Lähiruoan ja kotimaisen ruoantuotannon tilanne ja merkitys kestävässä ruokajärjestelmässä
Millainen merkitys lähellä tuotetulla ruoalla on ruokajärjestelmän kestävyyden näkökulmasta? Entä miten kestävämpää ruokajärjestelmää voidaan rakentaa, ja mitkä tekijät sitä hidastavat? Aiheesta keskustelemassa viljelijä ja sometähti […]
Ruokasektorin Tutkimustiistai: Ruokayrittäjyys REKOssa – liiketaloudellisia ja muita merkityksiä
Syyskuun tutkimustiistaissa 3.9.2024 klo 9-10 Nina Grönqvist Helsingin yliopistosta esittelee maisterintutkielmaansa liittyviä tuloksia otsikolla ”Ruokayrittäjyys REKOssa – liiketaloudellisia ja muita merkityksiä”. Nina Grönqvist on tutkinut […]
Tuotteistamisen tuki -kiertue Joensuussa
Kaikille avoin Tuotteistamisen tuki -tapahtuma kiertää tapaamassa elintarvike- ja käsityö/designalan yrittäjiä kolmessa maakunnassa 3.-5.9.2024 Tuo ruokalahjatuotteesi arvioitavaksi ja hae asiantuntijoiden vinkit tuotekehitykseen! Tuotteistamisen tuki -tapahtumassa […]
Suomalaisen ruoan päivä
Suomalaisen ruoan päivä 4.9. nostaa oman maan ruoan hetkeksi arjen yläpuolelle. Viime vuosien kokemukset ovat osoittaneet, että itsestäänselvyytenä pitämämme maukas, ravitseva, puhdas ja riittävä ruoka […]
Tiede ja teknologia -ratkaisuja kestävään ruoan tuotantoon Suomessa
Suomalaisen ruoan päivänä 4.9. Elintarviketieteiden Seura järjestää yhdessä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa kaikille avoimen webinaarin. Webinaarissa käsitellään kestävän ruokatuotannon tekoja tieteellisestä näkökulmasta ja sitä millaisia haasteita […]
Lähiruokatapahtuma Savonlinnan torilla
Tapahtumassa 4.9.2024 on myös lähiruokatori paikallisille tuottajille, jatkojalostajille ja ruokapalveluyrityksille. Kysy lisää ja varaa paikkasi niina.lallukka@savonlinna.fi
Tuotteistamisen tuki -kiertue Lappeenrannassa
Kaikille avoin Tuotteistamisen tuki -tapahtuma kiertää tapaamassa elintarvike- ja käsityö/designalan yrittäjiä kolmessa maakunnassa 3.-5.9.2024 Tuo ruokalahjatuotteesi arvioitavaksi ja hae asiantuntijoiden vinkit tuotekehitykseen! Tuotteistamisen tuki -tapahtumassa […]
Ruokaprovinssi-kahvit: Lähiruokapäivän etkot
Valtakunnallinen Lähiruokapäivä (ent. Osta tilalta -päivä) järjestetään tänä vuonna 7.-8.9. kaikkialla Suomessa. Etelä-Pohjanmaa, tarkemmin Keskikylä on saanut kunnian toimia tämän valtakunnallisen tapahtuman avajaisten pitopaikkana. Avajaiset […]
Herkkujen Häme Hämeenlinnan torilla
Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Herkkujen Häme -tapahtuma saa jatkoa tänä vuonna, suomalaisen ruoan päivänä, 4.9. Paikalla on hämäläisiä aitojen makujen alkutuottajia ja ruoka-alan ammattilaisia […]
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi aiheena tomaatti, Helsingissä, Turussa ja Seinäjoella
Klubi-illoissa keskitytään tarkastelemaan ruokaa, ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista sekä tieteelliseltä että gastronomiselta kantilta. Osallistujia yhdistää kiinnostus ruokaan. Jokaiseen klubi-iltaan kuuluu aina kaksi luentoa eri tieteenaloilta […]