- Tämä tapahtuma on mennyt.
Näkökulmia ja ratkaisuja suomalaisen ruoantuotannon taloudellisen kannattavuuden ja maaseudun elinvoiman lisäämiseen
10.12.2021 @ 09:00 - 11:30
Miten nopeuttaa suomalaisen ruoan taloudellista kannattavuutta? Löydämmekö ratkaisuja taloudellisen tilanteen kääntämiseksi nousuun? Miltä kansainvälinen tilanne näyttää?
Isojen paineiden myllerryksessä suomalainen ruoantuotanto katsoo eteenpäin. Suomalaisen ruoan merkitys ja arvostus ovat nousussa, mutta tuottajat ovat joutuneet taloudelliseen ahdinkoon. Maatiloilla, ruoantuotannon ja hiiliviljelyn ytimessä, tilanne on muuttunut vakavaksi, sillä energian ja tuotantopanosten hinnat ovat nousseet rajusti ja satokaudet ovat olleet heikkoja.
Ruokavirasto on kutsunut mielenkiintoisen puhujakaartin yhteiseen pöytään etsimään ratkaisuja suomalaisen ruoantuotannon taloudellisen kannattavuuden ja maaseudun elinvoiman lisäämiseen. Näkökulmia saadaan niin viljelijältä, kaupan ketjuohjauksesta, tuotantopanossektorilta, ravintolamaailmasta kuin hallinnostakin.
Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki vaikuttajat, päätöksentekijät, päätösten valmistelijat ja muut kiinnostuneet yrityksistä ja viljelijäkentältä, teollisuudesta, kaupan alalta, tutkimuslaitoksista, kunnista, ELY-keskuksista, keskusvirastoista, ministeriöistä ja muista ruokajärjestelmän intressipiireistä.
Ruokavirasto kutsuu sinut perjantaina 10.12.2021 klo 9.00–11.30 yhdessä mielenkiintoisen puhujakaartin kanssa etsimään ratkaisuja suomalaisen ruoantuotannon taloudellisen kannattavuuden ja maaseudun elinvoiman lisäämiseen. Tervetuloa mukaan!
Ilmoittaudu mukaan! viimeistään keskiviikkona 8.12.2021.
Tapahtuma toteutetaan Zoomilla. Osallistumislinkin saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen tilaisuutta edeltävänä päivänä. Webinaari on maksuton.
Ohjelma:
9:00 Tervetuloa!
Maaseutuverkostopalvelut
9:05 Tilaisuuden avaus
ylijohtaja Matti Puolimatka, Ruokavirasto
9:15 Ravintoloitsijan ajatuksia (video)
Henri Alen, kokki ja ravintoloitsija
9:20 Näkökulmia ja ratkaisuja kotimaisen ruoantuotannon taloudelliseen kannattavuuteen
Markus Riitamo, yrittäjä, siipikarjantuottaja, Isoniitun Tila
Anna-Kaisa Salovaara, kehityspäällikkö, Yara Suomi
Jukka Pekonniemi, osastonjohtaja, Ruokavirasto
10:00 Tauko
10:10 Lisää näkökulmia ja ratkaisuja kotimaisen ruoantuotannon taloudelliseen kannattavuuteen
Minna-Mari Kaila, ylijohtaja, Maa- ja metsätalousministeriö
Pekka Pesonen, Secretary General, COPA COGECA
Ari Akseli, toimialajohtaja, Kesko
11:00 Jatkoaskeleet ideoiden ja ratkaisuehdotusten toteutumiseksi ja tulevaisuuden suunnitelmat
ylijohtaja Matti Puolimatka, Ruokavirasto
11:30 Tilaisuus päättyy
Lisätietoja:
Minna-Maija Väänänen
minna-maija.vaananen@ruokavirasto.fi
puh. 0295 205 209, 050 358 0878