Susan Kunnas Luonnonvarakeskukselta avasi luonnontuotteisiin liittyvää tutkimustietoa otsikolla ”Kuusenkerkän ja nokkosen laadunhallinta arvoketjussa” 7.3.2023. Esitys käsitteli yleisesti laadunhallintaa sekä erityisesti kuusenkerkkä- ja nokkosraaka-aineen erilaisten käsittelyvaiheiden […]
Ajankohtaista
Vuoden lähiruokateko 2023 -yleisöäänestys on käynnistynyt Lähiruoka & luomu -messujen nettisivuilla. Omaa suosikkiaan voi äänestää saakka 19.3. saakka. Sekä yleisöäänestyksen voittaja että raadin valitsema Vuoden […]
DataSpace Europe oy on syksyllä 2022 tuonut markkinoille ensimmäisen kotimaisen datanvälityspalvelun, Tritomin, joka yhdistää suomalaisen ruoka-alan toimijat maataloudesta elintarviketeollisuuteen, vähittäiskauppaan ja kuluttajaan asti, ja mahdollistaa […]
Arvostetun Vuoden lähiruokateko -palkinnon haku on avautunut. Tällä kertaa palkinnonsaajan valinnassa painotetaan erityisesti vastuullisuutta, yhteistyötä ja uusien ratkaisujen kehittämistä lähiruokasektorilla. Ehdotuksen palkinnonsaajasta voi tehdä 5.2. […]
Ruoka-alan teemaseminaarissa 13.12.2022 käsiteltiin monipuolisesti elintarvikealan työvoima-, koulutus- ja osaamistarpeita sekä toimialalla tapahtuvia muutoksia, jotka vaikuttavat niin yritysten kuin alan eri toimijoiden käytännön työn tekemiseen. […]
#Nimisuoja2025 -hanke järjesti seminaarin 8.12.2022. Sujuvasti kaksikielisesti, suomeksi ja englanniksi, toteutetussa seminaarissa kuultiin näkemyksiä niin nimisuojajärjestelmän hallinnoijien näkökulmasta kuin ennen kaikkea monta yritysten puheenvuoroa, joissa […]
Syyskuun 22. päivänä julkistettiin tämän vuoden Artesaaniruoka SM 2022 -kilpailun tulokset palkintojenjakotilaisuudessa Lappeenrannan Kasinolla. Viisi tuomaristoryhmää arvioi yhteensä 110 tuotetta 58 eri yritykseltä ja palkitsi […]
Komissio on hyväksynyt Aito saunapalvikinkku ja Äkta basturökt skinka -nimitysten rekisteröinnin. Suojatun maantieteellisen merkinnän (SMM) hakijana on Saunapalviyhdistys ry. –Yritykset voivat hyödyntää merkkiä Aidon saunapalvikinkun […]
ArtesaaniruokaSM -kilpailu on tarkoitettu elintarvikejatkojalostajille, ruokayrittäjille, jotka valmistavat elintarvikkeita paikallisista, kotimaisista raaka-aineista, laadukkaasti, ilman lisäaineita. ArtesaaniruokaSM -kilpailu toimii yrittäjälle mm. kehittämisen työkaluna. Kilpailun myötä myös […]
Valtakunnallinen Lähiruokapäivä järjestetään jälleen 10.9.2022. Ilmoittautuminen Lähiruokapäivän tapahtuman järjestäjäksi on avoinna! Lähiruokapäivä on tarkoitettu kaiken kokoisille ja näköisille tuottajille, tiloille, puutarhoille, palveluille, yrittäjille ja jatkojalostajille, […]