Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Webinaari vastuullisista julkisista elintarvikehankinnoista

25.11.2021 @ 09:00 - 11:30

Tilaisuudessa perehdytään vuosi sitten päivitettyihin elintarvikkeiden hankintakriteereihin ja saadaan vinkkejä hankintatavoitteiden käytäntöön viemisestä. Tilaisuudessa kuullaan useita esimerkkejä hankkijoiden toteuttamista markkinavuoropuheluista ja sopimuksen seurannan tavoista, joilla toimittajia on kannustettu innovatiivisten ja vastuullisempien tuotteiden ja ratkaisujen kehittämiseen.

Ohjelma 25.11. klo 9.00 – 11.30

9.00  Tervetuloa 
Elina Ovaskainen
, asiantuntija Motiva Oy

9.05  Mitä uutta löytyy päivitetyistä elintarvikkeiden vastuullisuuskriteereissä?
Elina Ovaskainen
, asiantuntija Motiva Oy

9.25   Näin viet hankintatavoitteet käytäntöön  
Auli Väänänen
, erityisasiantuntija, hankintalähettiläs,
Maa- ja metsätalousministeriö

9.50   Tauko

10.00  Esimerkkejä markkinavuoropuheluiden toteutuksesta, sopimuksen seurannasta ja innovatiivisista elintarvikehankinnoista 

  • Miten tuottajia kannustetaan vähähiilisiin ja vastuullisempiin tuotantomenetelmiin? 
    Suvi Haukioja, palvelupäällikkö, Arkea Turun kaupungin ruokapalvelut
  • Elintarvikehankinta ja sopimuksen aikainen seuranta Leijona Cateringissa 
    Laura Varpasuo
    , vastuullisuuspäällikkö, Leijona Catering
  • Tuotekehityksestä hankintoihin – kokeilevaa kehittämistä Mikkelissä 
    Mia Hassinen
    , palvelujohtaja, Mikkelin kaupunki
  • Mitä opimme edellisen sopimuskauden aikaisesta seurannasta?  
    Mari Portaala
    , ruokapalveluohjaaja, Salon ruokapalvelut
  • Innovatiivinen hankinta ja tuotekehitys – lähiruoka ja uusi kasvisproteiinituote
    Kirsi Ahosola, palvelupäällikkö, Polka Oy, Pohjois-Karjalan ruokapalvelut

11.25    Yhteenveto päivän opeista  
Elina Ovaskainen
, Motiva Oy

11.30    Tilaisuus päättyy 

Ilmoittautuminen viimeistään 23.11. linkin kautta.

Details

Date:
25.11.2021
Time:
09:00 - 11:30