Päivitetyt vastuullisuuskriteerit eläinperäisten tuotteiden hankintoihin, julkistamiswebinaari
Julkisilla elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoilla on suuri vaikutus kestävän ruokajärjestelmän rakentamisessa. Maa- ja metsätalousministeriö on käynnistänyt valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva Oy:n johdolla toukokuussa 2024 eläinperäisten […]
Tuotteistamisen tuki -kiertue Mikkelissä
Kaikille avoin Tuotteistamisen tuki -tapahtuma kiertää tapaamassa elintarvike- ja käsityö/designalan yrittäjiä kolmessa maakunnassa 3.-5.9.2024 Tuo ruokalahjatuotteesi arvioitavaksi ja hae asiantuntijoiden vinkit tuotekehitykseen! Tuotteistamisen tuki -tapahtumassa […]
Lisää järvikalaa lautasille – aloitustilaisuus Juvalla
Kotimaisen, varsinkin järvikalan käytön lisäämistä puoltavat vastuullisuuden eri osa-alueet. Ammattikeittiöiden rooli kalan käytön tunnettuuden, ravitsemuksen, terveellisyyden ja myös kestävän ruokajärjestelmän edistäjänä koetaan tärkeänä. Uusien Pohjoismaisten […]
Lähiruokapäivä 2024
Vuonna 2024 Lähiruokapäivää juhlitaan kaksi päivää. Tapahtumajärjestäjät pitävät ovensa auki vieraille lauantaina 7.9. sekä halutessaan myös sunnuntaina 8.9. Lauantai toimii Lähiruokapäivä-viikonlopun päätapahtumapäivänä, jolloin kaikki Lähiruokapäivän […]
Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaveri
Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke järjestää Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaverin 9.9.2024 klo 12.00 – 14. Hankekuulumisten lisäksi Kaakkois-Suomen hankekokonaisuuden esittely. Aiheena myös hankkeessa saadut kerkänkeruun kokemukset 2023-2024 (Anni […]
H4F: Näin onnistuu kehittäjien ja yrittäjien yhteistyö – Vinkit ja käytänteet
Ruokamatkailun webinaarisarjassa: Aika: 10.9.2024 klo 9.00–10.30 Vieraana Yrityssalon Henna Kyyrä, case Kurpitsaviikot! ”Salo on Suomen kolmanneksi suurin maatalouskaupunki. Meillä tuotetaan merkittävä määrä viljaa, erikoiskasveja, avomaan vihanneksia, marjoja […]
Elintarviketeollisuus-messut 2024, Tampere
Elintarviketeollisuus-messut esittelee toimialan uusimmat innovaatiot, tuotteet palvelut ja menetelmät. Tapahtuma kokoaa alan toimijat ja sidosryhmät yhteen ja on erinomainen kohtaamispaikka yrityksille ja organisaatioille, jotka kehittävät […]
Vastuullisuus liiketoiminnan moottorina: menestystä ruokaketjun alkupäässä, Pohjois-Pohjanmaa
Liity mukaan Teamsin kautta järjestettävään koulutukseen, jossa pureudumme vastuullisuuden merkitykseen ja mahdollisuuksiin alkutuotannossa. Tämä koulutus tarjoaa yrittäjille näkökulmia ja käytännön vinkkejä siitä, kuinka vastuullisuus voi […]
Luomuinstituutin webinaarisarja: Parempia satoja ja ilmastonsuojelua luomuviljelyssä
Luomuinstituutin webinaarisarja jatkuu taas syyskuulla neljän webinaarin voimin, joissa kuullaan luomututkimuksen ajankohtaisista aiheista alan asiantuntijoiden toimesta. Aiheina ovat sekaviljely ja seoskasvustot luomuviljelyssä, siipikarjan ja sikojen […]
Wemmi sadonkorjuumarkkinat Jyväskylässä
Kotimaista ruokaa, mm. luomu- ja lähiruokaa ja syksyn satoa järvistä, pelloilta ja puutarhoista. Mukana on myös runsaasti laadukkaita kotimaisia kädentaidon tuotteita. Tapahtumatarjonnan kruunaavat maistuvat ruoka-annokset ja kahvilatuotteet. 14.-15.9.2024 Jyväskylän Paviljonki […]