Loading view.
Suoramyynti on hyvä tapa parantaa tilan kannattavuutta olivat tuotteina lampaanliha, lihajalosteet tai villa ja käsityöt. Vaikka tuotteet itsessään ovat hyvin erilaisia ja niiden myyntiin tarvitaan […]
Julkisen ruokapalvelun ja sopimusruokailun ammattilaispäivä järjestetään 2.11.2021. Ohjelmateemoja tälle syksylle ovat vastuullisuus, vireys ja valppaus. Käy katsomassa mitä kaikkea kiinnostavaa Ateria-ohjelmassa on tarjolla! Alla poimintoja […]
Löytääkö ulkomainen kuluttaja tuotteenne verkossa? Kuinka tavoitatte BtoB-asiakkaanne digiviidakossa? Osallistu Digifoodex-tukitreeneihin ja paranna sähköisen vientimarkkinoinnin taitojanne! Treenit on suunnattu erityisesti uusmaalaisille pienille ja keskisuurille elintarvikeyrityksille. […]
Elintarvikeviennistä kiinnostunut, osallistu Elintarvikeviennin ABC -webinaariin marraskuun aikana! 6-osaisen webinaarisarjan aikana osallistujat pääsevät tutustumaan elintarvikeviennin perusteisiin ja saavat vinkkejä viennin aloittamiseen. Webinaarien ajankohdat ja aiheet […]
Pohditko, millaista on lapsiin kohdistuva markkinointi? Miten ravitsemussuosituksiin sopimattomia tuotteita voisi parantaa? Millaisia ravitsemussitoumuksia voisi tehdä? Tervetuloa Itä- ja Pohjois-Suomen jaoston ja Elintarvikealan talous- ja […]
Vuoden 2021 Luonnontuotepäivät järjestetään Länsi-Lapissa 3.-4.11.2021. Kokoontumispaikkana on Kolari, Äkäslompolo. Ohjelma aloitetaan 3.11. retkeilyllä alan yrityskohteisiin, bussi lähtee aamulla Rovaniemeltä. Suunnitelmissa on myös toinen bussiretki, […]
Miten luonnontuotteita hyödynnetään elintarvikkeiden ja alkoholien valmistuksessa sekä ravintoloissa? Luonnontuotteista liiketoimintaa -seminaarissa tähän aiheeseen meitä taustoittaa useampi luonnontuotealan asiantuntija ja lisäksi saamme kuulla vinkkejä luonnontuotteiden […]
Energia- ja materiaalikatselmuksien avulla selvitetään, mihin yrityksessä energiaa tai materiaaleja kuluu. Kastelmusten tuloksena laaditaan lista potentiaalisista tehostamistoimista yrityksessä. Tervetuloa 3.11.2021 klo 9.30-11.30 kuuntelemaan ja kyselemään, […]
Maa- ja metsätalousministeriön rahoittamassa Hiilestä kiinni -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmassa on käynnissä 10 monitieteistä hanketta, joille on myönnetty yhteensä 10.7 miljoonan euron rahoitus. Käynnissä on parhaillaan […]
Tervetuloa verkostoitumaan ja vaikuttamaan ruokapalveluiden ja oppilaitosten väliseen yhteistyöhön! Etelä-Savon resurssiviisaat ruokapalvelut – tiedolla tehokkuutta prosesseihin ja vähähiilisyyteen – hanke kartoittaa, millaista osaamista, alan uutta […]
Löytääkö ulkomainen kuluttaja tuotteenne verkossa? Kuinka tavoitatte BtoB-asiakkaanne digiviidakossa? Osallistu Digifoodex-tukitreeneihin ja paranna sähköisen vientimarkkinoinnin taitojanne! Treenit on suunnattu erityisesti uusmaalaisille pienille ja keskisuurille elintarvikeyrityksille. […]
Elintarvikeviennistä kiinnostunut, osallistu Elintarvikeviennin ABC -webinaariin marraskuun aikana! 6-osaisen webinaarisarjan aikana osallistujat pääsevät tutustumaan elintarvikeviennin perusteisiin ja saavat vinkkejä viennin aloittamiseen. Webinaarien ajankohdat ja aiheet […]
