• Keruutuotteet laadukkaina metsästä pöytään

    Keruutuotteemme, villinä kasvavat luonnonmarjat, -sienet ja luonnonyrtit ovat arvostettuja monista syistä. Ne ovat terveellisiä, puhtaita ja myös ympäristön kannalta einomainen valinta. Tuotantoketjun alku, keruutoiminta, on […]

  • Luomu 2.0 -ohjelman toimeenpanon sidosryhmätilaisuus

    Maa- ja metsätalousministeriö ja Luomuinstituutti kutsuvat Teidät Luomu 2.0 -ohjelman toimeenpanon sidosryhmätilaisuuteen torstaina 15.12.2022 Mikkeliin (Mikkelin yliopistokeskuksen auditorio, Unica-rakennus, Lönnrotinkatu 5). Tilaisuuden ohjelma 15.12.2022 klo […]

  • Elintarvikealan virtuaalikahvien koonti, Itä- ja Pohjois-Suomi

    Itä- ja Pohjois-Suomen ELMO-yhteistyö järjestää jatkoa marraskuussa käynnistetyille elintarvikealan virtuaalikahveille. Marraskuun kahvien koonnin voit lukea täältä. Edelliseen tapahtumaan osallistuneiden toiveesta seuraavien virtuaalikahvien teemana on vienti. […]

  • LLL – Ruokasektorin koordinaatiohankkeen infoa hankerahoittajille -webinaari

    Valtakunnallinen Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – Ruokasektorin koordinaatiohanke järjestää erityisesti ruokasektorin hankkeita rahoittaville tahoille ajankohtaisinfon kaksi kertaa vuodessa. Ajankohtaisinfoissa esitellään lähiruokaan, luomuun ja luonnontuotteisiin liittyviä […]

  • Rakasta ongelmia – löydä datasta ratkaisuja

    Vuoden 2022 aikana toteuttu Datasta kasvua -valmennus matkailu ja ravintola-alan pk-yrityksille muokkasi ja tuotti merkittävän määrän oppimismateriaalia, järjesti asiantuntijawebinaareja ja tarjosi dataliiketoimintasparrauksia. Kaikki tämä, jotta […]

  • Ruokaprovinssikahvit, Etelä-Pohjanmaa

    Ruokaprovinssin eli Etelä-Pohjanmaan ruokamaakunnan yhteiset ruokaprovinssikahvit ovat joka kuukauden ensimmäinen KEKSIviikko klo 14.00-14.30 etätoteutuksena. Kevään kahden ensimmäisen kahvittelun aiheena... 4.1.2023 klo 14.00 – Ruokaprovinssistrategian esittely, […]

  • Maaseudun makumuistot tuotteiksi -infotilaisuus, Etelä-Savo ja Kymenlaakso

    Tervetuloa kuulemaan ruokamatkailun ajankohtaisia kuulumisia! Kerromme myös ruokatuliaisten pilotoinneista, joihin etsimme mukaan yrityksiä Etelä-Savosta ja Kymenlaaksosta. Pilotointi mahdollistaa yritysten ruokalahjoiksi soveltuvien tuotteiden kehittämisen. Tilaisuus järjestetään […]

  • Ruoka-allergeenit ja niiden hallinta -webinaari

    Allergeenit aiheuttavat toistuvasti takaisinvetoja Suomessa. Allergeenit ovat ainesosia, jotka voivat aiheuttaa allergia- tai yliherkkyysreaktioita. Intoleranssilla tarkoitetaan muita yliherkkyysreaktioita kuin allergiasta johtuvia. Osa ruoka-aineista voi aiheuttaa […]