- Tämä tapahtuma on mennyt.
Fermentointi elintarvikkeissa ja ruokateollisuudessa: fermentoinnin rooli ruokajärjestelmän tutkimuksessa
7.9.2021 @ 16:30 - 18:30
Tarjolla kaksi mielenkiintoista fermentoinnin kurssia, joiden kautta saamme hieman kuvaa siitä, miten tuotteita on hyvä fermentoida ja mitä tunnettuja positiivisia terveysvaikutuksia tiedetään menetelmän myötä syntyvän ja miten niitä voidaan hyödyntää ruokateollisuudessa. Luennot ovat ilmaisia, EU-rahoitteinen Luonnoneväshanke tarjoaa ne hankkeen aikana.
Ti 7.9.21 klo 16:30-18:30
FERMENTOINNIN ROOLI RUOKAJÄRJESTELMÄN TUTKIMUKSESSA
Luennoitsija Minna Kahala, Luke
sisältäen tietoa mm. seuraavista aiheista:
– maitohappobakteerit starttereina,
– palko- ja viljakasvipohjaiset fermentoidut tuotteet,
– fermentoinnin vaikutukset tuotteen laatuun ja ravintoarvoon,
– fermentointi kestävänä ruoan prosessoinnin muotona,
– fermentointi ja suoliston terveyttä tukeva ruokavalio
Ilmoittautuminen: FORMS-lomakkeella kursseille https://bit.ly/3gvF3fa
Aiempi päivä:
Ke 5.5.21 klo 16:30-18:30
LUONNON OMAT VALMISTUSMENETELMÄT
Luennoitsija Henri Hekanaho, The Kefir Guy Company Ltd.
-luonnon omat valmistusmenetelmät (fermentointi, idätys ja liotus) -luonnon omat ruoan valmistusmenetelmät ovat bio-aktivointia -mikroravinteet, makroravinteet ja mitä niille tapahtuu fermentoinnin yhteydessä -perinteisiä fermentointi-menetelmiä ja käyttötarkoituksia -kefiirin käyttö fermentoinnissa