- Tämä tapahtuma on mennyt.
Ruoka-ala kasvuun Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa
16.5.2019 @ 09:00 - 12:30
Tervetuloa kuulolle ja keskustelemaan ruoka- ja elintarvikealan yrittäjät, kehittäjät, hankerahoittajat, sidosryhmät ja muut toimijat!
Ruoka-ala kasvuun – tehoa kehittämistoimintaan yhteistyön kautta
16.5.2019 klo 9.00-12.30
Lappeenranta, Raatimiehenkatu 17 C III krs., kokoustila Raatimies
Ruoka-ala kasvuun -tilaisuudessa kerrotaan ja keskustellaan ajankohtaisista pk-elintarvikeyrittäjyyden kehittämiseen liittyvistä teemoista, tapahtumista, hankkeista – näkökulmina erityisesti lähiruoka, luomu ja luonnontuotteet. Valtakunnallisen Ruokasektorin koordinaatiohankkeen järjestämän tilaisuuden tavoite on tiivistää toimijoiden yhteistyötä ja hyvien käytänteiden vaihtoa.
Ohjelma
Lähiruoka, luomu ja luonnontuotteet – valtakunnallisesti ja maakunnallisesti
Keskustelua ja eri toimijoiden lyhyitä puheenvuoroja mm.
- Päivi Töyli, Marja-Riitta Kottila ja Juha Rutanen, Ruokasektorin koordinaatiohanke
- Ajankohtaista ruoka-alalla Kaakkois-Suomessa, Sanna Lento-Kemppi, Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus
- Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa, Anne Hytönen, XAMK
- Töitä luonnosta -hanke (Kaakkois-Suomi), Reetta Tupasela, 4H
- Rahoittajan näkökulmia ruoka-alan kehittämiseen Kaakkois-Suomessa, Leena Hyrylä, Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Tauko
Nimisuojattu elintarvike profiloituu laatuun ja paikallisuuteen
Marjo Särkkä-Tirkkonen, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
Ruokaviraston pk-neuvonta- ja vientihanke
Kaisa Kukkonen ja Jenni Stenius, Ruokavirasto
Miten tästä jatkamme?
Ilmoittautumiset 9.5.2019 mennessä http://ty.fi/ruoka-kaakkoissuomi
Lisätietoja:
Päivi Töyli, Ruokasektorin koordinaatiohanke, Turun yliopiston Brahea-keskus, paivi.toyli@utu.fi, 040 189 1929
Tuula Repo, ProAgria Etelä-Suomi ry
Sanna Lento-Kemppi, Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus