• Julkiset hankinnat kotimaisen ruoankäytön edistäjänä -webinaari

    Suuren ostomäärän vuoksi julkisen sektorin elintarvikehankinnoilla on merkittävä rooli hyvinvoinnin, työllisyyden, oman talousalueen ja ympäristötavoitteiden edistämisessä. Suomen hallitusohjelmakin nostaa esille kotimaisten ruoankäytön edistämisen julkisissa hankinnoissa. […]

  • Versoista voimaa Turussa

    Turku, Forum Marinum Linnankatu 72, Turku

    Versot ovat ravinteikkaita, runsaasti erilaisia arvokomponentteja sisältäviä, ympärivuotisesti kasvatettavia siementaimia, joiden etuna on pieneltä pinta-alalta saatava suuri satomäärä. Versoja voidaan hyödyntää tuoretuotteena salaatin tapaan tai […]

  • Hungry for Finland – Ruokamatkailun tuotteistaminen, Etelä-Karjala

    Lappeenrannan Upseerikerho Upseeritie 2, Lappeenranta

    Yhdessä tekoja! Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua! Miksi ihmeessä Suomen ruokamatkailun kehittämistä? Matkailija syö ja juo useita kertoja päivässä. Positiiviset, odotukset ylittävät kokemukset, […]

  • Aamiaistuotteen kehittämispäivä Porvoossa

    Bosgårdin kartano Bosgårdintie 68, Porvoo

    Lomalaidun vastaa valtakunnallisesta ruokamatkailun kehittämisestä ja edistämisestä osana Ruokavienti Kasvuun-hanketta. Päätavoitteena on parantaa maaseudun matkailuyritysten ruokapalvelujen myyntiä ja kannattavuutta sekä kehittää yhteistyötä alan toimijoiden kesken. Lomalaidun […]

  • Kotimaiset kasviproteiinit ammattikeittiössä -tilaisuus Loimaalla

    Novida-ammattiopisto Myllykyläntie 8, Loimaa

    Kotimaisten kasviproteiinien viljely ja niiden saatavuus ammattikeittiöiden käyttöön on merkittävästi lisääntynyt. Monipuolisella ja osaavalla kasvisproteiinien käytöllä ja kotimaisten raaka-aineiden tuoteinnovaatioilla monipuolistetaan, uudistetaan ja varmistetaan ravitsemuksellisesti […]

  • Uutta kotimaisista kasviproteiineista, Helsinki

    Helsinki, Oodi-kirjasto Töölönlahdenkatu 4, Helsinki

    Euroopan kasviproteiinituotteiden markkinat ovat kasvussa. Kasvipohjaisten tuotteiden suosiota tukevat osaltaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja terveyteen sekä ekologisuuteen ja vastuulliseen kuluttamiseen liittyvät vahvat trendit. Ruokavalioiden ympäristövaikutukset kiinnostavat […]

  • Potkua ruoka-alan yritysten kehittämiseen! Pieksämäellä

    Ravintola Hilpeä Hospodar Savontie 9, Pieksämäki

    Miten Etelä-Savo voisi erottua muista edukseen ruoka-alalla sekä ruokaa ja matkailua yhdistämällä? Maaseudun yritysrahoitus on myös alan yritysten ulottuvilla. Tule kuulemaan mitä yrityksille on tarjolla rahoitus- […]

  • TäsmäViljely -foorumi Salossa

    Astrum-Keskus Salorankatu 5-7, Salo

    ​Täsmäviljelyteknologiasta voi hyötyä koko kotimainen elintarvikeala. Seminaari tarjoaa tietoa ja uusia avauksia esimerkiksi resurssitehokkaaseen viljelyyn, hiilen sidontaan, turvalliseen ruokaan ja kyberturvallisuuteen. Foorumi on samalla myös […]

  • Euroja viennistä ja erikoiskasveista -viljelijäseminaari Hämeenlinnassa

    Vanajan Parvi Vanajantie 10, Hämeenlinna

    Kannattaako perusviljaa viljellä 2 euron tuntipalkalla vai saada parempaa kannattavuutta viennillä ja erikoiskasveilla? Onko tulevaisuus hömppäheinässä vai lisäarvotuotteissa? Tervetuloa kuulemaan, miten viljelijät ja elintarvikeyritykset voivat […]

  • Potkua ruoka-alan yritysten kehittämiseen! Mikkelissä

    Bistro Holvi Savilahdenkatu 11, Mikkeli

    Miten Etelä-Savo voisi erottua muista edukseen ruoka-alalla sekä ruokaa ja matkailua yhdistämällä? Maaseudun yritysrahoitus on myös alan yritysten ulottuvilla. Tule kuulemaan mitä yrityksille on tarjolla rahoitus- […]