Varhaisperunan juhlaa Turussa ja Nauvossa

Neitsytperunafestivaali  Aika: 14.-15.6.2024 klo 12-20 Paikka: Panimoravintola Koulun sisäpiha, Eerikinkatu 18 20100 Turku Tervetuloa kesän leppoisimpaan tapahtumaan! Myynnissä maisteluannoksia viideltä eri ravintolalta: Panimoravintola Koulu, Nomad Food and […]

LLL – Ruokasektorin koordinaatiohankkeen infoa hankerahoittajille -webinaari

Valtakunnallinen Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – Ruokasektorin koordinaatiohanke järjestää erityisesti ruokasektorin hankkeita rahoittaville tahoille ajankohtaisinfon keskiviikkona 9.00 - 10.30. Tapaamisessa esitellään lyhyesti ajankohtaisia ruokasektoriin liittyviä asioita […]

Farmari Seinäjoki

Farmari-maatalousnäyttely järjestetään Ruokaprovinssin ytimessä Seinäjoella 4.-6.7.2024. Tapahtumapaikkana on edellisistä näyttelyistä tuttu Uimahalli-Urheilutalon ja Seinäjoki Areenan alue, joen varressa keskustan kupeessa. Lisätietoja https://www.farmari.net/

Uuden perunan juhla, Tyrnävä

Kotimaista uuden sadon ruokaa ja uutta perunaa juhlistetaan Tyrnävällä Uuden perunan juhlassa 31.7.–3.8.2024. Juhla on yksi Oulu2026 -tapahtumista. Luvassa niin päivä- kuin iltaohjelmaa musiikin, ruokien […]

Elintarvikealan opintomatka Öjebyn Agro Parkiin, Ruotsiin

Lähde ClimateFood-hankkeen matkaan tutustumaan naapurimaan ilmastoviisaaseen elintarviketuotantoon. Opintomatkalle pääset mukaan joko Rovaniemeltä, Torniosta tai Oulusta. Reissu on avoin kaikille; ruoantuottajille, elintarvikeyrityksille, ruokasektorin kehittäjille ja muille kiinnostuneille. Opintomatkalle […]

Ruokasektorin Tutkimustiistai: REKO-selvityksen tuloksia

Syyskuun tutkimustiistaissa 3.9.2024 klo 9-10  esitellään REKO-toimintaan liittyvän selvityksen tuloksia. Laita jo kalenteriin - tarkempaa tietoa täydennetään tähän. Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – Ruokasektorin koordinaatio […]

Suomalaisen ruoan päivä

Suomalaisen ruoan päivä 4.9. nostaa oman maan ruoan hetkeksi arjen yläpuolelle. Viime vuosien kokemukset ovat osoittaneet, että itsestäänselvyytenä pitämämme maukas, ravitseva, puhdas ja riittävä ruoka […]

Tiede ja teknologia -ratkaisuja kestävään ruoan tuotantoon Suomessa

Suomalaisen ruoan päivänä 4.9. Elintarviketieteiden Seura järjestää yhdessä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa kaikille avoimen webinaarin. Webinaarissa käsitellään kestävän ruokatuotannon tekoja tieteellisestä näkökulmasta ja sitä millaisia haasteita […]

Lähiruokatapahtuma Savonlinnan torilla

Tapahtumassa 4.9.2024 on myös lähiruokatori paikallisille tuottajille, jatkojalostajille ja ruokapalveluyrityksille. Kysy lisää ja varaa paikkasi niina.lallukka@savonlinna.fi