Kalaa uudella tavalla – Fisk på nya sätt Naantalissa (osa 1)
Raseko Opintie 4, NaantaliUusien kalatuotteiden kehittelytyöpaja pienille toimijoille, esim ravintolat, catering ja saariston kalastajat. Työpajassa valmistamme meri- ja järvikalasta uudenlaisia myytäviä kalasäilykkeitä, esim. happokypsennys, umpiointi, sokerisuolaus, graavaus, suutarinlohi […]
Luomualan kehittäjien online-työpaja
Seuraava luomualan kehittäjien online-työpaja järjestetään keskiviikkona 2.9. klo 10-11.30 Microsoft Teams –alustalla, teemana on syksyllä alkava iso EU-rahoitteinen luomukampanja, johon kutsutaan mukaan kaikki luomualan kehittäjät. […]
Hampun käyttö elintarvikkeena – mitä uutta ja huomioitavaa? -webinaari
Hampun siemeniä on hyödynnetty monipuolisesti elintarvikkeena jo pitkään. Hampun elintarvikekäyttö on kuitenkin puhuttanut alalla toimijoita, ja selkeästi on tarvetta myös laajemmalle ja selventävälle keskustelulle. Aihe […]
Kalaa uudella tavalla – Fisk på nya sätt Naantalissa (osa 2)
Raseko Opintie 4, NaantaliUusien kalatuotteiden kehittelytyöpaja pienille toimijoille, esim ravintolat, catering ja saariston kalastajat. Työpajassa valmistamme meri- ja järvikalasta uudenlaisia myytäviä kalasäilykkeitä, esim. happokypsennys, umpiointi, sokerisuolaus, graavaus, suutarinlohi […]
Grow Global – ruokaviennin valtakunnallinen tapahtumapäivä Tampereella
Tampereen Crazy Town Rautatienkatu 21, TampereTapahtumapäivä pureutuu kansainvälisten asiakkuuksien hoitoon sekä markkinaläsnäolon rakentamiseen. Grow Global -tapahtuma kokoaa yhteen kasvuhakuiset elintarvikealan yritykset sekä alan asiantuntijat ympäri Suomen Tampereelle 31.3. klo 10-16. […]
Ruokaväärennökset ennen ja tänään Turussa -webinaari
Tämän päivän ruokaväärennöksistä puhuu tietokirjailija Mari Koistinen. Koistinen on perehtynyt ruokaväärennöksiin kirjoittaessaan kirjaa "Syötkö väärennettyä ruokaa?". Hän kiinnostui aiheesta työskennellessään hunajan parissa ja opittuaan, että […]
Suomalaisen ruoan päivä
Syyskuun 4. päivä vietämme jälleen Suomalaisen ruoan päivää – jo toisten kerran! Suomalaisen ruoan päivä syntyi halusta luoda suomalaiselle ruoalle oma juhlapäivä. Se on nimikkopäivä, […]
Hävikkiviikkoa vietetään syyskuussa
Tänä vuonna Hävikkiviikkoa vietetään 7.-13.9.2020. Ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa, mutta kaikkein eniten kotitalouksissa. Tutkimusten mukaan eniten ruokahävikkiä syntyy yhden hengen talouksissa ja lapsiperheissä. Siksi […]
Minustako maidon jatkojalostaja?, Pohjois-Karjala
Elinkeinoa ja liiketoimintaa ruokaketjussa – ELLI -hanke järjestää aktiivisesti koulutuksia elintarvikeyrityksille Pohjois-Karjalassa. Minustako maidon jatkojalostaja? -infossa 7.9. klo 13-15 avataan pienimuotoista jatkojalostusmahdollisuutta, maitoalan koulutuksta, yrityksen […]
Paikallista ruokaa julkiselle lautaselle, Kuntamarkkinat etäseminaari
Kunnat tarjoavat aterioita vuodessa 350 miljoonalla eurolla. Miten varmistat, että ruokaan käytetystä rahasta mahdollisimman suuri osa jää alueellesi, tuo verotuloja ja tukee paikallista taloutta ja […]