Tule kuulolle saamaan oppia ja ideoita luomutuotteiden menekin lisäämiseksi! 9.11.2021 klo 9.30-12.00, ohjelma pdf:nä. Webinaarissa yrittäjät kertovat omakohtaisia kokemuksia yritystoiminnan kehittämisestä: 9.30 Tervetuloa linjoille! / […]
You are invited to join the webinar entitled Value-added products from the food industry side streams organized by the University of Turku (Finland) in collaboration […]
Lakeus Kokkaa -messut on hotelli-, ravintola- ja keittiöalan (HoReCa) ammattilaisille ja ostajille suunnattu ammattilaistapahtuma ja erinomainen verkostoitumispäivä. Suosittu messutapahtuma järjestetään 9. kerran kerran Seinäjoki Areenassa tiistaina 9.11. klo 12.30-17.30. […]
Agri-Food -klusteri on mukana SuperEcosystem Week -tapahtumassa, joka yhdistää tutkimuksen, kehityksen ja yritystoiminnan osana Sawosta Maailmalle -teemakuukautta. Maksuton virtuaalitapahtuma järjestetään Teamsissa ja SpatialChatissa 8. – […]
Ruokahävikin vähentämiseen on erilaisia mahdollisuuksia ja varsinaisen ruokahävikin vähentämisen tueksi onkin kehitetty erilaisia seuranta- ja mittauspalveluita. Tästä huolimatta ruokapalveluista syntyy edelleen hävikkiruokaa, jonka hyödyntämiseen on […]
Loppuseminaari järjestetään virtuaalisesti zoom-yhteydellä keskiviikkona 10.11.2021 klo 12 - 16 ja se on suunnattu agrometsätaloudessa toimiville maa- ja metsäyrityksille sekä luonnontuotteita jatkojalostaville yrityksille, jotka toimivat […]
Tervetuloa mukaan Hävikkifoorumin työpajoihin innovoimaan uusia hävikkiratkaisuja, joilla taklata kotitalouksien ruokahävikki! Työpajat järjestetään kolmessa työpajasarjassa, joissa pohditaan ja ideoidaan hävikkiratkaisuja ruoan verkkokaupan, päivittäistavarakaupan ja kodin […]
Tervetuloa verkostoitumaan ja vaikuttamaan ruokapalveluiden ja oppilaitosten väliseen yhteistyöhön! Etelä-Savon resurssiviisaat ruokapalvelut – tiedolla tehokkuutta prosesseihin ja vähähiilisyyteen – hanke kartoittaa, millaista osaamista, alan uutta […]
Valtakunnalliset Luomupäivät 11.-12.11.2021 järjestetään hybriditapahtumana. Tapahtuma järjestetään Seinäjoella, josta osa ohjelmasta striimataan myös verkkoon. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu tapahtumaan 24.10. mennessä. Tapahtuman järjestävät Luomuliitto, Luomuinstituutti, […]
Keski-Suomessa tapahtuu... puolivälissä marraskuuta kilpaillaan vuoden vauhdikkain ja elämyksellisin kilpailu, Amazing Keski-Suomi! Kilpailun aikana Jyväskylän naispesäpallojoukkue Kirittärien pelaajat kilpailevat toisiaan vastaan suorittaen erilaisia rasteja ympäri […]
Löytääkö ulkomainen kuluttaja tuotteenne verkossa? Kuinka tavoitatte BtoB-asiakkaanne digiviidakossa? Osallistu Digifoodex-tukitreeneihin ja paranna sähköisen vientimarkkinoinnin taitojanne! Treenit on suunnattu erityisesti uusmaalaisille pienille ja keskisuurille elintarvikeyrityksille. […]
Future Challenges in Hospitality – Ruokapalvelufoorumi on monialainen tapahtuma kaikille työelämästä ja ruokapalvelualan kehittämisestä kiinnostuneille. Tilaisuus on osa vuodesta 2006 lähtien toteutettua Future Challenges in Hospitality -seminaarien sarjaa. Matkailu- ja […]
Ruokaviraston kaikille avoimessa tiedepäivässä on tilaisuus tutustua Ruokaviraston ajankohtaisiin, terveyttä käsitteleviin tutkimuksiin. Päivän teemana on yhteinen terveys eli ruoan turvallisuus sekä kasvien ja eläinten terveys. […]
