- Tämä tapahtuma on mennyt.
ETS: Elintarvikealan ammattilaisen supervoimat häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa, Teams
ti 19. maaliskuun @ 12:30 - 15:30
Erilaiset häiriötilanteet kuten sääoloista johtuvat tieliikenne- ja logistiikkakatkokset, energiansaannin katkokset, tietoliikennekatkokset tai esimerkiksi rajojen sulkeutuminen voi aiheuttaa haasteita ruuantuotannolle, saatavuudelle ja jakelulle. Webinaarissa pureudutaan siihen, miten elintarvikealan ammattilaiset voivat varautua häiriötilanteisiin ja hyödyntää elintarvikealan osaamistaan poikkeusoloissa – unohtamatta kuitenkaan elintarviketeollisuuden ja ruokapalveluiden näkökulmaa.
Paikka: Teams
Aika: 19.3. klo 12.30 – 15.30
Ohjelma:
12.30 Tilaisuuden avaus
toiminnanjohtaja Viivi Wanhalinna, Elintarviketieteiden Seura
12.35–12.55 Elintarviketuotannon riskikenttä: häiriötilanteet, jotka voivat vaikuttaa elintarviketuotantoon, -jakeluun ja saatavuuteen
erikoistutkija Jarkko Leppälä, Luonnonvarakeskus
12.55–13.15 Maanpuolustuskoulutuksen koulutukset ja harjoitukset – valmiuksia ja harjaantumista poikkeusoloihin
koulutuspäällikkö Satu Virtanen, Maanpuolustuskoulutus, MPK
13.15–13.35 Arjen turvallisuuteen ja varautumiseen liittyvät NASTA-harjoitukset
pääsihteeri Pia Lindell, Naisten Valmiusliitto
TAUKO 15 min
13.50–14.05 Hälytysmuonitustoiminta pelastustoimessa
Marika Metsä-Tokila, Palokuntanaiset
14.05—14.30 Elintarviketuotanto ja- jakelu osana kriisin hallintaa — näkökulmia Ukrainasta
Toiminnanjohtaja Maria Mekri, SaferGlobe
14.30—15.00 Elintarviketeollisuuden varautuminen ja rooli häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa
Johtava varautumisasiantuntija, operatiivinen osasto Miika Ilomäki, Huoltovarmuuskeskus
15.00–15.30 Ruoka- ja ravintolapalveluyrityksen toiminta häiriötilanteessa: kuinka alan ammattilainen voi hyödyntää osaamistaan?
operatiivinen johtaja Petra Granqvist, Leijona Catering