KIKE Markkinakatsaukset: Uudet lisäarvokonseptit maailmalla

Ajankohtaisista viennin aiheista tiedottavat KIKE Markkinakatsaukset jatkuvat jälleen Aiheena: Uudet lisäarvokonseptit maailmalla - miten rakennan lisää kilpailukykyä vientituotteisiini  Syksyn KIKE Markkinakatsaus esittelee maailmalta kerättyjä kiinnostavia […]

Ahvenanmaan Sadonkorjuujuhlat / Skördefesten på Åland

Lämpimästi tervetuloa Ahvenanmaan Sadonkorjuujuhlille syyskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna! Tapahtuma tarjoaa unohtumattomia maalaiselämyksiä kaikenikäisille vauvasta vaariin. Kiertele maaseudulla, maistele kausituotteista valmistettua lähiruokaa ja ota selvää mitä […]

Likis – Lähiruokatapahtuma Oulussa / Likis – Local Food Event in Oulu

Tarjolla lähiruokaa, kotimaisia käsitöitä sekä elämyksiä koko perheelle! Likiksessä on muun muassa sieninäyttely, lampaan kerintänäytös, polkutraktoriajoa ja keppihevosratsastusta. Pääset myös rapsuttamaan alpakoita, lampaita ja kaverikoiria, […]

EU:n luomutuotannon päivä

Euroopan unionin virallista luomutuotannon päivää juhlitaan 23.9. monin tavoin koko Euroopassa. Merkkipäivä on osa EU:n vihreän siirtymän toimeenpanoa ja EU:n luomutuotannon toimintasuunnitelmaa. Päivän tarkoituksena on […]

Tietoprovinssi 2024 – Kestävät ruokaratkaisut, Seinäjoki

Tietoprovinssi on vuosittain järjestettävä tiedon tapahtuma, joka esittelee eteläpohjalaista tutkimusta, kehittämistä ja koulutusta. Vuoden 2024 Tietoprovinssi järjestetään aamupalatilaisuuksina tiistaiaamuisin klo 8.30-10.30 syyskuussa ravintola Treffissä (Frami D-rakennus). […]

Ihmisen terveys luonnosta: Ruokatuotannon ja ympäristöterveyden yhteys

Miten monimuotoinen luonto edistää terveyttä ruoassa? Tule kuulemaan ja keskustelemaan uusimmista tiedoista ja tutkimusoletuksista. Miten tuottaa ruoka siten, että se säilyttää kaiken terveellisyytensä? Voiko terveysvaikutuksia jopa lisätä kasvinjalostuksella tai tuotantotapoja kehittämällä? Uusi tieto ja uusimmat hypoteesit liittyvät yhteisen terveyden (One Health) käsitteeseen, lääketieteellisen ekologian biodiversiteettihypoteesiin sekä uusimpaan tietoon nanokokoisten solunulkoisten vesikkeleiden roolista luontoyhteydessä.​ ​Tapahtuman aika ja paikka: 25.9.2024 klo 13–15, Tiedekulma, Helsinki​ […]

Ravintolan ruokatuotannon kannattavuuden kulmakivet, Helsinki

Tämä koulutus ei vain syvennä osaamistasi, vaan myös varustaa sinut ja tiimisi työkaluilla, jotka ovat elintärkeitä ravintolasi menestyksen kannalta. Tämä koulutus on suunnattu lounasravintolan keittiöhenkilökunnalle […]

Ruokasektorin Tutkimustiistai

Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – Ruokasektorin koordinaatio järjestää tutkimustiistai-infoja, joissa esitellään teemaan liittyviä ajankohtaisia tutkimuksia ja tuloksia. Tutkimustiistait järjestetään Teams-kokouksina ja niihin ovat tervetulleita kaikki […]