Kasvipohjaiset ja solumaatalouden tuotteet suomalaisten lautasilla – kohti vuotta 2050
Ruokajärjestelmämme on murroksessa. Se tarkoittaa sitä, että tapamme tuottaa, jalostaa, jaella ja kuluttaa ruokaa muuttuvat perustavanlaatuisella tavalla. Muutoksia todella tarvitaan, jotta taloutemme ja yhteiskuntamme mahtuvat luonnon […]
Mittarit käytännössä, Etelä-Pohjanmaa
Tervetuloa KORU – Koulutuksella ruokamaakunta nousuun -hankkeen järjestämään maksuttomaan koulutukseen keskiviikkona 19.4.2023 klo 12–16! Juuso Kumpulainen SeAMKista luennoimassa mittarien hyödyntämisestä liiketoiminnassa Laboratoriotyöpaja erilaisten mittausmenetelmien käytöstä. […]
Makujen polku – Lähiruokaa Kouvolasta
Kouvolan seudulla on monipuolista elintarviketuotantoa. Yleisen mielipiteen mukaan kaikki tahot haluavat suosia lähiruokaa. Paikallisissa kaupoissa, keittiöissä ja ravintoloissa lähituotteet ovatkin saaneet ilahduttavasti jalansijaa. Jotta osumia […]
Tuotekehitystyöpaja ruokapalvelualan yrittäjille, Luumäki
Tule mukaan koko päivän kestävään ruokatyöpajaan, jossa valmentajana toimii Suomen Kokkimaajoukkueen joukkueenjohtaja, keittiömestari Katja Tuomainen – rautainen ruoka-alan ammattilainen. Työpaja on suunnattu ruokapalvelualan yrittäjille, joiden […]
Ajankohtaista elintarvikelainsäädännöstä ja kertaus pakkausmerkinnöistä, Etelä-Pohjanmaa ja verkossa
Aamupäivän webinaarissa torstaina 20.4.2023 klo 10–11.30 perehdytään: Mitä ajankohtaista on meneillään elintarvikelainsäädännössä Kerrataan mitä tulisi ottaa huomioon pakkausmerkinnöissä Verkkokoulutus järjestetään teamsissa. Linkki lähetetään ilmoittatuneille. Ilmoittaudu […]
Markkinatietoa maailmalta – mikä tuote myy ja missä kysyntä kasvaa?, verkossa
Mitä tapahtuu kestävän kehityksen mukaisen ruoan markkinalla maailmalla? Kuinka elintarvikkeiden kysynnän trendit kehittyvät? Millaisista tuotteista kuluttajat ovat kiinnostuneita? Tule kuulemaan kansainvälisen elintarvikekaupan kiinnostavista näkymistä KIKE […]
Porotaloudesta kannattavaa liiketoimintaa, Hetta ja etänä
Luonnontuotealan kasvukoordinaattori -hankkeen päätavoitteena on luoda Länsi-Lappiin elinvoimainen luonnontuotealan osaamiskeskittymä: verkosto, joka kehittää ja kasvattaa alueen luonnontuotealan osaamista ja liiketoimintaa monialaisesti. Hankkeessa järjestetään työpajojen sarja […]
Kansainvälistymisen tuki ja rahoitus, Varsinais-Suomi
Mistä hakea tietoa ja tukea kansainvälistymiseen liittyvissä kysymyksissä? Millaisia palveluja kansainvälistymisen asiantuntijat tarjoavat pienyrittäjille? Webinaari 20.4. klo 13-15 Ohjelma: 13:00–13:10 Tervetuloa Mervi Louhivaara, Turun yliopisto […]
Ruokaketjun tulevaisuustärskyt: Visioita ruokatrendeistä ja ruokailmiöistä sekä kansainvälistymisestä eteläsavolaisella twistillä, verkossa
Tervetuloa osallistumaan ruokaklusterin webinaariin 20.4.2023 klo 15-17, jossa aiheena on ’Visioita ruokatrendeistä ja ruokailmiöistä sekä kansainvälistymisestä eteläsavolaisella twistillä’. Webinaari toteutetaan Teams-yhteydellä. Liitteenä webinaarin ohjelma, joka […]
Marjojen ja hedelmien jatkojalostustyöpaja, Iitti
Huhtikuussa on tarjolla marjojen ja hedelmien jatkojalostustyöpaja elintarvikealanyrittäjille ja marjanviljelijöille. Ainutlaatuinen tilaisuus päästä opettelemaan erilaisten marja- ja hedelmätuotteiden jatkojalostusta alan gurun – ruoka-astesaani Margot Wikströmin […]