• Infotilaisuus EU-menekinedistämishausta

    Miten suunnittelet EU-menekkiohjelman yhdessä toisesta jäsenvaltioista tulevan kumppanin kanssa?  Mitä kaikkea sinun tulee huomioida kun suunnittelet EU-menekkiohjelmaa vaikkapa Kiinaan? Miten EU-menekinedistämistuki tulee muuttumaan lähivuosina? Tule […]

  • Ruokaa ilman peltoja työpaja

    Työpajassa tutustumme uudenlaisiin ruoantuotantotapoihin: • Solumaatalous: eläinten rehun tai ruoka-aineiden tuottaminen mikrobeja tai kasvisoluja hyödyntämällä tehdasolosuhteissa. • Kasvihuonetuotanto: olosuhdehallittu kerrosviljely (ns. vertikaaliviljely) kasvuhuoneessa, jossa hyödynnetään uusiutuvaa […]

  • Vastuullisten ruokapalveluiden hankintaoppaan julkaisuwebinaari

    Vastuullisten ruokapalveluiden hankintaopas julkaistaan 1.12. klo 13 - 15 järjestettävässä verkkotilaisuudessa. Tilaisuudessa kuulet esimerkkejä oppaan tarjoamista mahdollisuuksista kehittää ruokapalveluita entistä vastuullisimmaksi ja toimivammiksi. Ruokapalvelu voi […]

  • Artesaaniruoka – onko tämä sinun juttusi? -webinaari

    Artesaaniruokaan erikoistuminen on yksi mahdollisuus käsityömäisesti elintarvikkeita valmistavalle yritykselle erottua massasta. Elintarvikealan pienten yritysten kilpailutilanne on haastava, kun esim. isomman vähittäiskaupan hyllyssä on 20000 elintarvikenimikettä. […]

  • Mini-Maaseutugaala Keski-Suomessa

    Keski-Suomen maaseudussa on monta aihetta juhlaan, ja siksi Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio 2 -hanke (KEKO2-hanke) kutsuu kaikki maaseudun yrittäjät, kehittäjät, asukkaat ja ystävät viettämään juhlailtaa Turkkilan […]

  • Kevyen viennin mahdollisuudet

    Mitä veisin tuliaisiksi? Minkä matkamuiston ostaisin? Jokainen meistä on varmaan miettinyt näitä kysymyksiä. Tilaisuuden teemana ovat alueellisen identiteetin hyödyntäminen markkinoinnissa ja paikallisten tuotteiden muotoilu matkamuistoiksi. […]

  • Kuluttajaa kuunnellen – Ruoka- ja luonnontuotealan vuosiseminaari

    Kuluttajaa kuunnellen -vuosiseminaarin järjestävät yhteistyössä valtakunnallinen Ruokasektorin koordinaatiohanke ja TEM Toimialapalvelut. Aamupäivällä ohjelmassa on kuluttajanäkökulmasta lähiruoan, luomun ja luonnontuotteiden ajankohtaisia kuulumisia. Iltapäivällä kuullaan muun muassa […]

  • Kutsu sidosryhmäkeskusteluun EU:n metsäkatolakialoitteesta

    Maa- ja metsätalousministeriö kutsuu maa-, metsä- ja ruoka-alan toimijoita keskustelemaan Euroopan unionin komission 17.11.2021 julkaisemasta lainsäädäntöehdotuksesta maailman metsäkadon vähentämiseksi. Tilaisuus järjestetään perjantaina 10. joulukuuta 2021 kello […]