• Luonnontuotealan tutkimusseminaari Kajaanissa

    Laadukkailla tuotteilla uusia avauksia Oulun yliopiston Kajaanin yliopistokeskus järjestää yhteistyökumppaneineen valtakunnallisen luonnontuotealan tutkimusseminaarin Kajaanissa 5.11.2019. Paikkana on Kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsä, Kouta-Sali. Seminaari on avoin […]

  • Verkostoidu hyönteisalan tulevaisuuteen -seminaari Oulussa

    Voisivatko hyönteiset tuoda uutta surinaa liiketoimintaasi? Hyönteisalalla tapahtuu. Tule kuulemaan ja keskustelemaan, millaisia liiketoimintamalleja hyönteisalalla voitaisiin hyödyntää, mitä kuluttajatutkimus tuo huipputuotteiden kehitykseen tai miten hyönteiset […]

  • Murula – musiikki, ruoka ja lapset

    Murula (musiikki, ruoka ja lapset) saattaa aktiiviset eteläpohjalaiset toimijat musiikin- ja ruokatutkimuksen saralta yhteen lastenkasvatuksen pariin. Tarkoituksena on luoda pohjoismainen hanke, jossa tutkitaan esteettisen kokemuksen […]

  • Nimisuojasta vetovoimaa Uudenmaan ruokatuotteille

    Tule kuulemaan tärkeää asiaa nimisuojasta. Asiantuntijana puhumassa Marjo Särkkä-Tirkkonen, erikoissuunnittelija Helsingin yliopistosta, Ruralia-instituutti. Nimisuoja on EU-tason laatujärjestelmä, jonka avulla voidaan suojata tuotteita vakiintuneen nimen väärinkäytöltä […]

  • Kauppa 2.0 – Näkymiä kaupan tulevaisuudesta Lappeenrannassa

    Onko kivijalkakaupoilla tulevaisuutta kaupungistumisen ja digitalisaation megatrendien puristuksessa? Keskittyvätkö kaupan palvelut kaupunkikeskustoihin ja ostammeko tulevaisuudessa kaiken verkosta? Vai pelastavatko digitaaliset ratkaisut kaupat maaseudulla? Millä keinoin […]

  • Taival lautaselle Taivalkoskella

    Onko sinullakin tavoitteena löytää tuotteellesi reitti matkailijan lautaselle tai polku uusille markkinoille? Hienoa – siinä tapauksessa olemme oikealla asialla! Tule mukaan polkaisemaan käyntiin Vilma -hanke, […]

  • Valtakunnalliset Luonnontuotepäivät Kajaanissa

    Luonnontuotealan perinteisessä valtakunnallisessa tapahtumassa tarkastellaan tällä kertaa erityisesti raaka-aineiden saatavuuden haasteita ja digitalisaation tarjoamia ratkaisuja, luonnontuotteiden liittymäpintoja hyvinvointiin sekä alan kilpailukykytekijöitä. Retkeilypäivänä tutustumme Kainuun yritystoimintaan. […]

  • Luomupäivät Jyväskylässä

    Valtakunnalliset Luomupäivät järjestetään tänä syksynä Jyväskylässä. Tapahtumapaikkana toimii Sokos Hotel Aleksandra rautatieaseman välittömässä läheisyydessä. Tapahtuman teemoja ovat hiiltä sitovat viljelymenetelmät sekä luomusiemen- ja vihannestuotanto. Osallistujat […]

  • Sivukierto -työpaja Ilmajoen Koskenkorvalla

    Elintarvikeprosessien erilleen kerättyjen sivujakeiden hyödyntäminen -hankkeen tavoitteena on kehittää sivujakeiden käsittelyyn yrityskohtaisia toimintamalleja elintarvikeraaka-aineita tuottaville, hyödyntäville ja jatkojalostaville yrityksille sekä vähentää ravinteiden kulkeutumista vesistöihin. Tavoitteena […]