Ruokatulevaisuudet -hankkeessa (2023-2025) Helsingin yliopisto, Luonnonvarakeskus, Turun yliopisto Tulevaisuuden tutkimuskeskus ja ProAgria tutkivat ruoan tuottajien ja kuluttajien odotuksia ruokajärjestelmän kestävyydelle ja odotuksissa tapahtuneita muutoksia, luovat yhteistä näkemystä eri politiikkatoimenpiteistä ja niiden edellyttämistä askeleista sekä lisäävät erityisesti maatalousyrittäjien valmiuksia ennakoida ja tehdä muutoksia.
Ruokasektorin tutkimustiistaissa esiteltiin kuluttajille ja maaseutuyrittäjille tehtyjen kyselyjen tuloksia.
- Mia Silfver, Helsingin yliopisto: Kuluttajien motivaatio kasviperäisten elintarvikkeiden käyttöön
- Terhi Latvala, Luonnonvarakeskus: Maatalousyrittäjien näkemyksiä ilmasto ja ympäristötoimenpiteistä (pdf)
20.11. ilmestyvään Aitoja makuja -verkkolehteen tulee myös molemmista esityksistä artikkelit.
Katso tilaisuuden tallenne YouTubessa: https://youtu.be/Q-j216KFPZo?si=F0AA6ST686dzKwUy