Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kuluttajaa kuunnellen – Ruoka- ja luonnontuotealan vuosiseminaari

8.12.2021 @ 10:00 - 15:30

Kuluttajaa kuunnellen -vuosiseminaarin järjestävät yhteistyössä valtakunnallinen Ruokasektorin koordinaatiohanke ja TEM Toimialapalvelut.

Aamupäivällä ohjelmassa on kuluttajanäkökulmasta lähiruoan, luomun ja luonnontuotteiden ajankohtaisia kuulumisia. Iltapäivällä kuullaan muun muassa leipomoteollisuuden ja luonnontuotteiden toimialakatsausten tuloksia.

Aika: Ke 8.12.2021 kello 10-15.30 (linjat avautuvat noin klo 9.45)

Paikka: etäyhteys

Kohderyhmä: Elintarvikealan ja ruokasektorin yrittäjät, kouluttajat, kehittäjät, rahoittajat ja muut kiinnostuneet

Tilaisuus toteutetaan verkossa – osallistu: https://event.prospectumlive.com/ruoka-ja-luonnontuotealan-vuosiseminaari

Kaikille ilmoittautuneille lähetetään lisätietoja ja osallistumislinkki ennen tilaisuutta.

Ohjelma (lataa tästä pdf:nä)

9.45 – 10 Tervetuloa linjoille
10.00 – 12.00 Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita
aamupäivän puheenjohtaja projektipäällikkö Päivi Töyli, Turun yliopiston Brahea-keskus

Tervetuloa!
Miten suhtautuminen ruoan kotimaisuuteen ja lähiruokaan on muuttunut?
Tutkimuspäällikkö Merja Lintunen, Taloustutkimus
Mitä kuluttajat ajattelevat luomusta? Luomun kuluttajabarometrin tuloksia
Toiminnanjohtaja Aura Lamminparras, Pro Luomu ry
Palkokasvit pellolla ja pöydässä – kohtaavatko tuottajien ja kuluttajien näkemykset?
Tutkija Kirsi Korhonen, Luonnonvarakeskus
Kaksi yritystä yhdeksi – kuinka välttää yrityskauppojen sudenkuopat
Tuotepäällikkö ja partneri Katja Misikangas, Arctic Warriors Oy
Elintarvikeviennin osaajien koulutus
Yrittäjyyden yliopettaja Tarja Römer-Paakkanen, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

12.00 – 13.00 Tauko

13.00 – 15.30 TEM Toimialapalvelut: Elintarvike- ja luonnontuotealan vuosiseminaari
iltapäivän puheenjohtaja kehittämispäällikkö Katri Lehtonen, työ- ja elinkeinoministeriö

Avaus
Kehittämispäällikkö Katri Lehtonen, työ- ja elinkeinoministeriö
Kasvuyritykset kansainvälisesti ja toimialoittain
ekonomisti Samuli Rikama, työ- ja elinkeinoministeriö
Satojen leipomoiden Suomi – toimialaraportin ja elintarviketeollisuuden pk-toimialabarometrin julkaisu
Toimialapäällikkö Leena Hyrylä, Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Jaloittelutauko
Leipomo Rosten – Suolaista ja makeaa uudistuvasti
Toimitusjohtaja Kari Meltovaara, Leipomo Rosten Oy
Tulevaisuuden luonnontuoteala – toimialaraportin julkaisu
Toimialapäällikkö Sirkku Wacklin, Pohjanmaan ELY-keskus
Kansainvälistyvä elintarvikeala
Head of Food Program Esa Wrang, Food from Finland, Business Finland
15.30 Yhteenveto / Tilaisuus päättyy

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Päivi Töyli, paivi.toyli@utu.fi, www.aitojamakuja.fi
Toimialapäälliköt Leena Hyrylä, leena.hyryla@ely-keskus.fi ja
Sirkku Wacklin, sirkku.wacklin@ely-keskus.fi, www.tem.fi/toimialapalvelu
Kehittämispäällikkö Katri Lehtonen, TEM, katri.lehtonen@gov.fi
Erityisasiantuntija Petri Koskela, MMM, petri.koskela@gov.fi

Järjestäjät pidättävät oikeudet ohjelman muutoksiin.

Details

Date:
8.12.2021
Time:
10:00 - 15:30