Loading view.
Luonnontuotealan hanketoteuttajien seuraava kokoontuminen on ma 29.11.2021 klo 12-14. Sisältöaiheita sopii ehdottaa Juhalle ja ilmoittautuminen myös hänelle juha.rutanen@helsinki.fi
Miten suunnittelet EU-menekkiohjelman yhdessä toisesta jäsenvaltioista tulevan kumppanin kanssa? Mitä kaikkea sinun tulee huomioida kun suunnittelet EU-menekkiohjelmaa vaikkapa Kiinaan? Miten EU-menekinedistämistuki tulee muuttumaan lähivuosina? Tule […]
Työpajassa tutustumme uudenlaisiin ruoantuotantotapoihin: • Solumaatalous: eläinten rehun tai ruoka-aineiden tuottaminen mikrobeja tai kasvisoluja hyödyntämällä tehdasolosuhteissa. • Kasvihuonetuotanto: olosuhdehallittu kerrosviljely (ns. vertikaaliviljely) kasvuhuoneessa, jossa hyödynnetään uusiutuvaa […]
Vastuullisten ruokapalveluiden hankintaopas julkaistaan 1.12. klo 13 - 15 järjestettävässä verkkotilaisuudessa. Tilaisuudessa kuulet esimerkkejä oppaan tarjoamista mahdollisuuksista kehittää ruokapalveluita entistä vastuullisimmaksi ja toimivammiksi. Ruokapalvelu voi […]
Artesaaniruokaan erikoistuminen on yksi mahdollisuus käsityömäisesti elintarvikkeita valmistavalle yritykselle erottua massasta. Elintarvikealan pienten yritysten kilpailutilanne on haastava, kun esim. isomman vähittäiskaupan hyllyssä on 20000 elintarvikenimikettä. […]
Launch of the Forum on Best Practices in the Agri-Food Supply Chain The European Commission is launching a 'Forum on Best Practices in the Agri-Food […]
Mitä veisin tuliaisiksi? Minkä matkamuiston ostaisin? Jokainen meistä on varmaan miettinyt näitä kysymyksiä. Tilaisuuden teemana ovat alueellisen identiteetin hyödyntäminen markkinoinnissa ja paikallisten tuotteiden muotoilu matkamuistoiksi. […]
Kuluttajaa kuunnellen -vuosiseminaarin järjestävät yhteistyössä valtakunnallinen Ruokasektorin koordinaatiohanke ja TEM Toimialapalvelut. Aamupäivällä ohjelmassa on kuluttajanäkökulmasta lähiruoan, luomun ja luonnontuotteiden ajankohtaisia kuulumisia. Iltapäivällä kuullaan muun muassa […]
Maa- ja metsätalousministeriö kutsuu maa-, metsä- ja ruoka-alan toimijoita keskustelemaan Euroopan unionin komission 17.11.2021 julkaisemasta lainsäädäntöehdotuksesta maailman metsäkadon vähentämiseksi. Tilaisuus järjestetään perjantaina 10. joulukuuta 2021 kello […]
Miten nopeuttaa suomalaisen ruoan taloudellista kannattavuutta? Löydämmekö ratkaisuja taloudellisen tilanteen kääntämiseksi nousuun? Miltä kansainvälinen tilanne näyttää? Isojen paineiden myllerryksessä suomalainen ruoantuotanto katsoo eteenpäin. Suomalaisen ruoan […]
Webinaari järjestetään tukemaan valmistelussa olevan kaupan tulevaisuusselonteon valmisteluja. Tilaisuuden avaa elinkeinoministeri Mika Lintilä. Ohjelmassa on alustuksia, paneelikeskustelu ja yhteiskeskustelua selonteon valmisteluun. Kaupan toimiala työllistää, luo […]
Tervetuloa Järvi-Suomen maaseudun ympäristö- ja ilmasto-ohjelman webinaariin keskiviikkona 15.12. klo 12.30-15.45! Vastuullista järkiruokaa Järvi-Suomesta -webinaarissa tutkijat esittelevät vision Järvi-Suomen roolista kiertotalouden mukaisessa kestävässä ruokajärjestelmässä ja alueen yritykset kertovat sitä edistävästä työstään. Pajaosuudessa jakaudutaan ryhmiin pohtimaan […]