyyden kehittäminen lyhyissä jakeluketjuissa -hanke järjestää neljä työpajaa, joissa opit yksilöimään ja tarinallistamaan tuotteesi, ottamaan edustavia valokuvia ja tekemään puoleensa vetäviä mainoksia Työpajoissa […]
Luomuinstituutti järjestää keväällä neljä webinaaria luomututkimuksen ajankohtaisista aiheista. Webinaarit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista. Webinaarisarja jatkuu syksyllä. Kaikkiin webinaareihin pääset samasta Zoom-linkistä, […]
Pakkausmerkinnät kertoo omalta osaltaan elintarvikkeen laadusta ja ominaisuuksista. Elintarvikelainsäädäntö määrittelee minimivaatimukset pakkausmerkinnöille, mutta pakkauksessa olevilla merkinnöillä saa kertoa muutakin tuotteesta. On vain tiedettävä, mitä saa […]
Kevään aikana Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelma tarjoaa monta mielenkiintoista infoa. Tervetuloa mukaan! 21.4. klo 15-16 Ihmisoikeuksien huomioiminen kotimaisissa hankinnoissa -webinaari. Ilmoittautuminen https://lnkd.in/eVrQvF_s Hankintaketjujen pidentyessä ihmisoikeuksiin tulee […]
Kasvinviljely ja kasvinjalostus ovat avainasemassa niin ilmastonmuutoksen hillinnässä kuin siihen sopeutumisessakin. Uudet disruptiiviset tekniikat, kuten vertikaaliviljely, voivat tulevaisuudessa vähentää ruuantuotannon kasvihuonekaasupäästöjä ja vapauttaa ruuantuotantoon käytettävää […]
Tule oppimaan käytännössä uusi, tuottava ja kestävä viljelymenetelmä, joka perustuu pysyvään penkkiviljelyyn! Työpajojen lomassa pääset keskustelemaan myös kumppanuusmaataloudesta. Työpajapäivissä opit pysyvän penkkiviljelyn perustamisen ja siihen […]
Askel eli Asiakaslähtöisyyden kehittäminen lyhyissä jakeluketjuissa -hanke järjestää neljä työpajaa, joissa opit yksilöimään ja tarinallistamaan tuotteesi, ottamaan edustavia valokuvia ja tekemään puoleensa vetäviä mainoksia Työpajoissa […]
Tervetuloa juhlistamaan kevättä ja kukkien puhkeamista Made in Maaseutu -hankkeen loppuseminaariin. Hanke aloitti toimintansa Erotu juurillasi! -seminaarilla ja kahden vuoden aikana olemme kasvattaneet varsia yhteiskehittämisen […]
Lähikalaa ammattikeittiöihin -hanke järjestää opintomatkan Itä-Suomeen kala-alan toimijoille 27.-29.4. Lähtö on ke 27.4. noin klo 8.00 Oulusta (Yliopistokatu 9) ja paluu pe 29.4. noin klo […]
Villiyrtit tutuiksi -etäluennolla keruutuotetarkastaja Anni Rintoo esittelee yleisimmät villiyrtit. Luennolla käydään läpi villiyrttien tunnistaminen, keruu ja käsittely. Lisäksi annetaan vinkkejä villiyrttien käyttöön. Villiyrtit ovat lähiruokaa […]
Functional Foods Forum (FFF) was founded in 2002 to strengthen Finland’s competitiveness and Finnish knowledge in the topical international trend – health-promoting foods. From the […]
Kevään aikana Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelma tarjoaa monta mielenkiintoista infoa. Tervetuloa mukaan! 28.4. klo 13–14 virtuaali-info, teemana sosiaalinen vastuullisuus. Ilmoittautuminen https://lnkd.in/e92Pn6Xx Tutustu ohjelmaan https://sakky.fi/fi/ekocentria/ekocentria/vastuulliset-ruokapalvelut
FutureCrops 2.0 hankkeessa luodaan verkostoa, jossa keskitytään erilaisiin erikoiskasveihin ja niiden viljelykiertoihin ja sekaviljelyyn. Alla olevasta linkistä voi ilmoittautua. Tilaisuus pidetään 28.4 klo 13 – […]
TuKeVa -hankkeessa (Tulevaisuuden kehitystarpeet varsinaissuomalaisessa ruokaketjussa) tehtiin vuoden 2021 aikana elintarvikeyritysten haastatteluita, joiden perusteella koostettiin niin maakunnallinen kuin alueellinen swot -analyysi. Vakka-Suomen alueella haastateltiin yhteensä […]