Herttoniemen Sadonkorjuujuhlat
Sadonkorjuujuhlat Herttoniemen kartanolla Helsingissä 17.9. klo 12-16. Juhlien teema on päivä maalla. Tuomme pellolle kiertävän farmin, jonka mukana on poni, aasi, koira, minisika, vuohi, lampaita, […]
Papuja pallon parhaaksi: Miten palkokasvit päätyisivät lautasille suositusten mukaisesti?
Yleisöluentosarjan ensimmäisenä iltana pohdimme keinoja, joiden avulla palkokasvien valinta ruokalautasille helpottuisi. Millaisia suosituksia palkokasvien käyttöön on uusissa pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa? Miten naiset ja miehet eroavat palkokasvien […]
Tässäkin on luomua -info, webinaari
Muuramessa luomu ja lähiruoka maistuvat samalla lautasella ja 25 % luomutavoite on jo lähellä. Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri lisää luomun käyttöä systemaattisesti ja viimeisen vuoden […]
Ruokien symboliikka taiteessa ja kulttuurihistoriassa, osa 3
Tiistai-iltaisin 5.9. – 17.10.2023 klo 18.30–20.00. Luennot Zoom -etäkokousohjelmalla verkossa reaaliaikaisesti. Suosittelemme osallistumista pöytäkoneella tai kannettavalla tietokoneella. Varaa käyttöösi kamera, mikrofoni ja kaiuttimet. Saat sähköpostiisi […]
Finnish Food Summit – Defining the Future of Food
The 2-day Finnish Food Summit in Helsinki is addressed to Finnish food industry and related stakeholders. The goal of the event is to find common views […]
Luomututkimuksen webinaarisarja
Luomuinstituutin webinaarisarjassa kuullaan luomututkimuksen ajankohtaisista aiheista, kun alan asiantuntijat esittelevät tutkimustaan. Syksyn webinaarisarjassa aiheina ovat muun muassa maan kasvukunto, luomuruoan yhteydet ihmisen ja ympäristön terveyteen, […]
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi, teemana sokeri
Tieteellisgastronominen ruokaklubi – tuttujen kesken TG-klubi – on Turun yliopiston, Hotelli- ja ravintolamuseon sekä Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston yhteinen avoin tapahtuma, joka kokoontuu joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona, kesä- […]
Elintarviketilainfo oman tuotteen suoramyyntiä suunnitteleville tai laajentaville maatilayrityksille, Pohjois-Pohjanmaa
Tilaisuudessa käydään läpi oman tuotteen kulku askel askeleelta teurastamolta asiakkaan käsiin sekä mitkä asiat elintarvikelainsäädännöstä pitää ottaa huomioon. Lisäksi asiaa mm. suoramyynnin aiheuttamista kuluista, elintarvikkeiden […]
Ruokapalveluille tarkoitettu vastuullisuusohjelman julkaisutilaisuus
Tilaisuudessa julkaistaan Vastuullinen ruokapalvelu -ohjelma ja kuullaan ruokapalvelutoimijoiden kokemuksia vastuullisuusohjelmasta. Aika: to 21.9.2023 klo 13.30-15.30 Paikka: Kilta-sali, Lapinrinne 1, 00180 Helsinki Voit osallistua paikan päällä […]
EU:n luomupäivä
Euroopan unionin virallista luomutuotannon päivää juhlitaan 23.9. monin tavoin koko Euroopassa. Merkkipäivä on osa EU:n vihreän siirtymän toimeenpanoa ja EU:n luomutuotannon toimintasuunnitelmaa. Päivän tarkoituksena on […]