Hämeen ruoka-alan hanketoimijoiden yhteistyön jatkot – miten eteenpäin, Lahti
Hämeen ruoka-alan hanketoimijat tapaavat seuraavan kerran torstaina 31.10.2024 klo 13–16 Malskilla, Lahdessa. Tapaamisen tavoitteena on pohtia, miten yhteistyötä jatketaan vuodenvaihteen jälkeen. Lisäksi luvassa on kurkistuksia […]
Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaveri
Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke järjestää Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaverin 4.11.2024 klo 12.00 – 14. Sisältöaiheita voi ehdottaa Juhalle ja ilmoittautuminen myös hänelle juha.rutanen@helsinki.fi
Luomupäivät, Seinäjoki
Valtakunnalliset Luomupäivät järjestetään Seinäjoella 5.–6.11.2024. Tapahtuma kokoaa yhteen luomualan toimijat viljelijöistä neuvojiin, virkamiehistä tutkijoihiin, opiskelijoista hankevetureihin. Tule mukaan oppimaan ja verkostoitumaan! Tapahtuman teemaa – ”vahvasti […]
ETS: Riskienhallinta elintarvikealalla ja NIS2-direktiivi – Onko tämä minulle?, Teams
NIS2-direktiivin myötä elintarvikeala on nyt osa kyberturvallisuuslain soveltamisalaa. Tämä tarkoittaa, että perinteinen riskienhallinta on laajennettava kattamaan myös kaikki kyberturvallisuuden uhat. Mutta mitä tämä käytännössä tarkoittaa? […]
Kalatalouden Innovaatiopäivät
Vuoden innostavin tapahtuma on taas täällä! Ohjelmassa muun muassa: Henri Alén: Uteliaisuutta, innovointia ja epäonnistumisia kokin maailmasta Linda Frithiof, Sjömatsfrämjandet: kalan menekinedistäminen Ruotsissa Factory-ravintoloiden Matti Karvonen: Kalankäyttö ja […]
Ruokaprovinssin Keksiviikkokahvit, etänä: Ideasta tuotteeksi – Case Hunajahetki
Yrittäjä ja mehiläistarhaaja Jemina Valli Hunaja Hetkestä on käynyt läpi mielenkiintoisen tuotekehitysprojektin, jossa mehiläistuote on muuttunut ideasta myyntikuntoiseksi tuotteeksi. Mitä kaikkea polulle on mahtunut? Onnistumisia, […]
Kansainvälisten asiakkaiden kohtaaminen – Suomeen muuttaneiden kokemuksia, Teams, Pohjois-Pohjanmaa & Kainuu
Tervetuloa kuuntelemaan Parasta paikallista pöytiin -hankkeen järjestämää infosarjaa. Sarja koostuu viidestä tilaisuudesta, joissa keskustellaan yritystoiminnan aloittamiseen, elintarvikehuoneiston perustamiseen ja kansainvälisten asiakasryhmien kohtaamiseen liittyvistä teemoista. Tietoiskut […]
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi, Helsingissä, Turussa ja Seinäjoella
Klubi-illoissa keskitytään tarkastelemaan ruokaa, ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista sekä tieteelliseltä että gastronomiselta kantilta. Osallistujia yhdistää kiinnostus ruokaan. Jokaiseen klubi-iltaan kuuluu aina kaksi luentoa eri tieteenaloilta […]
Kestävyyttä ruokaketjuun-seminaari, Etelä-Pohjanmaa
Tilaisuudessa kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja, verkostoidutaan ruokaketjun toimijoiden kanssa sekä opitaan käytännön ratkaisuja siitä, miten ruokaketjustamme voidaan tehdä entistä kestävämpi ja miten voisimme lisätä yhteistyötä. Tilaisuus […]
Suomen ruokalahjakilpailu 2024 -tulosten julkistus
Syksyllä 2024 on haussa Suomen paras ruokalahja! Suomen ruokalahjakilpailussa palkitaan ruokamatkamuistoiksi ja liikelahjoiksi soveltuvia kotimaisista raaka-aineista valmistettuja ruoka-, design- ja käsityötuotteita, jotka kertovat tarinan ja tuovat esiin […]