Elintarvikeviennistä kiinnostunut, osallistu Elintarvikeviennin ABC -webinaariin marraskuun aikana! 6-osaisen webinaarisarjan aikana osallistujat pääsevät tutustumaan elintarvikeviennin perusteisiin ja saavat vinkkejä viennin aloittamiseen. Webinaarien ajankohdat ja aiheet […]
Elintarvikeviennistä kiinnostunut, osallistu Elintarvikeviennin ABC -webinaariin marraskuun aikana! 6-osaisen webinaarisarjan aikana osallistujat pääsevät tutustumaan elintarvikeviennin perusteisiin ja saavat vinkkejä viennin aloittamiseen. Webinaarien ajankohdat ja aiheet […]
Kokkausillassa tehdään Marttaliiton Salla Kinnusen opastamana kolmen ruokalajin vegaaninen menu. Osallistujat saavat ennen tilaisuutta postitse tuotelahjoituksina ruokalajien valmistamista varten kolme tuotetta ja muut raaka-aineet osallistujien tulee […]
Aloitamme länsirannikolla sijaitseville elintarvikeyrityksille tarkoitetun valmennusohjelman, missä päämääränä on yritysten viennin käynnistäminen. Yritykset voivat olla isoja tai pieniä, koolla ei ole väliä. Tärkeintä on motivaatio, […]
Motiva järjestää syksyn aikana kaksi koulutustilaisuutta julkisia elintarvikehankintoja työssään tekeville. Koulutusten tavoitteena on kirkastaa oman kunnan tai hankintayksikön tavoitteita vastuullisille elintarvikehankinnoille sekä tarjota vinkkejä, esimerkkejä […]
Motiva järjestää syksyn aikana kaksi koulutustilaisuutta julkisia elintarvikehankintoja työssään tekeville. Koulutusten tavoitteena on kirkastaa oman kunnan tai hankintayksikön tavoitteita vastuullisille elintarvikehankinnoille sekä tarjota vinkkejä, esimerkkejä […]
Löytääkö ulkomainen kuluttaja tuotteenne verkossa? Kuinka tavoitatte BtoB-asiakkaanne digiviidakossa? Osallistu Digifoodex-tukitreeneihin ja paranna sähköisen vientimarkkinoinnin taitojanne! Treenit on suunnattu erityisesti uusmaalaisille pienille ja keskisuurille elintarvikeyrityksille. […]
Tässä webinaarissa syvennytään luonnontuotteiden turvalliseen käyttöön ja tuotantoon elintarviketoiminnassa sekä tuotteiden prosessointiin vaikuttavaan lainsäädäntöön. Webinaarissa tarkastellaan myös villiruokaan ja maastoruokailuun liittyviä riskejä ja säädöksiä. Tilaisuus […]
Tule verkostoitumaan ja rakentamaan yhdessä Pohjois-Pohjanmaan ruokaverkostoa! Oulussa järjestettävä tilaisuus on suunnattu elintarvikealan yrityksille ja muille toimijoille. Luvassa on tietoa Oulu2026 kulttuuripääkaupunki -tunnustuksen mahdollisuuksista yritystoimintaan, […]
Tervetuloa kuulemaan tuloksia ja yritysten kokemuksia kuitupohjaisten pakkausratkaisujen kehittämistyöstä LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin kanssa! KUPARI-hankkeen aikana on kehitetty Päijät-Hämeen ja Etelä-Karjalan pakkaavien yritysten tarpeisiin kuitupohjaisia […]
Yhteiskehittämisen työpaja lähiruoasta kiinnostuneille kuluttajille. Ostatko paikallisten tuottajien tuottamia elintarvikkeita? Oletko kohdannut haasteita ostaessasi paikallisia ruokatuotteita kaupastasi? Entä tunnetko paikallisia lähiruokatuotteita? Tervetuloa vaikuttamaan ja kehittämään […]
Mission Zero Foodprint -hanke käynnistettiin 2019 loppuvuodesta tavoitteenaan edistää ravintola-alan hiilineutraaliutta. Reilun kahden vuoden aikana hankkeessa on yhteiskehitetty ja kokeiltu digitaalisia ratkaisuja ja toimintamalleja hiilijalanjäljen minimoimiseksi […]
