- Tämä tapahtuma on mennyt.
Ruokahävikki: kuluttajakäyttäytymisen muutoksen esteet ja ajurit – uuden selvityksen julkaisutilaisuus
16.9.2021 @ 13:00 - 15:00
Tervetuloa Hävikkifoorumi-hankkeen tilaisuuteen kuulemaan Luonnonvarakeskuksen ja Valintamuotoilijoiden toteuttaman uunituoreen ruokahävikkiselvityksen keskeiset tulokset!
Miksi pysyvää muutosta ei synny kuluttajien käyttäytymisessä? Mitkä tekijät kuluttajien asenteissa ja motivaatiossa estävät arjessa hävikin vähentämisen? Millaisilla toimintaympäristöillä ja tilannetekijöillä voitaisiin tuupata kuluttajia kohti hävikin vähentämistä?
Julkaisutilaisuudessa kuullaan selvityksen keskeiset tulokset. Lisäksi käydään paneelikeskustelua siitä, miten ruokahävikin vähentämistyötä tulisi kehittää edelleen, jotta pääsisimme asetettuun tavoitteeseen puolittaa kotitalouksien ruokahävikki vuoteen 2030 mennessä.
Ohjelma 16.9. klo 13 – 15
klo 13.00 Tilaisuuden avaus, Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell
Selvityksen julkistaminen, Luonnonvarakeskuksen tutkija Inkeri Riipi ja Valintamuotoilijoiden perustaja Marika Poutiainen
Paneeli: Kokeilukulttuuria ja interventioita – ruokahävikin taklaamisen monet keinot
Panelisteina Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Juha-Matti Katajajuuri, Tampereen yliopiston apulaisprofessori Elina Närvänen, Ruokatieto Yhdistyksen toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi ja ruokakirjoittaja ja vaikuttaja Satu Koivisto.
Klo 15.00 Tilaisuus päättyy, loppusanat, Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell
Luonnonvarakeskuksen ja Valintamuotoilijoiden toteuttama selvitys on alkusoittoa työlle, joka jatkuu Hävikkifoorumin kaikille avoimissa työpajoissa tänä syksynä. Osallistumalla eri toimijat voivat olla mukana luomassa uusia hävikkiratkaisuja kodin ympäristöön, ruokakauppaan ja ruoan verkkokauppaan. Kaikkia toimijoita tarvitaan, jotta saavutamme hallituksen asettaman ruokahävikin puolittamistavoitteen!
Ilmoittaudu mukaan. Tilaisuus järjestetään webinaarina.