PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennusteen julkistus
Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa syksyn maa- ja elintarviketalouden ennusteensa webinaarissa tiistaina 24.9. klo 10.00. Ruokamarkkinat ovat sopeutumassa uuteen tasapainoon viime vuosien rajujen hintamuutosten jälkeen. Maa- […]
Ihmisen terveys luonnosta: Ruokatuotannon ja ympäristöterveyden yhteys
Miten monimuotoinen luonto edistää terveyttä ruoassa? Tule kuulemaan ja keskustelemaan uusimmista tiedoista ja tutkimusoletuksista. Miten tuottaa ruoka siten, että se säilyttää kaiken terveellisyytensä? Voiko terveysvaikutuksia jopa lisätä kasvinjalostuksella tai tuotantotapoja kehittämällä? Uusi tieto ja uusimmat hypoteesit liittyvät yhteisen terveyden (One Health) käsitteeseen, lääketieteellisen ekologian biodiversiteettihypoteesiin sekä uusimpaan tietoon nanokokoisten solunulkoisten vesikkeleiden roolista luontoyhteydessä. Tapahtuman aika ja paikka: 25.9.2024 klo 13–15, Tiedekulma, Helsinki […]
Ilmastovaikutusdatasetti – kattava aineisto ravintola-aterioiden ilmastovaikutusten arviointiin, webinaari
Luonnonvarakeskuksen (Luke) tuottama raaka-aineiden ilmastovaikutusdatasetti ruokapalvelu- ja ravintolatoimialalle mahdollistaa aterioiden hiilijalanjälkien laskennan. Datasetti kattaa noin 500 tärkeintä kotimaista ja tuontiraaka-ainetta. Se on mahdollista linkittää elintarvikkeiden […]
GEOfood infotilaisuus, Lappajärvi
Kraatterijärvi Geoparkin kiehtova syntytarina ja geologinen perimä mahdollistavat uutta yhteistyötä ja verkostoja myös ruokatuotteiden kehittämiseen ja yhteismarkkinointiin. Kraatterijärvi GEOfoodiin ja sen ympärille ollaankin rakentamassa yritysryhmä […]
Uusiutuva vety teollisuuden tukena -webinaari, Etelä-Pohjanmaa
Haluatko olla mukana luomassa kestävämpää huomista? Tarjoamme sinulle mahdollisuuden osallistua kahteen maksuttomaan webinaariin, joissa käsitellään ajankohtaisia ja tärkeitä kestävän kehityksen teemoja. Tule mukaan ja vie organisaatiosi vastuullisuuden […]
ETS: Moniaistinen kuluttaja –aistien vaikutus kulutuskäyttäytymiseen
Elintarvikealan kilpailluilla markkinoilla yritysten on tärkeää ymmärtää kuluttajia yhä paremmin ja kokonaisvaltaisemmin. Tule mukaan kiinnostavaan webinaariin, jossa syvennytään aistihavaintojen ja kuluttajan päätöksenteon risteyskohtaan. Webinaarissa […]
Ravintolan ruokatuotannon kannattavuuden kulmakivet, Helsinki
Tämä koulutus ei vain syvennä osaamistasi, vaan myös varustaa sinut ja tiimisi työkaluilla, jotka ovat elintärkeitä ravintolasi menestyksen kannalta. Tämä koulutus on suunnattu lounasravintolan keittiöhenkilökunnalle […]
Motivan vertaisoppimistilaisuudet elintarvike- ja ruokapalveluhankintoja tekeville
Tilaisuudessa opit muun muassa, miten otat kestävyys- ja vastuullisuusnäkökulmat mukaan hankinnan valmisteluun jasovellat kriteereitä hankintaan. Lisäksi saat vinkkejä markkinavuoropuhelun ja -kartoituksen tekemiseen sekä, miten parhaiten […]
Ruokavientiselvitys -julkaisutilaisuus
Petteri Orpon hallitusohjelmaan on kirjattu tavoite ruokaviennin kaksinkertaistamisesta. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää yritys-ja toimijakentän tarpeiden tuntemusta ja yhteisen ymmärryksen luomista pysyväisluontoisten toimintamallien muodostamiseksi. Maa- ja metsätalousministeriön […]
Ruokaprovinssin Keksiviikkokahvit
Voisiko tuottajien perustama tuottajaorganisaatio toimia välineenä maatalousyrittäjien yhteistyön kehittämisessä sekä kannattavuuskriisissä kamppailevan maatalouden tilanteen parantamisessa? Keksiviikkokahvien 2.10.2024 klo 14.00 - 14.30 aiheena on ”Tuottajaorganisaatiolla Muskeleita” […]