Suomalaisen ruoan päivä

Suomalaisen ruoan päivä 4.9. nostaa oman maan ruoan hetkeksi arjen yläpuolelle. Viime vuosien kokemukset ovat osoittaneet, että itsestäänselvyytenä pitämämme maukas, ravitseva, puhdas ja riittävä ruoka […]

Tiede ja teknologia -ratkaisuja kestävään ruoan tuotantoon Suomessa

Suomalaisen ruoan päivänä 4.9. Elintarviketieteiden Seura järjestää yhdessä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa kaikille avoimen webinaarin. Webinaarissa käsitellään kestävän ruokatuotannon tekoja tieteellisestä näkökulmasta ja sitä millaisia haasteita […]

Lähiruokatapahtuma Savonlinnan torilla

Tapahtumassa 4.9.2024 on myös lähiruokatori paikallisille tuottajille, jatkojalostajille ja ruokapalveluyrityksille. Kysy lisää ja varaa paikkasi niina.lallukka@savonlinna.fi

Tuotteistamisen tuki -kiertue Lappeenrannassa

Kaikille avoin Tuotteistamisen tuki -tapahtuma kiertää tapaamassa elintarvike- ja käsityö/designalan yrittäjiä kolmessa maakunnassa 3.-5.9.2024 Tuo ruokalahjatuotteesi arvioitavaksi ja hae asiantuntijoiden vinkit tuotekehitykseen! Tuotteistamisen tuki -tapahtumassa […]

Ruokaprovinssi-kahvit: Lähiruokapäivän etkot

Valtakunnallinen Lähiruokapäivä (ent. Osta tilalta -päivä) järjestetään tänä vuonna 7.-8.9. kaikkialla Suomessa. Etelä-Pohjanmaa, tarkemmin Keskikylä on saanut kunnian toimia tämän valtakunnallisen tapahtuman avajaisten pitopaikkana. Avajaiset […]

Herkkujen Häme Hämeenlinnan torilla

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Herkkujen Häme -tapahtuma saa jatkoa tänä vuonna, suomalaisen ruoan päivänä, 4.9. Paikalla on hämäläisiä aitojen makujen alkutuottajia ja ruoka-alan ammattilaisia […]

Tuotteistamisen tuki -kiertue Mikkelissä

Kaikille avoin Tuotteistamisen tuki -tapahtuma kiertää tapaamassa elintarvike- ja käsityö/designalan yrittäjiä kolmessa maakunnassa 3.-5.9.2024 Tuo ruokalahjatuotteesi arvioitavaksi ja hae asiantuntijoiden vinkit tuotekehitykseen! Tuotteistamisen tuki -tapahtumassa […]

Lisää järvikalaa lautasille – aloitustilaisuus Juvalla

Kotimaisen, varsinkin järvikalan käytön lisäämistä puoltavat vastuullisuuden eri osa-alueet. Ammattikeittiöiden rooli kalan käytön tunnettuuden, ravitsemuksen, terveellisyyden ja myös kestävän ruokajärjestelmän edistäjänä koetaan tärkeänä. Uusien Pohjoismaisten […]