Miten hyödynnän sosiaalisen median työkaluja yrityksen asiakasviestinnässä tarpeiden mukaisesti? Some-markkinoinnin A ja O on, että olet valinnut asiakkaasi ja tiedät, kenelle tuotat somesisältöä. Sosiaalista mediaa […]
Elintarvikeviennistä kiinnostunut, osallistu Elintarvikeviennin ABC -webinaariin marraskuun aikana! 6-osaisen webinaarisarjan aikana osallistujat pääsevät tutustumaan elintarvikeviennin perusteisiin ja saavat vinkkejä viennin aloittamiseen. Webinaarien ajankohdat ja aiheet […]
Tilaisuudessa perehdytään vuosi sitten päivitettyihin elintarvikkeiden hankintakriteereihin ja saadaan vinkkejä hankintatavoitteiden käytäntöön viemisestä. Tilaisuudessa kuullaan useita esimerkkejä hankkijoiden toteuttamista markkinavuoropuheluista ja sopimuksen seurannan tavoista, joilla […]
Pienistä puroista suuria väyliä -hankkeessa kokoonnutaan vielä yksille PuroMeeteille syksyn aikana! Tavataan PuroMeetti JATKOILLA torstaina 25.11.2021 klo 12 – 14 ZOOM-webinaarissa tuttuun tapaan. Vaihdetaan vapaamuotoisesti […]
Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelma Varuke järjestää joka kuun viimeinen torstai "Varukkeessa tapahtuu" -virtuaali-infoja, joissa kuulet ruokapalveluiden vastuullisuuden etenemisestä. Marraskuun nettivälitteinen infotilaisuus on 25.11.2021 klo 13 - […]
Julkistne hankintojen neuvontayksikön marraskuun neuvontaklinikan teemana elintarvikemarkkinalain muutoksen vaikutukset julkisiin hankintoihin Aihetta esittelee lakimies Vaula Mäkinen, ja taustatukea antaa johtava lakimies Katariina Huikko. Perjantai 26.11. klo […]
Luonnontuotealan hanketoteuttajien seuraava kokoontuminen on ma 29.11.2021 klo 12-14. Sisältöaiheita sopii ehdottaa Juhalle ja ilmoittautuminen myös hänelle juha.rutanen@helsinki.fi
Miten suunnittelet EU-menekkiohjelman yhdessä toisesta jäsenvaltioista tulevan kumppanin kanssa? Mitä kaikkea sinun tulee huomioida kun suunnittelet EU-menekkiohjelmaa vaikkapa Kiinaan? Miten EU-menekinedistämistuki tulee muuttumaan lähivuosina? Tule […]
Työpajassa tutustumme uudenlaisiin ruoantuotantotapoihin: • Solumaatalous: eläinten rehun tai ruoka-aineiden tuottaminen mikrobeja tai kasvisoluja hyödyntämällä tehdasolosuhteissa. • Kasvihuonetuotanto: olosuhdehallittu kerrosviljely (ns. vertikaaliviljely) kasvuhuoneessa, jossa hyödynnetään uusiutuvaa […]
Vastuullisten ruokapalveluiden hankintaopas julkaistaan 1.12. klo 13 - 15 järjestettävässä verkkotilaisuudessa. Tilaisuudessa kuulet esimerkkejä oppaan tarjoamista mahdollisuuksista kehittää ruokapalveluita entistä vastuullisimmaksi ja toimivammiksi. Ruokapalvelu voi […]
Artesaaniruokaan erikoistuminen on yksi mahdollisuus käsityömäisesti elintarvikkeita valmistavalle yritykselle erottua massasta. Elintarvikealan pienten yritysten kilpailutilanne on haastava, kun esim. isomman vähittäiskaupan hyllyssä on 20000 elintarvikenimikettä. […]
Launch of the Forum on Best Practices in the Agri-Food Supply Chain The European Commission is launching a 'Forum on Best Practices in the Agri-Food […]
Mitä veisin tuliaisiksi? Minkä matkamuiston ostaisin? Jokainen meistä on varmaan miettinyt näitä kysymyksiä. Tilaisuuden teemana ovat alueellisen identiteetin hyödyntäminen markkinoinnissa ja paikallisten tuotteiden muotoilu matkamuistoiksi. […]