Tietoprovinssi 2024 – Kestävät ruokaratkaisut, Seinäjoki

Tietoprovinssi on vuosittain järjestettävä tiedon tapahtuma, joka esittelee eteläpohjalaista tutkimusta, kehittämistä ja koulutusta. Vuoden 2024 Tietoprovinssi järjestetään aamupalatilaisuuksina tiistaiaamuisin klo 8.30-10.30 syyskuussa ravintola Treffissä (Frami D-rakennus). […]

PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennusteen julkistus

Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa syksyn maa- ja elintarviketalouden ennusteensa webinaarissa tiistaina 24.9. klo 10.00. Ruokamarkkinat ovat sopeutumassa uuteen tasapainoon viime vuosien rajujen hintamuutosten jälkeen. Maa- […]

Ihmisen terveys luonnosta: Ruokatuotannon ja ympäristöterveyden yhteys

Miten monimuotoinen luonto edistää terveyttä ruoassa? Tule kuulemaan ja keskustelemaan uusimmista tiedoista ja tutkimusoletuksista. Miten tuottaa ruoka siten, että se säilyttää kaiken terveellisyytensä? Voiko terveysvaikutuksia jopa lisätä kasvinjalostuksella tai tuotantotapoja kehittämällä? Uusi tieto ja uusimmat hypoteesit liittyvät yhteisen terveyden (One Health) käsitteeseen, lääketieteellisen ekologian biodiversiteettihypoteesiin sekä uusimpaan tietoon nanokokoisten solunulkoisten vesikkeleiden roolista luontoyhteydessä.​ ​Tapahtuman aika ja paikka: 25.9.2024 klo 13–15, Tiedekulma, Helsinki​ […]

GEOfood infotilaisuus, Lappajärvi

Kraatterijärvi Geoparkin kiehtova syntytarina ja geologinen perimä mahdollistavat uutta yhteistyötä ja verkostoja myös ruokatuotteiden kehittämiseen ja yhteismarkkinointiin. Kraatterijärvi GEOfoodiin ja sen ympärille ollaankin rakentamassa yritysryhmä […]

Uusiutuva vety teollisuuden tukena -webinaari, Etelä-Pohjanmaa

Haluatko olla mukana luomassa kestävämpää huomista? Tarjoamme sinulle mahdollisuuden osallistua kahteen maksuttomaan webinaariin, joissa käsitellään ajankohtaisia ja tärkeitä kestävän kehityksen teemoja. Tule mukaan ja vie organisaatiosi vastuullisuuden […]

ETS: Moniaistinen kuluttaja –aistien vaikutus kulutuskäyttäytymiseen

Elintarvikealan kilpailluilla markkinoilla yritysten on tärkeää ymmärtää kuluttajia yhä paremmin ja kokonaisvaltaisemmin. Tule mukaan kiinnostavaan webinaariin, jossa syvennytään aistihavaintojen ja kuluttajan päätöksenteon risteyskohtaan.   Webinaarissa […]

Ravintolan ruokatuotannon kannattavuuden kulmakivet, Helsinki

Tämä koulutus ei vain syvennä osaamistasi, vaan myös varustaa sinut ja tiimisi työkaluilla, jotka ovat elintärkeitä ravintolasi menestyksen kannalta. Tämä koulutus on suunnattu lounasravintolan keittiöhenkilökunnalle […]

Ruokavientiselvitys -julkaisutilaisuus

Petteri Orpon hallitusohjelmaan on kirjattu tavoite ruokaviennin kaksinkertaistamisesta. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää yritys-ja toimijakentän tarpeiden tuntemusta ja yhteisen ymmärryksen luomista pysyväisluontoisten toimintamallien muodostamiseksi. Maa- ja metsätalousministeriön […]